Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niziolka

sex przed slubem, antykoncepcja

Polecane posty

A i jeszcze jedno... Kościół sexu przed ślubem nie uznaje za jakiś niewybaczalny grzech,i taki przez który nie można dostać rozgrzeszenia. Zobacz ile kobiet w ciąży bierze ślub...

Gość niziolka
P:P:P:P:P Ja wiem ze kosciol uzaje to za grzech, ja tez tak myslalm wiele lat temu, az poznalam milosc i sex. Nie uwazam tego za grzech, gdyby tak bylo wyspowiadalabym sie i wziela slub koscielny, ale nie moge tego zrobic bo ten slub bylby niewazny.

Gość IDEALIIIIAAA
KAŻDY MĘZCZYZNA CZY KOBIETA którzy podczas Spowiedzi ukrywają fakt,iż stosuja jaką kolwiek antykoncepcją,czy stosunek przerywany przyjmują SWIĘTOKRADZKO PANA JEZUSA a jest to grzech ciezki! I nie zagłuszajcie swoich sumień!

W pismie WYRAZNIE PISZE aby akt małzenski był pełny mąż ma złożyc nasienie w drogach rodnych żony! skoro juz tak sie awanturujesz - to chętnie zobaczę ten werset :) Bo rozumiem ,ze pisząc " pismo " masz na myśli Pismo Św ? A nie pisma KK ?

no jasne że to nie jest grzech niewybaczalny :) niewybaczalny jest tylko jeden grzech - grzech przeciwko Duchowi Świętemu, każdy inny może być nam odpuszczony :) dla mnie chore jest jak ktoś kto żyje na kocią łape że tak powiem nagle ma zostać chrzestnym to heja do spowiedzi :/ wiadomo że nie ma chęci poprawy w kimś takim a do jeden z warunków dobrej spowiedzi, bez żalu za grzechy i chęci poprawy spowiedz jest nieważna nawet jak ksiądz nam odpuka :P

Gość njfjgnjcvm
Dlaczego mamy sie spowiadac z seksu przed skubem skoro ksiadz sam bzyka kobiety i malych chlopcow mimo ze to zabronione?

Gość IDEALIIIIAAA
NIZIOLKA a nie boisz się ze umrzesz nagle w stanie grzechu cięzkiego ? wiesz ze sama skazujesz się na potępienie.Wiesz,że facet Cie nie szanuje skoro sypia z Toba bez slubu? gdyby mu na Tobie zalezało chcialby byc z Toba na cąłe zycie a nie tylko do czasu az mu sie znudzisz i znajdzie sobie inna :O.

Gość wrózka pierdula
hahaha stosujac antykoncepcje poraniacie swoje dzieci:) jak gumka mozna zabic dziecko ktorego nie ma?? hahahaha:D

niziolka idąc twoim tokiem rozumowania jeśli sex to nic złego to heja idziemy i się bzykamy ze wszystkim co popadnie? no myślę że nie bo to coś nie halo :P i o to chodzi by wiedzieć że coś takiego jak sex ma nas zespalać z tą jedną jedyna osobą która powinna być naszym współmałżonkiem :P takie rozumowanie jak twoje daje w tym momencie przyzwolenie na gwałty, zdrady i pedofilię :P

Gość niziolka
No dokladnie, dlatego odmowilam mojej przyjaciolce bycia jej swiadkiem na slubie. Patrzyla na mnie jakbym sie z choinki urwala. Nie porafila zrouzmiec ze nie odmawiam jej dlatego ze nie chce, tylko dlatego ze nie moge po prostu. To bylo by niewazne. W koncu zrozumiala po dlugiej rozmowie ze nie robie jej na zlosc, tylko na prawde moje sumienie mi nie pozwala. I dzis zyjemy w zgodzie dalej.

IDEALIIIIAAA na potępienie skazujesz się tylko i wyłącznie grzechem przeciwko Ducho Świętemu :P żaden grzech ciążki na piekło nas nie skazuje :P w momencie śmierci można nagle uczuć skruchę i Bóg wszystko zapomni :P ojciec Pio powiedział że bardzo się zdziwimy tym kogo spotkamy w niebie a to wizjoner był i z tego co mówił to nawet Hitlera tam możemy spotkać :P a chyba prezerwatywy do obozów koncentracyjnych nie będziesz porównywać :P

niziolka no i dobrze :) to my kształtujemy nasze sumienia :) też bym nie mogła być świadkiem czy chrzestną żyjąc w grzechu

Gość mireczkowataa
najbardziej podoba mi się tekst, że stosując antykoncepcję poraniamy swoje dzieci :):) Akurat kawę piję :):) Ja do kościoła nie chodzę, ślubu nie mam żadnego, dziecka nie ochrzciliśmy. I tak szczerze mam gdzieś co robią inni "katolicy" dopóki się mnie nie czepiają. I Tobie autroko też radzę nie czepiać się katolików. Bo po śmierci każdy z nas będzie sam "spowiadał" sie przed Bogiem.

Gość niziolka
P:P:P:P:P Troche teraz pojechalas po bandzie. Dobrze wiesz o co mi chodzi...

