Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miax3

Utrzymanki :D

Polecane posty

Witam ! Wlasnie rozmawiałam z koleżanką, ktora opowiedziala mi ze mieszka za granica ze swoim chlopakiem i nie moze znalesc pracy bo niezna jezyka ;/ i ma problemy ;/ i,ze jej chlopak ja utrzymuje ;/ ona chodzi na jakies tam kursy zeby nauczyc sie jezyka bo chce isc do pracy. Co uwazacie o tym ? Czy to ze mezczyzna utrzymuje wlasna kobiete jest naturalne ? Ona chce iść do pracy, ciągle szuka ale niestety...najpierw musi znac jezyk zeby znalesc jakas prace ;/ Powiem Wam ze ja pracuje, mam faceta ale bywalo kiedys tak,ze 2 miesiace nie moglam pracowac i moj mezczyzna pomogl mi finansowo ale to inna sytuacja bo przez te 2 miesiace nie moglam pracowac poniewaz bylam w szpitalu . Znam tez taka dziewczyna ma 34 lata ktora powiedziala mi kiedys ze ona chce zajmowac sie dziecmi i domem a chlop ma pracowac :D dla mnie to nie pojete ;/ ja bym w zyciu na to nie pozwolila ! przeciez kazda kobieta lubi miec swoje pieniadze a nie ciagnac od chlopa :P a wy jak uwazacie ?

Gość to już nie wolno mu
to jest już bezczelność każda nowa kafeterianka nagminnie łamie tradycje i bezczelnie zakłada tematy

Czy na kafeteri nie ma juz normalnych ludzi ? ktorzy by odpowiedzieli bez ' przeklenstw ' ? ;/

Gość alabala
Za czasów młodości naszych mam to było normą, kobiety zajmowały się domem a mężczyżni pracowali i ten dom utrzymywali. Taki był niepisany podział, nic szokującego. Teraz kobiety się wyemancypowały, są niezależne finansowo i to też nie szokuje. Takie mamy czasy, a jeśli teraz facet zgadza się by kobieta nie pracowała, a zajmowała się domem to jego indywidualna sprawa. :)

jezeli obojgu to pasuje to nie widze problemu, przeciez kolezanka nie powiedziala ze do pracy w ogole nie pojdzie facet jest od tego by dbac o kobiete i rodzine :P

no wsumie macie racje, ale ja osobiscie bym sie nie zgodzila na taki uklad ,ze ja zajmuje sie domem a moj facet pracuje. Jak juz to moge zajmowac sie domem i chodzic do pracy chociaz pol etatu ;] nie wyrobilabym sama w domu O_o

Gość Nieorgazmiczna
utrzymanka to jest coś innego. To nie partnerka życiowa tylko zabawka któej to odpowiada i która dostaje drogie prezenty, samochody, wycieczki i jest po to by umilać czas. Nie gotuje ci obiadów i nie pierze skarpet. Dostaje też o wiele częściej kwiaty niż normalna twoja ukochana.

Gość czytam bo lubię
Czepiasz się koleżanki, nie wiem zazdroscisz jej? Skoro tak uważasz to jej to powiedz i tyle. Ich sprawa jeżeli tak im dobrze.

Gość fgdddd4dd543
Weź pracuj jak masz w domu dwoje czy troje małych dzieci.... Przestań pieprzyć. Najlepiej bądźmy bezdzietne i stawiajmy na karierę wtedy następne pokolenie już nie będzie miało tego problemu bo nikogo nie będzie. Prawda?

Gość alabala
Dokładnie. Jedne kobiety stawiają na samorealizację i karierę, drugie stawiają na rodzinę, by dziecko nie chodziło z kluczem na szyi.

Gość mmLena07
"Znam tez taka dziewczyna ma 34 lata ktora powiedziala mi kiedys ze ona chce zajmowac sie dziecmi i domem a chlop ma pracowac dla mnie to nie pojete ;/" - przecież przez wieki było to normą, więc nie jest to coś niezwykłego, dziwnego. Pytanie, co jest lepsze, np. jeśli kobieta urodzi, to czy po pół roku, a może po miesiącu powinna znowu iść do pracy? Wg ostatnich badań najlepsze dla rozwoju dziecka jest, jeśli matka zostanie z nim do trzeciego roku życia. Jeśli więc facet dobrze zarabia, to czy ważniejsza jest opinia takich panienek, jak Ty, czy dobro dziecka? :) Jeśli natomiast kobieta nie może znaleźć pracy, to co? Ma sobie podciąć żyły, żeby nie wyjść w opinii innych ludzi na utrzymankę, pasożyta? ;P Litości. Trochę zrozumienia znajdź w sobie, bo jesteś strasznie nietolerancyjna i egoistyczna.

