Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakto jakto

Kredyt 80-100 tyś.-ktos sie orientuje??

Polecane posty

Gość jakto jakto

Kredyt 80-100 tyś. na 30 lat-ktos sie orientuje na jaką ratę mogę obecnie liczyć...? Ma ktoś taki kredyt..??

Gość znajomi wzieli
120 tys na 30 lat i maja ponad 900 zl raty

nie ma sensu brac takiej kwoty na tak dlugo. Ja z mezem mam 70 tys na 10 lat w programie rodzina na swoim i miesieczna rata wynosi ok 630 zl

Gość ekspertka kafeteryjna
Zależy w jakim banku i jaki procent.Zalezy czy rata stała czy malejaca.Zalezy jaki kredyt. Zatem jak widzisz nie ma odpowiedzi na twoje pytanie

Gość ekspertka kafeteryjna
My mamy na 19 lat 100tys i mamy raty malejące Najwyższa 1100zł a najniższa trzysta ileś

Gość jakto jakto
modliszka a napisz mi, to w jakiej wysokośsci realnie dopłaca państwo..? tzn.jaką kwotę dopłaca ...? nie stac nas w ogóle na kredyt ,jedyniue może raty do 600 zł wchodzą w gre...a na dokonczenie domu potrzeba nam z 80 tys-zeby tylko sie wprowadzić na minimum dlatego na 30 lat taką kwotę.... bank bez róznicy,chodziło mi na jaką ratę moge liczyc mniej wiecej raty stałe.

tylko ten kredyt to jeszcze tylko w tym roku bedzie mozna brac, bo od 2013 r. panstwo odchodzi od tego typu pomocy

Gość jakto jakto
tak tak, orientuje się ze ty6lko w tym roku.ale też nie moglam sie doczytac bo to chyba nie do konca panstwo płaci całe 50 % odsetek tylko to wychodzi jakos duzo mniej ,ja nie rozumiem tych przepisów jak czytam tą ustawę, chodzi o jakąś podstawę naliczaną w dziwny sposób od której płąci panstwo...

Gość wiec panstwo
nie doklada 50% bo skoro masz rate 630 a bez tego kredytu mialabys o 200-250 zl wyzsza rate to dokladaja mniej

Gość 25852
75tys na 15 lat rata 700zl.

Gość wiec panstwo
splaca do 50% odsetek przez pierwsze 8 lat skoro teraz masz rate 630 zl to po 8 latach bedziesz miala 1260zl

Gość ja tak mamam
100 000 na 15 lat, rata ok 850 zł

na ta chwile splacam kapital ok 450 zl m-c i odsetki ok 180-200 zl, czyli te odsetki, ktore ja splacam to jest 50%, drugie 50% splaca panstwo. Czyli jak panstwo przestanie splacac te odsetki, to rata wzrosnie ok 200 zl

Gość gość
Mam podobny problem Jaka może byc to rata na dzień dzisiejszy?

Gość gość
Sami szukać nie potraficie? :o parę kliknięć w necie i już wiadomo, a najlpiej to w swoim mieście przejdźcie się do 5-6 banków i spytajcie o kalkulacje, weźmiecie oczywiście tam gdzie najtaniej Z tego co ja widzę to tak: Wartość nieruchomości - 100.000zł Wpłata własna - 10.000zł Kwota kredytu - 90tys zł okredy kredytowania: na 30 lat rata wyniesie - 422,96zł (PKO BP najtaniej) na 25 lat rata wyniesie - 468,62zł na 20 lat rata wyniesie - 539,24zł na 15 lat rata wyniesie - 659,87zł na 10 lat rata wyniesie - 905,66zł