Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalarrrepka

Ile trzeba mieć pieniędzy żeby założyć własną działalność?

Polecane posty

Gość tu sobi popatrz
http://www.zus.pox.pl/ jak zakładałam działalność - to jakoś nie pytałam na forum :-O Skoro z tym sobie nie potrafisz poradzić, to jak będzie z resztą? Znajdź sobie niedrogą księgową - można już za 40 - 50 zł, nie daj się naciągnąć na więcej. Wszystko ci wyjaśni. Można też przez Biuro Rachunkowe - przynajmniej wtedy masz ubezpieczenie od ich błędów. A ile potrzeba na początek? Zależy, co to ma być za działalność. Zawsze można postarać się o dotacje.

Gość tu sobi popatrz
http://www.zus.pox.pl/ jak zakładałam działalność - to jakoś nie pytałam na forum :-O Skoro z tym sobie nie potrafisz poradzić, to jak będzie z resztą? Znajdź sobie niedrogą księgową - można już za 40 - 50 zł, nie daj się naciągnąć na więcej. Wszystko ci wyjaśni. Można też przez Biuro Rachunkowe - przynajmniej wtedy masz ubezpieczenie od ich błędów. A ile potrzeba na początek? Zależy, co to ma być za działalność. Zawsze można postarać się o dotacje.

Gość tu sobie popatrz
Jeszcze dodam, że niezależnie czy zarobisz czy nie w danym miesiącu - i tak będziesz musiała zrobić opłaty do 10 każdego miesiąca (w razie zatrudniania pracowników - do 15). I pamiętaj, że kwota 3090 coś... (dokładnie nie pamiętam, może się zmieniło) jest wolna od podatku.

Gość tu sobie popatrz
wcięło mi wypowiedź - może później ukaże się w 10 wersjach :-D Dopisałam jeszcze, że niezależnie od zarobków czy ich braku - opłaty robisz do 10 każdego miesiąca, a w razie zatrudniania pracowników do 15. I że kwota coś tam ponad 3000 brutto jest zwolniona od podatku.

Gość biznes łoman
Ja planuje otoworzyć sklep z kosmetykami w miescie 20 tysięcznym i chce przeznaczyc na ten cel 30 tysięcy. Niestety nie stać mnie na tyle wiec wchodze w spółkę z koleżanką. Mam nadzieję ze bedzie nam sie wspolpracowac dobrze

Gość biznes łoman
Ja planuje otoworzyć sklep z kosmetykami w miescie 20 tysięcznym i chce przeznaczyc na ten cel 30 tysięcy. Niestety nie stać mnie na tyle wiec wchodze w spółkę z koleżanką. Mam nadzieję ze bedzie nam sie wspolpracowac dobrze

Gość biznes łoman
teraz doczytałam co chcesz robic i powiem ci szczerze ze szkoda sie bawić w robienia jakis kartek i tego typu piedrółek. Nigdy z czegos takiego nie utrzymasz dzialnosci handlowej.Szkoda kasy i nerwów...

Gość biznes łoman
teraz doczytałam co chcesz robic i powiem ci szczerze ze szkoda sie bawić w robienia jakis kartek i tego typu piedrółek. Nigdy z czegos takiego nie utrzymasz dzialnosci handlowej.Szkoda kasy i nerwów...

Gość tu sobie popatrz
wcięło mi wypowiedź - może później ukaże się w 10 wersjach :-D Dopisałam jeszcze, że niezależnie od zarobków czy ich braku - opłaty robisz do 10 każdego miesiąca, a w razie zatrudniania pracowników do 15. I że kwota coś tam ponad 3000 brutto jest zwolniona od podatku.

Gość gość
samo zalozenie dzialalnosci nie kosztuje nic. My w sumie na starcie zakladajac stacje paliw i myjnie zaplacilismy za sprzet w firmie www.petronova.pl/ i kupilismy dzialke - ziemie na ktorej stoi stacja.

Gość gość
pamietaj, ze zawsze mozna postarac sie o dotacje wiec finansami az tak nie warto si eprzejmowac i stresowac. pamietaj jednak na rpzyszlosc ze wraz z zalzoeniem dzialalnosci twoja odpowiedzialnosc nie maleje, wrecz si epowieksza. my ostatnio musielismy podpisywac umowy z serwisami typu www.mar-serwis.com/ bo zaczely psuc sie urzadzenia.

Gość gość
roznie, zalezy jaka. jak my zakladalismy gabinet to w sumie jedyni emiejsce i oczywioscie sprzet, a kupislismy w hurtowni www.holdental.pl/ i wyszlo niedrogo, a sama dzialalnosc za darmo:)

Gość gość
A jaka miałaby to być działalność? Bo od tego uzależnione są koszta. Jak chciałbyś np. otworzyć salon optyczny to musiałbyś kupić sprzęt optyczny np. taki jak w swojej ofercie ma www.polandoptical.pl. Przy każdym biznesie kwota, którą trzeba zainwestować jest inna

Gość gość
wszystko zależy od profilu działalności, od lokalizacji, jest bardzo wiele czynników, na pewno na początku ważna jest reklama, ja od razu skontaktowałam się z http://www.arfa.pl/

Gość gość
Czy ktoś z was korzystał z pomocy doradcy w jakiejś firmie? Łatwiej tak dostać kredyt?

Gość gość
Jeśli starasz się załatwić to osobiście to szanse na otrzymanie kredytu wynoszą 50%. Dużo łatwiej jest z doradcą, który występuje do banku w naszym imieniu. Przebiega to dużo bardziej bezpośrednio niż u nas. Sama korzystałam z pomocy firmy Yourbankers przy kredycie firmowym. Dostałam go, mimo, że na początku wszystkie banki mi odmawiały....

Gość gość
Czemu banki ci odmawiały? Jestem ciekawa, bo mi nikt nie chce dać kredytu na rozpoczęcie działalności. To pierwsze większe pieniądze, które chce na to przeznaczyć. Nie chcę brać chwilówek. Myślisz, że doradcy z tej firmy pomogą też mi?

Gość gość
U mnie akurat problemem był inny kredyt, który spłacam. No i niezbyt dobrze wygląda moja historia kredytowa. Myślę, że są duże szanse, że tobie też dobrze doradzą. To specjaliści od trudnych spraw.