Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oubgo0ibi

zabraklo lekow na leczenie raka

Polecane posty

Serce mnie ściska jak słysze co się dzieje w tym kraju a Premier sobie samolotem do domu wraca, co tydzień. Co z Tobą Polsko? Zobaczycie, że doprowadzą w końcu do tego, że ludzie wyjdą na ulice, bo tu się nie da żyć, zarabiając 1500zł i to w dobrym wypadku, szczęście i nieszczęście, że nie mam dzieci, bo może i bym chciałą, ale mnie na nie nie stać;( A wszyscy chorzy czy to na raka czy to na inne choroby są pozostawieni sami sobie. Chorujesz, musisz być bogaty i naczej nie masz szans, matko boska

No niestety, w Twojej wypowiedzi widze duzo racji. Ja akurat w rodzinie nie mam raczzej nikogo choergo, ale u kolezanki teraz chlopak 3letni zachorowal na cukrzyce.. ona ledwo co zaczela prace i musi zrezygnowac bo musi sie zajmowac synkiem, ktoremu tzreba 3 razy dziennie zakluwac cialo.. iskad na to brac pieniadze?

No.. Moj brat byl wolotariuszem w Fundacji Spelnionych Marzen i czasem opowiadal jak tam rodzice placza na korytarzach zeby dzieci nie widzialy, bo nawsyzstko braknie pieniedzy..

Dobrze, ze chociaz FSM pomaga w miare ich mozliwosci. Te rehabilitacje darmowe to naprawde super inicjatywa z ich strony.

Nie wiem żal mi ludzi którzy są chorzy. Premier nie robi nic, ludzie wystarczy jak opodatkują markety i jakaś kasa do rządu spłynie. Ile małych sklepików upada. Żal ściska człowieka. Naprawdę żal ściska jak na to się patrzy.

Markety juz są opodatkowane. Z tym, że nie przynoszą zysków, zysk jest transferowany tak samo, jak i w małych firmach. Żadne podwyższanie podatków nie pomoże, lepiej przestać marnować to, czym rząd dysponuje. Tylko jak rząd do tego zmusić, skoro w Polsce nie ma opozycji?

dokłądnie, każdy każdemu rękę myję i aby tylko się do władzy dostać...ale żerowanie na ludzkiej krzywdzie to już paranoja, są pieniądze na jakieś pojebane orliki, które są pralniami pieniędzy tak na prawdę, a ludzie umierają, bo nie mają na leki, zastanówmy się nad priorytetami

Gość troszke prawdy
No włąsnie a tu wkra chca sprowadzac;/ a kasy na zyjacych nie ma. Umarłych nikt juz i tak nie pomoze. Miliony na to poszły! Musza sie nowe partie formowac im wiecej tym lepiej tak 2-3 pokroju ziobro i inni młodzi. a tu nawet Olejniczak ucichł.Gdyby tak mówił jak kilka lat wstecz. Dobrze by było. Precz z tymi starymi pierdzielami co tylko o kase im chodzi ale rzadzic nie umieją. Tylko trwonic pienidzace. Powinien byc zapis o odwolywnaiu złych osłow!

Gość troszke prawdy
a tam zabrakło niech z własnje kieszeni polityc dadzą to i tak nie sa ich pieniądze tylko kradzione czyli nasze!

Gość W KROKU LUZU BRAK
im mniej polaków tym lepiej! hitler by tego lepiej nie wymyślił! 23 lata "wolnej" polski, he he he jeszcze ze trzy-cztery i po polakach...

Gość a mnie denerwuje
mnie tez to wszysko wkurza .a najbardziej jak slysze ze dzieci potrzebują np jakichs protez bo urodzily sie bez nozek ,i zbieraja ludzie na te protezy zeby dziecko mialo w miare normalne zycie -kurde to rząd powinien miec na to pieniadze i sponsorowac takie rzeczy a nie zbiorki zwyklych ludzi ktorzy i tak juz ledwo zipią. w kurwia mnie to .

