Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zestresowana12345

czy to ciąża czy coś innego?

Polecane posty

Witajcie. Strasznie się boję, czy jest możliwość abym była w ciąży.. :( Jestem bardzo młoda, mam 16 lat. Od 4 dni spóźnia mi się okres. Kochałam się z chłopakiem 3-4 tygodnie przed spodziewaną miesiączką, a poźniej troche później ok.2-3 tygodni przed. Zabezpieczalismy się (prezerwatywa) - nie pękła. Wszystko raczej było w porządku. Ale i tak się boję, ponieważ różnę są przypadki. Ostatnią miesiączke miałam 8.03, i raczej co miesiąc od paru miesięcy był regularnie, najczęsciej co 29-30 dni. W ostatnim miesiącu miałam silny i dlugotrwały stres, mało snu. Od ok. 2 tyg , co noc przyjmuję leki o działaniu uspokajającym i przeciw lękowym ( Hydroxyzinum VP). Jak myślicie, jest jakieś ryzyko że mogę jednak być w ciąży, czy to jednak wywołane jest stresem i tymi lekami? Proszę o szczere i w miarę poważne odpowiedzi! Za wszystkie dziękuje! Jest to dla mnie ważne.

Gość mnio
zrób test może się uspokoisz.

aj tam, cóż to 4 dni, skoro się zabezpieczałaś to powinno byc ok i zadnej ciązy nie bedzie, i zawsze mozesz zrobic test ciązowy, kosztuje ok 8 zł

No tak wiem, ale ciężko jest mi strasznie. Bo ciągle się tym stresuję i przejmuje a to nie jest dobre, bo to też może powodować opóźnienie okresu. Dodam jeszcze że od 2 dni mam bardzo mało śluzu, jest taki żółtawy, gęsty i lekko ciągnący się. Czytałam, że to śluz niepłodny czy coś, ale nie mam pojęcia. Jeśli nie dostanę przez kolejne 2 dni, to może udam się do apteki po test. Boję się to komukolwiek powiedzieć.. Tylko mój chłopak wie. Nawet mamie nic nie powiedziałam, chociaż czuję że powinnam, może ona by mi pomogła i uspokoiła. :(