Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raczej nie nestle????

jakie jogurt kupujecie niemowlakom ???

Polecane posty

Gość raczej nie nestle????

hej moja córeczka ma skończone 8 msc do tej pory jej nie kupowałam ponieważ niby miała skazę ;/ ale po 6 msc okazało się że jej nie ma... ale i tak miałam obawy... i jakiś tydzień temu chciałam jej kupić nestle albo bobovita ale stwierdziłam że to gówno nie jogurt skoro nie wymaga trzymania go w lodówce a wy co sądzicie na temat tych jogurcików ? I teraz zastanawiam sięczy po prostu nie kupić zwykłego naturalnego jogurtu ? czy to raczej za wczesnie ? i takiemu dziecku nie jest jeszcze potrzebny taki jogurt ?

Gość Nie jeździj codziennie na
Niemowlaki nie jedzą jogurtów. Dopiero po 12 miesiącu mogą. A wcześniej to tylko takie dla dzieci. One nie są do lodówki, bo są UHT, jak mleko UHT. Mówi ci to coś? Dopiero po otwarciu umieszcza się je w lodówce, jeśli nie zostaną spożyte w całości.

Dawałam zwykły, zaczynałam od serków homo, budyniu na zwykłym mleku, jogurty w wieku twojej córci już jadł. Ja daję zwykłe owocowe, ale jak lubicie naturalne to chyba nawet zdrowiej.

Historynka, fatalnie odżywiasz to dziecko. Dajesz samą chemię. Serki homo, budynie z torebki, jogurty owocowe. Dajże spokój dziewczyno.

Chemia i cukier.

Gość b.e.a.t.a
Jogurt naturalny organiczny. Dodaje 2-3 lyzeczki np do rozgniecionego banana. Corka ma 6.5 miesiaca.

do roku dawałam nestle lub bobovite. Później próbowałam naturalnego ale nie ma mowy żeby przełknął, próbowałam więc różnych ale odkąd wyszły - ale natura - z danona daje tylko i wyłącznie te.

Gość karmienie
A ja próbowałam dać ten Nestle to mu kompletnie nie smakowało, i od wtedy jogurty są wrogiem numer 1.

Nie jeździj codziennie na- tia, jak mi dasz kawałek łąki na której od kilkudziesięciu lat nikt nie używał nawozów, a nad tą łączką czyste niebo i obok krystaliczny strumyk, krowę której przodkowie nie żywili się gmo, ta mi urodzi jałówkę której antybiotyków nie będę podawać, i tą zdrową krowę będę wypasać na tejże zdrowej łączce, to pogadamy o zdrowych jogurtach... Daję dziecku to co i sama jem (tyle że staram się dawać więcej nabiału i więcej warzyw, bo to maluszek), bo nie jestem w stanie karmić siebie, męża i syna tylko zdrową żywnością... Poza tym serki homo, budynie i jogurty to przykłady słodkich produktów na nabiale, nawiązanie do tematu, jakby autorka pisała jakie pomidory dajemy to bym pisała o warzywach...

Gość Bebito.pl
Jeżeli chodzi o jogurty dla naszego dziecka,to często nic innego jak tylko kwestia gustu oraz smaku. Za Nestle akurat nie przepadamy,ale Danone juz tak,najlepiej o smaku truskawkowym. Pozdrawiam www.Bebito.pl