Gość asia99333
ostatnio córka chorowala i za leki zaplacilismy prawie 200zł . to nie jest normalne zeby takie bylydrogiei lekarstwa ,syropek ,witaminki ,antybiotyk i pusto w portfelu

Gość W KROKU LUZU BRAK
a PRL było takie okrutne! dobrze że już nie istnieje bo pewnie by solidarności już dawno nie było :-(

Gość real kinomejniak
heheh ja sie smieje z tego bo nie glosowalem na PO :D a mam znajomego co jego rodzina chora na raka kazdy i co? na po glosowali :D:D:D:D:D

Gość zgroza!!!
ja jestem po leczeniu raka skierowania na badania kontrolne muszę wyszarpywać od lekarza daje z wielką łaską z komentarzem 'a po co?' powód? nie ma kasy ale tak to jest, jaki pan taki i kram rozpierdalają na prawo i lewo, bez składu i ładu to i nie ma banda i tyle a choroba niestety sama się nie cofnie

Gość pieniądze są tylko............
w miejscach, gdzie leczy się ludzi bez znajomości nielekarz pracę dostanie zeby robic machloje dla pracodawcy. Jak nie robisz, to tracisz prace. Taka prawda. To nie jest tak, że nie ma pieniędzy

Gość wiecie co jest najgorsze
? to, że ludzie tak powaznie chorzy musza stac w kolejkach, czekac choc czasu i sil nie maja. a lekarze czasem sa bezradni a czasem po prostu "choruja" na znieczulice. mam bliska osobe, chora,kategoria g3, lekarz zasugerowal hospicjum i nie mial czasu na rozmowe i dalsze leczenie. nie poddalismy sie. walczymy chocby o rok zycia, o dwa. chemia daje rezultaty :) wyniki rokuja nie wiemy co bedzie w czerwcu, bo wtedy ,ma byc przelom a tymi sprowadzanymi lekami. trzymamy sie tej dobrej mysli, ze...bedziemy sie zrzucac, by srowadzic lek dla konkretnej osoby.

Gość 66^^6
jeszcze troche i rozmontuja ten kraj do reszty:o

wiecie co, lekarstwo na raka juz dawno wynalezli, ale gdyby to wprowadzili w zycie to ogromne koncerny za duzo tracilyby kasy, wiec jest to zbyt niekorzystne..

Gość 66^^6
na tym robią największą kasę

Gość ostatni moheranin
kibice legi i Lecha przyjadą 21 kwietnia do warszawy wspierać radio Maryja

zgadzam się zmuszencją, to jest wielka polityka, czemu nie jeździmy samochodami na wodę, choć prototypy były i jest to łatwe do zrobienia? Bo by kurwa padł cały przemysł paliwowy, z którym łączy się wielka niewyobrażalna KASA, tak samo w przypadku leku na raka, prosze sobię przelożyć te sytuacje

Gość Fauxnews
przeciez ministerstwo zdrowia wiedziało o tym wiele miesięcy wczesniej to co robiło? a teraz udaja greka ze nic sie przeciez nie stało ten cały Arłukowicz nie nadaje se na ministra zdrowia

Gość hare hare
cały ten rząd to banda nieudaczników, bez elementarnej wiedzy! Arłukowicz nie zna się na służbie zdrowia, Mucha nie zna się na sporcie, Gowin nie jest prawnikiem, Pawlak jest rolnikiem a bierze się za gospodarkę, Nowak w ogóle na niczym się nie zna, o Kudryckiej nawet nie wspominam, itd. itd. banda partaczy i nieudaczników!!!!!

Gość 66^^6
realizują program Kononowicza, nie bedzie niczego:classic_cool:

Gość hare hare
:D a premier zna się jedynie na malowaniu kominów, czym zajmował się całe lata :D:D

ten kraj na prawdę schodzi na psy, jak już nie zszedł, najbardziej cierpią oczywiście najbiedniejsi, dzieci i chorzy oraz starcy, taka prawda