Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śliwka bez cukieru

Dolny Śląsk-gdzie sie wybrac na majowy weekend??

Polecane posty

Gość śliwka bez cukieru

doradzcie cos kochani.Jestem z okolic wrocka ale chetnie gdzies dalej pojade.Jakieś zamki lub okolice warte zwiedzania?Zaproponujcie coś.Chce jechac z męzem na 2-3 dni z noclegiem

Gość śliwka bez cukieru
podnosze

Gość GretaBarbo
Zamek Czocha i okolice Leśnej Bolków, Kotlina Kłodzka i samo Kłodzko Złoty Stok z kopalnią, kompleks Włodarz Świdnica obłędny, gotycki kościół (kolegiata?) w Strzegomiu Lubiąż, Legnickie Pole to tak na początke, naprawdę jest tego sporo. Może kup sobie jakiś przewodnik, np. Polska na Weekend, albo konkretnie o woj. Dolnośląskim. I jedźcie, oglądajcie bo naprawdę warto, mamy przepiękne miejsca na Dolnym Śląsku

Gość Wiki Wiki Wiki
Z okolic Wrocławia wielu ludzi przyjeżdża na weekendy do Kobylej Góry w Wielkopolsce, około 70 km od Wrocławia. Prześliczna miejscowość wypoczynkowa, z jeziorem, w pobliżu najwyższe wzniesienie Wielkopolski na które można pójść spacerkiem. Ogólnie przepiękna okolica, sama byłam tam dwa razy zawsze wracałam wypoczęta i zadowolona.

Gość Legniczanka_28
ja jadę do Wielunia albo do Lginia ma majowy weekend (nad jeziorko) :) ewentualnie Sława

Gość joannamakarabin
Mosznę polecam. Obejrzyj w necie, można naprawde wypocząć.

Gość rebunia9
może znajdziesz coś ciekawego w okolicach wzgórz trzebnickich albo doliny baryczy. Na stronie www.kociegory.eu są zebrane wszystkie ciekawe wydarzenia z regionu i miejsca warte obejrzenia.

Gość melopema
My jutro z samego rana ruszamy Karkonosze :) Bazę wypadową mamy w Karpaczu w hotelu Mercure złapanym za 50% w środowych okazjach i stamtąd będziemy wypuszczać się w okolicę. Strasznie się cieszę, od dłuższego czasu marzył mi się taki wypad w góry, a w Karkonoszach zwykle mniej turystów niż np. w takich Tatrach :)

Gość ojojku
wychowałam sie w karpaczu, mercure przez cale moje zycie nazywał sie skalny i jest typowym komunistycznym hotelem... mam nadzieje ze go accor wyremontował porzadnie. W długie weekendy jest masakrycznie duzo ludzi. Jak wam zalezy na odrobinie spokoju to nie idzcie na śniezke bo tam sie ciezko bedzie przecisnąć. Polecam spacer kotłem łomniczki - od wiczej poręby do schroniska nad łomniczką... jest dosc ostre podejscie ale fajne i mało ludzi. a schronisko klimatyczne. Ogólnie to w kotlinie klodzkiej jest wiecej atrakcji - wambierzyce, czermna, kletno, samo kłodzko... ciekawiej niz tylko spacerowac po górach.. ale co kto lubi..

Gość ameliaa45
Niekoniecznie na majowy weekend - bo jeszcze jest dużo czasu, ale już na najbliższy weekend polecam okolice Wałbrzycha i Uzdrowisko Szczawno-Jedlina z bogato wyposażonym SPA :) Można tam świetnie wypocząć i zregenerować się.

Gość gość
pomysłów gdzie się wybrać na weekend taki dłuższy, czy krótki jest naprawdę sporo, tylko trzeba określić budżet, jaki chcemy przeznaczyć. A teraz o tej porze roku to ja bardzo chętnie pojechałabym do spa, żeby się poddać zabiegom relaksującym i upiększającym. Znacie jakies takie miejsca?

Jeśli chodzi o Dolny Śląsk, to nie można przegapić Kudowy Zdroju. Ja byłam tam aby się odprężyć w Hotelu Adam&Spa i żeby zwiedzić polecone mi miejsca. Cieszę się, że hotel ten organizuje wycizeczki po Kotlinie Kłodzkiej czy też do Czech, wtedy człowiek się nie zgubi i może zwiedzić wartościowe miejsca. Na stronie www.adamspa.pl można o tym poczytać. Będę do nich wracać, bo to co robią z cerą i skórą jest nie do opisania - profesjonalnie i dokładnie. Oby było więcej takich hoteli z ciepłą obsługą i smacznym jedzeniem.

Gość gość
Ja polecam grandlubicz.pl w ustce. Miejsce jest naprawdę godne polecenia, a atmosfera magiczna. Strefa spa nie ma nic do zarzucenia, a dzieciaki na pewno będą zachwycone basenem :)

Ja weekend majowy spędziłam z mężem i dziećmi w zajeździe Byczy Róg. Siostra mi poleciła to miejsce i rzeczywiście był to trafny wybór. Pokoje schludne i komfortowe, a jedzenie w restauracji bardzo smaczne. Do tego okolica wyjątkowo urokliwa - cisza i spokój i do tego jest gdzie pospacerować. Z ręką na sercu mogę polecić to miejsce na weekend z rodziną! :)

Gość gość
Sarah Noclegi w Kuklicach :) niedaleko jest jeziorko :) przyjemy klimat

Gość hotelik orański
Na weekend zapraszamy do Hoteliku Orański - pobyt z pewnością będzie przyjemny i niezapomniany! Hotelik Orański jest położony w górach, w malowniczej okolicy Kotliny Kłodzkiej. Oferujemy noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną, zdrową domową kuchnię. Do tego bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych. Jest to też idealna opcja na krótkie pobyty - 3,4 dni, weekendy - na pewno każdy znajdzie w tym miejscu coś dla siebie, zarówno dorośli, jak i dzieci. Kontakt:http://hotelikoranski.pl 793 665 806 Paulina Grzelaczyk

Gość Kasia1244512143
Ja osobiście polecam Krainę Wygasłych Wulkanów bardzo urokliwe miejsce pełne wielu ciekawych, niezdeptanych miejsc, których nie sposób zwiedzić w jeden weekend.

Gość marleeena0
kotlina kłodzka :) ja w tamtym roku byłam, zarezerwowałam sobie na spontanie apartament na bookaparcie i pojechałam :)

Gość Krzysztof

Ostatnie wakacje nocowaliśmy z żoną i dziećmi w Zapiecku w Świeradowie. Mają swoją ofertę z cenami opisaną na pensjonatzapiecek.pl. Ja bym polecał ich na długi pobyt ale też fajne mają te pakiety weekendowe, gdzie często są też dodatkowo w komplecie zabiegi spa wykupowane. Masaż gorącymi kamieniami to jest rzecz która stawia mnie na nogi jak nic innego!