Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona zaniepokojona

PYTANIE DOTYCZĄCE TABLETEK ANTY. ///Bardzo proszę o odpowiedź!////

Polecane posty

Gość Ona zaniepokojona

Witam, Od tygodnia przyjmuję tabletki antykoncepcyjne. Pierwszą wzięłam 1. dnia cyklu. Okres który wtedy mi się zaczął zanikł 3 dnia cyklu i rozpoczęło się sporadyczne plamienie, większe lub mniejsze (w ulotce pisze że krwawienie może nastąpić w ciągu pierwszych 3 miesięcy - sugeruję się więc że to normalne). Dziś jednak odczuwam takie bardzo delikatne bóle jak na okres, ale znacznie lżejsze. Czy to jest w porządku? Bardzo proszę o odpowiedź gdyż troszkę się niepokoję.

Gość cbhdsbh
zobacz co bedzie dalej i jak sie będziesz niepokoić do idz do lekarza

Gość yyyhmyyy
To normalne jak zaczynasz stosować taką antykoncepcje, po 3 mies. stosowania wszystko powinno się unormować.

Gość Ona zaniepokojona
no ale czy takie lekkie pobólewanie ( jak na okres ) przy plamieniu, na początku brania tabletek jest ok? Czy nie powinno występować? Ktoś z was takie miał? Bo jeśli to zdrowy objaw to chyba niem a się co niepokoic ;)

Gość dkjfjmed
nie wiem czy pomogę, ale ja na początku brania tabletek miałam chyba wszystkie możliwe bóle "przedmiesiączkowe" tzn. bóle piersi, bóle podbrzusza, skurcze . Po jakiś 2 tyg przeszło :)

Gość Ona zaniepokojona
Dziękuję za odpowiedzi. Więc chyba póki co nie mam powodu do zmartwień jeśli chodzi o te pobolewanie? ;) A jeszcze zapytam; czy to że okres tak szybko ustał po czym przerodził się w delikatne plamienie (które trwa sporadycznie aż do dziś) jest normalne? Bo przed braniem tabsów mój okres trwał jednak troszkę dłużej i był obfitszy. A można powiedzieć że już 2 dnia po 1 tabletce stał się on "rzadszy", mniej czerwony, jakby. Po czym 3 dnia właśnie zanikł i rozpoczęło się plamienie, raz większe, raz mniejsze.

Gość yyyhmyyy
Takie różne dziwne bóle są na początku jak najbardziej normalne. W końcu masz chemię w organizmie, zanim organizm się do tego dostosuje, to musi minąć jakiś czas.

Gość yyyhmyyy
Co do długości krwawień i przeróżnych plamień, to jak wspomniałam, na początku to normalka, chwilowo organizm wariuje, daj mu czas.

Gość yyyhmyyy
Problem będzie wtedy, kiedy krwawienie trwało by za długo, bo wówczas możesz nabawić się anemii. Wtedy radzę udać się do lekarza i da Ci specjalną tabletkę która hamuje krwawienie. Wszystko da się wyregulować, więc spokojnie.

Gość Ona zaniepokojona
Te plamienie jest raczej słabiutkie, nie jakieś obfite... Tylko dziś tak delikatnie brzuch mnie boli jakby na okres i się zaniepokoiłam czy może coś jest nie tak ;)

Gość yyyhmyyy
Wszystko jest dobrze, jeśli to lekkie plamienie, to nie ma się co martwić. Jak pisałam daj czas swojemu organizmowi na ustabilizowanie się po tych tabletkach. Na początku zawsze jakieś dziwne "historie"się dzieją.

ja już kończę pierwsze opakowanie , przez cały czas od pierwszej tabletki (to moje pierwsze tabletki ) mam plamienia ! już mnie to męczy ... no ale rozumiem, że normalne... brzuch też mnie czasem boli jak na okres;d więc się nie przejmuj ^^

ja zaczełam pare dni temu 2 opakowanie. przy 1 opakowaniu po 1 tabletce okres mi zniknal na drugi dzien ! w polowie brania tabletek dostalam plamienia ktore przeszlo w krwawienie, większe niz miewalam przy okresie, do tego wlasnie bolal mnie bardzo brzuch. krwawienie przeszlo w plamienie i skonczylo sie przed koncem tabletek z 1 opakowania, potem po odstawieniu tabletek dostaalm 2 dn plamien jako krwawienie z odstawienia. lekarz mowil ze to normalne, nie ma powodów do niepokoju. teraz jestem w trakcie 2 opakowania i sama jestem ciekawa czy teraz przytrafia mi sie plamienia. a jakie bierzesz tabletki, nazwa?

Gość też 1 tabsy biorę
dziś 8 tabletka i 2 dni temu zaczeło mnie swedzieć w mc intymnym, wargi, wejście do pochwy, smaruję clotrimazolum i zaczelam brac lacidofil i przechodzi. czy wy tez bierzeecie jakies probiotyki oslonowo, spotkalyscie sie z takim problemem??? czy to minie po 1 opakowaniu??

Gość Ona zaniepokojona
Ja biorę Microgynon 21, a wy?