Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JESTEM KOBIETA MAM 30 LAT

MAM 30 LAT I BADANIE KRWI WYKAZALO ,ŻE MAM 23 MG ŻELAZA!TO ZA MAŁO???

Polecane posty

to malo zelaza wg was? JESTEM WEGETARIANKA I NIE JEM MIĘSA ŻADNEGO ANI WĘDLIN I RYBY TEZ BARDZOO RZADKO.. RODZINA MOWI ZE WYLADUJE W SZPITALU BO NIE MAM SKAD ZELAZA CZERPAC JAK NIE JEM MIESA. CZY TO ZLE JAK NA WEGETARIANINA ? KTO SIE ZNA?? LUDZIE JEDZACY MIESO MAJA PEWNO WIĘCEJ WIEC SKRYTYKUJA MNIE I KAZA JESC MIĘSO

Gość delfin bez iwana
(norma 35-170) to jest norma masz za mało stanowczo żelaza musisz zacząć jeśc mięso albo poproś o żelazo w tabletkach żeby uzupełnić niedobór

Gość ale bzdetyyff
a to ciekawe bo ja robilam badania i mam normy z prywatnego laboratorium i jest na kartce jak byl ze norma w wieku 30 lat to jest od 12 -30 mg u kobiet u mezczyzn do 32 i nawet lekarz mowil ze mam okey bo jest od 12 norma a ja mam az 24

Gość ale bzdetyyff
Jakie są normy żelaza w wynikach badań? Zakresy referencyjne zależą od wieku i płci: dla dorosłych 11-33 umol/L (60-190 ug/dl). U kobiet średnie stężenie żelaza w surowicy jest niższe niż u mężczyzn o ok. 3,5 umol/L (20ug/dl).

SORKI ZLE PODALAM JEDNOSTKE NIE W MG TYLKO W UMOLACH MAM TE 23 :)SORKI

Gość nic sie nie martw!
nie jestes sam/a! ja wlasnie przez przypadek dowiedzialam sie, ze nie mam (!!!) leukocytow!!! o 19-stej dzisiaj termin u specjalisty. w szpitalu nie chcialam zostac!

Gość JESTEM TEZ WEEHR
strasznie malo masz zelaza JEDZ MIESKO

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja też mam mało. Dzień po porodzie miałam 8, teraz codziennie biorę żelazo i mam teraz 20. Rodziłam 8msc temu, lekarz się mnie pytał jakim cudem w ogóle z łózka wstaję. :P

Gość MPJA SIORA MA 7
MOJA SIOSTRA MA 7 ŻELAZO I LEKARZE W SZPITALU CAPY NAPISALI JEJ NA KARCIE ZE DOBRA JEST MORFOLOGIA.. ZOBACZCIE JACY DZIS SA LEKARZE .. SIOSTRA LEDWO CHODZI A ONI NAWET NIE POWIEDZIELI ZE MA ANEMIE A JA JEJ DOPIERO POWIEDZIALAM O TYM .

To jest masakra, ja mam to 20 a mam takie zawroty głowy i migreny, że masakra. Nie mogę równowagi złapac często, ludzie się na mnie gapią a ja idę slalomem jak jakaś pijaczka i to z wózkiem w dodatku. Już chcę to wyleczyc. :P

Gość taka ilosc alkoholu nie zaszko
ale ty masz norme JA MAM NAPISANE ZE U KOBIET NORMA JEST OD 12 -30 WIEC 20 TO NORMA KOBIETO!

Dziwne, bo mój lekarz mówił, że żeby się dobrze czuc trzeba miec od 70 w zwyż.

ja w ogole nie jadammiesa, nie jestem wegetarianka, skube czasem jakis plasterek wedliny czy raz w miesiacu zjem piers z kurczka i co , okazalo sie ,ze mam 3 krotnie przekroczona norme, 3 razy wiecej zelaza niz potrzeba i skad to sie wzieelo, lekarz jest zaskoczony. Organizm sam produkuje , nie przeszladza mi to w niczym, taka uroda. Znowu mam ogromna potrzebe jedzenia masla i zoltego sera i zero problemow z cholesterolem i tez nie wiedza dlaczego , a nawet mam ponizej normy. Taka uroda, a ty masz wyniki ok.

Gość safgfghf
zalezy od jednostki łazęgi :o Jak masz w molach tyle to nie masz anemii. Ja miałam 6 albo 8 (nie pamietam) i nic szczególnego mi nie było.

Gość mylicie pojecia 6737
mylicie pojecia -co innego morfologia a co innego żelazo, inne normy są

Gość DOODODGTTGGGH
A JA MAM NA KARTCE TEZ ZE NORMA JEST OD 12 -30! WIĘC JAKIE 70 WZWYŻ?? MOZE W INNYCH JEDNOSTKACH TO MA BYC? MÓJ MĄZ MA 30 ŻELAZO I TEZ PRAWIE MAKS MA ZAZNACZONE.

Gość jamam w umolach
tak tak ja mam w umolach CZYLI JAK MAM 23 UMOLE TO ZLE CZY MOZE BYC?JAK NA WEGETERIANKE?

Gość mylicie pojecia 6737
w morfologii patrzy sie przede wszystkim na HGB, norma to 11,5 - 16g/dl , czy cos takiego, kto jest ponizej ma anemię

Gość MAJA OBOJE PO 28 LAT
a jesli ja mam hemoglobine 12.5 a czerwonych krwinek tylko 4,2 miliona to anemia juz??

Gość biedna dziecinka biedna
ok