Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliente piacze

Strasznie boli mnei ząb - da się zaradzić bez dentysty?

Polecane posty

Gość kaliente piacze

Od paru dni boli mnie ząb. Nie wysypiam się, bo zaczyna boleć najbardziej jak się kładę. Ale niestety nie mam kasy na dentystę (rachunki mi wzrosł, pensja nie, dziękuję ci Polsko) a do NFZtowego nie dam rady pójść przed końcem miesiąca a i wtedy musze zapłacić za znieczulenie (kasa chorych do której jestem przypisana bierze - uwga!- więcej za znieczulenie niż prywatnie). Niestety, moja uczelnia nie ma "swojego" lekarza :( A jeżeli coś poważnego z zębem to nie skończy się na wizycie za 100zł, kanałowe mnie kosztowało w sumie 600 w ciągu 2 miesięcy. Co brać? Mam ketonal sprzed 3 lat, to już na 100% przeterminowany. Nie działają ibupromy Max czy inne nurofeny.

Gość frdeeeee
oj oj. skoro tabletki nie działają to pewnie stan zapalny. musisz iśc do dentysty. płukanie sodą, zimne okłady, alkohol - to wszystko działa na moment.

Gość frdeeeee
600? o kur.. ja płaciłam za kanał i usuwanie ropnia pod zębem dolna 7 - 200zł. prywatnie. znieczulenia ile wlezie.

Gość robią cie w bambuko
Znieczulenie do zabiegów na NFZ jest bezpłatne, jeżlei pobierają opłaty to niegodnie z prawem.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak nic nie pomaga to masz stan zapalny i bez dentysty sie nie obejdzie, jak masz ubezpieczenie to idz kiedys z bólem na dyzur do szpitala

Gość kaliente piacze
Próbowąłam. Wyleciałam na kopach bez prześwietlenia ;/ No 600zł. Dwa razy wizyty po 100-120zł, każdy kanał 100zł to jedna wizyta 300 i jeszcze wizyta z wypełnieniem. A na NFZ pani spytała czy dopłącam za znieczulenie czy nie

Gość dziś na pomarańczowo
jak nie masz pieniędzy, to poczekaj do wieczora i zgłoś się na pogotowie. sprawdź w necie, gdzie w Twoim mieście jest i leć. wszystko za darmo Ci zrobią, cokolwiek to będzie, na miejscu, chyba, że okaże się to kanałówką, to tylko znieczulą i zatrują, a leczenie już gdzie indziej.

Gość dziś na pomarańczowo
doczytałam, że ze szpitala Cię wyrzucili. ja kiedyś byłam na pogotowiu dentystycznym, nie w żadnym szpitalu. normalna przychodnia, prywatnie i na nfz leczyli, a od 19 było pogotowie i wszystko za darmo. ale może już się wszystko pozmieniało.

Też miałam taką akcję z tym że mnie ząb bolał 1,5 roku ale tak z 3 albo 4 dni i miałam na jakiś czas spokój, bałam się iść do dentysty (uraz z dzieciństwa) aż do momentu aż ból był naprawdę mega silny, leki też już nie pomagały, do tego spuchła mi szczęka, okazało się że mam zgorzel zęba, i miałam opcję albo usunąć albo leczyć, za całkowite leczenie zapłaciłam 980 zl ;/ ale zęba mam, więc zastanów się co jest dla ciebie ważniejsze, bo szczerze mówiąc do tego dentysty tak czy siak trzeba iść, prędzej czy później, a z doświadczenia mogę powiedzieć że lepiej prędzej, a po za tym jak się nie czeka nie wiadomo na co to koszta leczenia też są dużo niższe, a boleć Cie nie przestanie, jak już bęzie tylko gorzej. A tak po za tym to ja byłam dzisiaj u dentysty, pierwszy raz wzięłam znieczulenie, i nic mnie nie bolało, więc dasz radę. No i nie chciałam Cię nastraszyć czy coś :)

Gość frdeeeee
-=92NaObcasach- prawie 1000zł??? Gdzie Wy się leczycie???To ja Wam dam dobrą radę. Weżcie urlop, zapiszcie się do dentysty w Ełku i przyjeżdzajcie leczyc zęby - jednego dnia parę sztuk. Mam świtną dentystkę ;) Kanałowe-200zł, ekstrakcja-80zł, zgorzel- ok.150-200zł,plomba do 100zł, i kur... nic nie boli!!! Ale zrobiłm reklamę. ;)

Gość mitkaa

niestety ale się nie da bez dentysty.W Centrum Demed leczą zęby dobrze i dokładnie. I jestem z nich bardzo zadowolona – leczenie tam zębów nie stanowi dla mnie stresu i obaw. Jest naprawdę bardzo ok!