Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depresja-choroba duszy

KTO PŁACI ZA STUDIA- MŁODA MĘŻATKA

Polecane posty

" Za wszystko płaci mąż, bo używa małżonki. " Boże, co za imbecyl to napisał...

" I co Cię obchodzi zdanie teściowej - z nią ten ślub bierzesz?" Nie z nią, ale nie chcę już przed ślubem wchodzić w konflikt z tą straszną, demoniczną, decydującą o wszyskim kobietą

Gość Mądra po szkodzie
Akurat moim zdaniem to kwestia waszego dogadania. Co postanowicie, to będzie. Usiądź na spokojnie z mężem, przedstawcie swoje pomysły i rozważcie możliwości: co, jeśli mąż, co jeśli rodzice. Ty porozmawiaj sama z rodzicami, jak oni to widzą. I już jest jaśniej.

ale ja rozmawiałam. Moja mama mówi że będzie płacić, moi teściowie mówię że ma płacić mój maż a mój mąż mówi że będzie jak ja chcę! Super

Gość mmLena07
zależy na co twoi rodzice się zgadzają, z nimi pogadaj, a nie tu na forum :) Co Ci obcy ludzie mogą powiedzieć? Nie znamy twoich rodziców. Jak ja wyszłam za mąż w czasie studiów, to mi rodzice dawali kasę co miesiąc do końca studiów, żebym nie zrezygnowała, nie mogąc się dołożyć do budżetu domowego. Żeby nie było, że tylko mąż mnie utrzymuje, a ja skoro studiuję dziennie, to wszystko jest na jego barkach. Tylko, że ja studiowałam dziennie, państwowo, więc studia bezpłatne. Taka była wola moich rodziców, by mi dawać do końca studiów kasę. Nie był to ich obowiązek.

Gość mnio
a za przeproszeniem cóż twoich teściów obchodzi co twoi rodzice robią z własnymi pieniędzmi. chcą ci płacić za studia ich sprawa. czyżby teściowa sie bała że skoro jedni rodzice coś od siebie dają to i im wypadnie też kasą ruszyć? innego powodu nie widzę.

mnio, teściowie po protsu chcą dawać kasę swojemu jedynemu synkowi. Zarabia przecież, a oni i tak przelewają mu forsę, mimo że wyraznie powiedział że sobie tego nie życzy. Podejrzewam że gdybym poprosiła ich żeby zapłacili za moje studia, to by się zgodzili. A dlaczego? A licho ich wie- to dziwni ludzie

ja też studiuję medycynę ale nic nie płacę.Nawet książki mam za darmo:) Jestem na 1 roku i mam 20. A Ty piszesz, że masz 25 więc dość pózno studia zaczęłaś.Gdy skończysz studiować to będziesz miała 28 lat a jeszcze specjalizacja i egzaminy.Długo będą na Ciebie płacić:P

no długo, pózno zaczęłam bo wcześniej studiowałam farmację