Gość wrózka pierdula
mireczkowata nareszcie:)

Gość niziolka
Kruszynka1990 Doklanie! nie wg mojego rozumowania, tylko jest niewaznych! spytaj ksiedza jak mi nie wierzysz....

:P:P:P wybacz , ale głuoty opowiadasz . skoro wystarczy poczuć skruchę to jaki jest sens wiary w Boga w życiu ? Jaki jest sens ,żeby Jezus umierał na nasze grzechy ? z daleka wiadać ,zę uczelnia katolicka była . Gdize wiecej ludzkiej nauki niż czytania Biblii .

Gość zdziwiona niewiedzą
Czytam i nie mogę uwierzyć W JAKIM WY ŚWIECIE ŻYJECIE? Uprawiałam seks przed ślubem i się z tego spowiadałam - i dostawałam normalnie rozgrzeszenie. Nie żałujesz tego że uprawiasz seks z miłości - no ja nie znam takiej osoby. Żal wyrażasz za grzech - za to,że nie potrfiłaś wytrzymać z czystością do slubu.Za to wyrażasz żal. Za swoją niedoskonałaość. Ksiądz zawsze mi powtarzał,ze to bardzo zle ze nie potrafilismy się powstrzymać ale zawsze dodawał,że niestety miłość to najślilniejsze uczucie i rządzi się swoimi prawami - rządzi naturą ludzką. Jak mówi sama ewangelia miłość wszystko wybaczy. Do czego zmierzam - seks przed ślubem to grzech - to nie ulega wątpliwości. I podczas spowiedzi wyrażałam żal i ubolewanie,że okazałam się słabym człowiekiem bo nie potrafiłam przeciwstawić się pokusie. Nie ma tu hipokryzji. Ja proponuję częściej chodzić do kościoła, słuchać słowa Bożego i nie wypisywać durnot na publicznych forach kompromitując się na całej linii - nie wypowiadaj się w temacie jesli pojęcie masz niewielkie.

niziolka wiem o co ci chodzi wiem :P i myślę że ty wiesz o co mi chodzi :P ogólnie masz dobre pojęcie tego wszystkiego ale troszkę za mało wiedzy i problemy z interpretacją :) a powiedz mi dlaczego nie zdecydowałaś się na ślub kościelny? boli cię to że jest z dala od kościoła bo to widać w twoich wypowiedziach więc dlaczego? wiesz że jeśli są przeszkody to można i tak wziąźć ślub tylko potrzebne są dyspenzy????

Gość zdziwiona niewiedzą
Też uważam że są większe grzechy niż seks z miłości przed ślubem. Chociażby wogóle nie spowiadanie się z tego grzechu - po co isc do spowiedzi skoro wiesz ze masz grzech a i tak go nie wyjawisz - a potem idziesz do komunii i popełniasz świetokradztwo - to jest dopiero poważny grzech. Skoro idziesz się spowiadać to mówisz WSZYSTKO licząc się z tym,że rozgrzeszenia nie będzie.

Gość niziolka
mireczkowataa racja, mialam ochote wlozyc kij w mrowisko, celowo.... ale synek sie obudzil po drzemce wiec znikam.... :P:P:P... Nie zyje w grzechu, zyje po swojemu, nie naleze do kosciola i nie uznaje jego praw. Mam zamiar wystapic z apoztazja. Mysle ze to uczynie.

allium sens jest taki że w momencie śmierci nie każdy jest w stanie przyjąć ogrom Bożej miłości i miłosierdzia :P jak ktoś całe życie był przeciw to ciężko nagle w ciągu ułamków sekund zmienić życie o 180 stopni :) a Chrystus po to za nas umarł by nam własnie drogę do nieba otworzyć :)

dlatego Bóg daje nam całe życie na to ,zeby Go znaleść a nie szuakć Go rozpaczliwie w momencie śmierci . Oczywiście i itaka łaskę daje Bóg , ale nie po to przyszedł na świat ,aby wiedząc o Jego istnieniu lekkomyślnie Go odrzucać a pożniej gorliwie pragnąc na łożu śmierci .

Gość IDEALIIIIAAA
Prosze to cytat z Pisma Świętego ze sami skazujecie się na potępienie wieczne,a życie nie kończy się w chwili smierci... Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy ani cudzołożnicy ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący ze sobą ani złodzieje. ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. Tu przedstawmy od razu pierwszą zasadzkę diabelską. Jeżeli małżonkowie przestali chodzić do Komunii św. w każdą niedzielę to znaczy, że coś im przeszkadza a co może przeszkadzać chyba tylko grzech.. A SKORO GRZECH to Was sumienie wierci i zagłuszacie je czesto mówiac ,,niech się Kosciól nie wtraca w życie intymne.. i tu błąd.. bo zamiast łaczyc się jako JEDNO oddalacie się od siebie małzonkowie .

sumienie ludzkie , mimo że stworzone przez Boga ma zadziwiajacy dar słuchania nie swojego Pana , ale wrecz przeciwnie .