Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnatoja

co mam robic??

Polecane posty

Gość smutnatoja

Staramy sie z mezem o dziecko i nadal nic. fak mam nieregularne miesiaczki ale za kazdym razem lekarz przepisuje mi luteine. dzis poszłam do innego lekarz okres spoznial mi sie juz ponad miesiac on zrobil usg i usg dopochwowe mowic ze wszystko jes ok i nie mam co sie martwic bo okres ma prawo sie spozniac ale ja nie wiem jak mam sobie pomoc chce bardzo byc mama a wokol mnie same ciezarne przyjaciolka siostra a ja?? Boje sie ze jestem bezpłodna bo co mam myslec. stosowalam testy owulacyjne ktore pokazywaly dwie kreski tylko z tym ze jedna zawsze byla słabsza a napisane jest ze to oznacza brak owulacji. nigdy nie zdazylo mi sie zzeby byla jedna kreska. badania robilam na prolaktyne i tarczyce wszystko ok.

Gość ljhsdfghjk
czy jestes bezplodna to lepiej zapytaj lekarza a nie tu

Prolaktyna i tarczyca to za mało. Najlepiej udać się do ginekologa-endokrynologa, który zleci badania innych hormonów. Nieregularne miesiączki zazwyczaj mają jakąś przyczynę. Okres ma prawo się spóźnić, ale czasami, a nie co miesiąc.

Gość smutnatoja
No wlasnie tylko ze ten lekarz byl bardziej taki ogolny niz szczegolowy. Mieszkam w malej miejscowosci czy teraz musze udac sie znowu do ginekologa po skierowanie do endokrynologa czy jak??

Gość smutnatoja
A to ze mam nadmierne owlosienie na rekach na brzuchu to spowodowane czym byc moze jeki hormon za to odpowiada??

Hormony męskie. Ja przy nieregularnych i rzadkich miesiączkach i owłosieniu (okazało się, że miałam też inne objawy, których nie zauważałam) miałam badany testosteron, androstedion (mam nadzieję, że nie pomyliłam nic w nazwie), DHEA i 17-OH-progesteron.

Gość smutnatoja
Ale udało ci sie zajsc w ciaze??