Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdasdasdasdasdasd

Różaniec

Polecane posty

Gość annia.....................
Łowca masz rację .popieram

Gość asdasdasdasdasdasd
Uwaga odpowiadam na wszystkie pytania "Łowca B" Czy Bóg jest głuchy ??? Odp. Nie Ma to sens ? Odp. Jeśli chodzi o różaniec, to tak, ma sens. A dlaczego, to właśnie wszystko zostało już tutaj omówione. Nie rozumiem zatem, o co się rozchodzi... @20. Autorze jesteś ksiedzem, siostrą zakonna? Nie, nie jestem ani księdzem, ani siostrą zakonną. Jestem inżynierem i na co dzień zajmuję się naukami ścisłymi.

Gość Łowca B
no ! A nie było tak od razu ? Dla ciebie ma sens, dla mnie nie ma ! Logiczne ?

Ja odmawiam różaniec prawie codziennie, ale po długiej przerwie jak nie odmawiałam. Na razie mogę tylko pięć dziesiątek, ale w przyszłości chciałabym zwiększyć, żeby dojść do całego różańca (wszystkie tajemnice). Chcę Jej wynagrodzić za wszystkie przekleństwa które nieustannie słyszę w głowie. Podoba mi się fakt że mogę coś zrobić dla Boga i dla N.M.P, mogę Im coś dać, mogę zbierać zasługi na wieczność i pomniejszać moje grzechy,poza tym podobają mi się obietnice N.M.P.dla tych ktrzy go odmawoają. Ona zawsze dotrzymuje słowa,w końcu w Ńiej płynie krew naszego Zbawcy. Wieczorem się pytam siebie, co ja dzisiaj dla Boga zrobiłam? Dzisiaj w darze mam dla niego zmówiony Róaniec, wiem że kiedyś mnie wynagrodzi.

Ja odmawiam różaniec prawie codziennie, ale po długiej przerwie jak nie odmawiałam. Na razie mogę tylko pięć dziesiątek, ale w przyszłości chciałabym zwiększyć, żeby dojść do całego różańca (wszystkie tajemnice). Chcę Jej wynagrodzić za wszystkie przekleństwa które nieustannie słyszę w głowie. Podoba mi się fakt że mogę coś zrobić dla Boga i dla N.M.P, mogę Im coś dać, mogę zbierać zasługi na wieczność i pomniejszać moje grzechy,poza tym podobają mi się obietnice N.M.P.dla tych ktrzy go odmawoają. Ona zawsze dotrzymuje słowa,w końcu w Ńiej płynie krew naszego Zbawcy. Wieczorem się pytam siebie, co ja dzisiaj dla Boga zrobiłam? Dzisiaj w darze mam dla niego zmówiony Róaniec, wiem że kiedyś mnie wynagrodzi.

Ta koronka do miłosierdzia Bożego, to trzeba codziennie o godzinie 15.00 odmawiać, bo widzę już drugi taki wpis na ten temat.

Gość Łowca B
"Wieczorem się pytam siebie, co ja dzisiaj dla Boga zrobiłam? Dzisiaj w darze mam dla niego zmówiony Róaniec, wiem że kiedyś mnie wynagrodzi."" A czy nie sądzisz że mądrzej brzmiało by pytanie : Co zrobiłam dziś dla ludzi, zwierząt, świata ? Bo tobie się wydaje "że Pan Bucek" siedzi sobie tam i czeka na twoją mantrę, tak ? A co ?, do snu mu to klepiesz ?

Gość Łowca B
podnoszę

Gość Jestem Wampuś
Polecam film zalinkowany wyżej !

Gość kora33
I ja polecam! :)

Gość gość
Polecam wszystkim książkę Przedziwny sekret różańca swiętego Św. Ludwik Maria Grigion de Montfort Różaniec ma wielką moc, wiele wymodliłam w swoim życiu, już sama możliwosc modlenia się na różańcu to łaska, bo wcale, wbrew pozorom to nie jest łatwa modlitwa. Proszę wszystkich o modlitwę w mojej intencji, mam 33 lata, małe dzieci ( wymodlone na różańcu po 3 poronieniach) i raka, różaniec to moja jedyna siła.

Gość gość
Ja odmówiłam całą Litanię Pompejańską......Podczas jej trwania czułam się jakoś lepiej, codzienne różańce dawały nadzieję i ukojenie....Łaski, o którą prosiłam nie otrzymałam, może to jest tak,że nie jestem wystarczająco wierząca.....Ta nowenna była moją jedyną nadzieją....niestety zgasła :(

Gość gość
wierz

Gość gość
Warto odmawiać różanieć. Tu instrukcja jak to robić poprawnie http://modlitwarozancowa.pl/jak-odmawiac-rozaniec Wcale to nie zajmuje dużo czasu, aby odmówić jedną część różańca codziennie. Marnujemy czas na wiele różnych spraw, które nie są nam potrzebne. Lepiej czasem odmówić modlitwę różańcową.

