Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nastolatka.

witaminki !

Polecane posty

sluchajcie ! Mam kilka problemów i sądzę, że to może być z braku witamin. Mam suchą skórę na rękach i nogach (z jednej dłoni mi schodzi skóra), w nocy ale też w dzien mam skurcze w nogach, pieką mnie od tygodnia oczy, czasami lecz nie codziennie mam na języku biały osad i czeo jestem przemęczona. jakich witamin mi brakuje i czym mogę je uzupełnić ?

Gość witaminka3
:) Zapewne brakuje Ci wielu witamin i minerałów, sądząc po objawach. Zwłaszcza po okresie zimowym są niedobory bo siłą rzeczy świeżych warzyw i owoców mniej. Z mojej strony proponuję jakiś super zestaw naturalnych witamin(to ważne) bo syntetyczne pomagając na jedno obciążają nerki i wątrobę. http://cali.pl/produkt/naturalne-witaminy-i-minerały/id,154/vid,583193212ebef.htm Lub zestaw uwzględniający grupę Twojej krwi http://cali.pl/kategorie-produktow/multiwitaminy/kategoria,613/vid,583193212ebef.htm 🌼

Gość witaminka3
Full Spectrum są dla młodzieży jak najbardziej dobre :)

Gość witaimnkiii
Naukowcy udowodlnili że suplementów wtaminowych organizm nie przyswaja wcale, dlatego trzeba jeść warzywa i owoce na surowo i rózne nasiona jak słonecznik, pestki dyni, orzechy.

Gość witaminka3
Nieprawda ! A czym leczy się niemowlętom krzywicę jak nie suplementem z wit D, co zażywasz przy przeziębieniach jak nie witaminę C w zestawie z rutyną, przy niedoczynności tarczycy zjada się suplement z glonów zawierający jod, a przy kamicy nerkowej pastę ziołową, przy krwotokach wit K i tak mogę wymieniać jak suplementy pomagają. Suplementy witaminowe z naturalnych surowców, które polecam jak najbardziej wskazane przy dolegliwościach nastolatki bo dziewczyna wpadnie w anemię lub coś gorszego. W obecnym pożywieniu niewiele witamin, owoce i warzywa dorodne na pokaz a w składzie jałowe. Suplementacja jest nieunikniona, bo szpitali braknie.