tylko ze ja narazie nie mam dzieci wiec to normalne ze nie bede siedziec w domu i tylko zapieprzac ze szmata i sprztac :P staram sie podzielic obowiazki domowe z praca ;] jak przyjda na swia dzieci to juz inna bajka ;] wtedy bede musiala z pracy zrezygnowac ale nie zupelnie napewno :P znajde taka na pol etatu :) tez mieszkam za granica i tez nie moglam znalesc pracy ale udalo sie ;] ja nie mowie ze ona robi cos zlego bo tak nie jest ! bo ona chce isc do pracy tylko nie mozesz tej pracy znalesc ! dlatego uczy sie jezyka ! chodzi mi ogolnie o takie kobiety ktore mowia '' ja nie chce pracowac , nie chce mi sie. Wole zajmowac sie domem a chlop niech zarabia '' xD

bo ona chce isc do pracy tylko nie moze tej pracy znalesc ! dlatego uczy sie jezyka ! * sorry za bledy :P

Gość mmLena07
teraz piszesz, że chodzi Ci o skrajne przypadki, gdy kobieta nie chce pracować, a po założeniu tematu podałaś właśnie jako przykład utrzymanki, swoją koleżankę, która chce pracować :P

Gość hnuihui
znalezc dziecko, znaleZC:O

napisalam '' co o tym sadzicie ? '' teraz juz wiem co ;] kazdy ma swoje zdanie na ten temat :P i ja nie bede nikogo krytykowac bo mysli inaczej niz ja ;]

znalezc dziecko, znaleZC jakbys mieszkala prawie 10 lat za granica i prawie w ogole nie uzywala tego jezyka to tez bys robila bledy ;] jeszcze o takie literowki sie czepiasz :P co innego jakbym napisala ' jorz '' zamiast ' juz ' :P

Gość mmLena07
Po za tym każdy inaczej widzi swoje szczęście. Jeśli dla kobiety spełnieniem marzeń jest dbanie o dom, pieczenie ciast, opieka nad dziećmi i szuka faceta, który pozwoli jej zrealizować te marzenia, to czemu nie? Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak jeden słuszny schemat i każdy musi mieć życie wg tego schematu, bo wg mnie on jest jedynie słuszny. W życiu chodzi o to, żeby być szczęśliwym. Jeśli ktoś jest szczęśliwy jako gospodyni domowa, to nie ma co go unieszczęśliwiać wysyłając do biura, gdzie i tak będzie kiepskim pracownikiem, bo my widzimy to jako jedynie słuszne postępowanie :). Niejedno dziecko chciałoby mieć pogodną, szczęśliwą mamę poświęcającą mu dużo czasu, gotującą obiadki, w czystym domku. Trochę taka utopia z lat 60tych, ale czemu nie? Jeśli ktoś tego pragnie? Dlaczego potępiać takie kobiety?

Po za tym każdy inaczej widzi swoje szczęście. Jeśli dla kobiety spełnieniem marzeń jest dbanie o dom, pieczenie ciast, opieka nad dziećmi i szuka faceta, który pozwoli jej zrealizować te marzenia, to czemu nie? Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak jeden słuszny schemat i każdy musi mieć życie wg tego schematu, bo wg mnie on jest jedynie słuszny. W życiu chodzi o to, żeby być szczęśliwym. Jeśli ktoś jest szczęśliwy jako gospodyni domowa, to nie ma co go unieszczęśliwiać wysyłając do biura, gdzie i tak będzie kiepskim pracownikiem, bo my widzimy to jako jedynie słuszne postępowanie . Niejedno dziecko chciałoby mieć pogodną, szczęśliwą mamę poświęcającą mu dużo czasu, gotującą obiadki, w czystym domku. Trochę taka utopia z lat 60tych, ale czemu nie? Jeśli ktoś tego pragnie? Dlaczego potępiać takie kobiety? zgadzam sie z Toba i ja wcale nie potepiam takich osob ! Ja osobiscie tu gdzie mieszkam znam kilka kobiet ktore, nie pracuja, ktore siedza w domu i raz na jakis czas obiad zrobia . Wiec moim zdaniem to juz lekka przesada. Bo okej,moglaby siedziec w tym domu, piec te ciasta zajmowac sie rodzina. Pragnie tego ? okej ! ale nie rozumiem osob ktore siedza w domu i nic kompletnie nie robia tylko uzalaja sie nad soba ! jak im sie nudzi to niech zrobia ten obiad albo pomyla podlogi a nie tylko komputer 24/24 albo wyciaganie od chl kase na zakupy co wyplate ;]

Gość mmLena07
"ale nie rozumiem osob ktore siedza w domu i nic kompletnie nie robia tylko uzalaja sie nad soba ! " - z tym się też zgadzam, też tego nie rozumiem, ale prawdę mówiąc nie znam osobiście takich przypadków

Gość gość
podnosze bo lubie