Gość gość
Pisałam 5 lat temu, że mam raka i moja jedyna siła to różaniec. Tak, Pan Jezus przez wstawiennictwo Matki Najswietrzej nie opóscił mnie, zyję, jestem zdrowa, wyniki ok. Ciągle oddaję się w opiekę Matce Najswietrzej przez różaniec, jej obietnice za odmawianie różanca to nie słowa bez pokrycia. Zaufajmy jej i chocby nie wiem co trwajmy przy niej i jej Synu a nie zawiodą nas.

Gość gość
gość wczoraj Pisałam 5 lat temu, że mam raka i moja jedyna siła to różaniec. Tak, Pan Jezus przez wstawiennictwo Matki Najswietrzej nie opóscił mnie, zyję, jestem zdrowa, wyniki ok. Ciągle oddaję się w opiekę Matce Najswietrzej przez różaniec, jej obietnice za odmawianie różanca to nie słowa bez pokrycia. Zaufajmy jej i chocby nie wiem co trwajmy przy niej i jej Synu a nie zawiodą nas. X Super.

Rózaniec to wspaniała modlitwa zawsze odmawiem po obzondu z dziecmi

Gość gość
A jak się modlicie na różańcu, 1 intencja - 1 część różańca, czy wszystkie razem? Bo mnie, na moje intencje powoli już zaczyna brakować 20 tajemnic.

a teraz jescze dodam jedna żecz że to różaniec uratował mnie przed rakem trzuski gdy przed obrazem pani oczmadzynskiej dokóadnie odmawiałam różaniec to tej nocy wszysko sie wydażyłe me uzdrowienie wyniki z nastempnego dnia były wspaniała rak znkną taki cut mi Bóg dał i mówie że różaniec naprawde cuda daje

Gość gość
Rypsyma czy Ty jesteś projektem? Możesz jeszcze raz napisać nazwę miejsca gdzie jest to sanktuarium, bo mnie to interesuje?

Gość gość
Martyna33 nie twierdze ze moja modlitwa jest idealna czy tez ze ja jestem idealna i dlatego Pan Bog mnie wysluchal - wprost przeciwnie. Twierdze tylko, ze Pan Bog nas kocha i jesli zwrocimy sie do niego szczerze to chocby nie wiem jak byla ciezka sytuacja to on nam pomoze. Nigdy nie twierdzilam ze modlitwa chroni od klopotow, w moim zyciu ciagle cos sie dzieje ale z Boza pomoca wszystko dobrze sie konczy. A modlac sie na rozancu namacalnie czuje opieke Matki Najswietszej i mam ta pewnosc ze to dzieki jej wstawiennictwu tak wiele zawdzieczam.

Eczmiadzyn to stolica Apostolska i tam jest obraz Matki Bożej Eczmiadzynskiej a wdzięczność równa jest pani Wonwolnickej i królowej eczmiadzynia Matki Armenii

Gość gość
Masz jakieś zdjęcie tego wizerunku? Google nic o nim nie wie.

nie umiem tu wysoać na tym forum powiec jak wysłac to wysle

Gość gość
Wrzuć zdjęcie np tu https://imgur.com Z góry dzięki, interesuję się sanktuariami, w Polsce i na świecie też.

Gość gość
podobno

Gość gość
Czy ktoś może ma różaniec w formie bransoletki?

Gość wellina
Jeśli zastanawiasz się czy kupić czy nie, to uważam, ze warto Różaniec taki ma wiele zastosowań i jest wygodny: zajmuje niewiele miejsca jest dyskretny można go mieć ze sobą w każdym miejscu Nie jest drogi Proponuję przejrzeć je sobie na tej stronie: https://www.meritohurt.pl/rozaniec-bransoletka.html

Gość seb456
Nie wiem czy znacie orędzia Żywego Płomienia ale w ostatnim czasie Bóg szczególnie wzywa w nich do modlitwy i postu za polskich biskupów. Wiele od tego zależy jeśli chodzi o losy Polski. Zachęcam do czytania orędzi Żywego Płomienia i modlitwy różańcowej za polskich biskupów. Bóg wielokrotnie mówił że szatan atakuje szczególnie kapłanów bo jeśli upadnie kapłan pociągnie za sobą wiernych a upadek zwykłego wiernego nie powoduje takich konsekwencji.