Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fionka _--_--_

moje wątpliwości

Polecane posty

Gość fionka _--_--_

Co myślicie o tych wózkach dla dziecka urodzonego pod koniec lipca? http://allegro.pl/wozek-4w1-new2012-duzo-gratisow-producent-i2268639964.html http://allegro.pl/komeko-s-line-nowosc-w-promocyjnej-cenie-i2244680912.html Nie wiem czy lepsze są wózki na sprężynach czy na paskach? Te dołączone foteliki są coś warte czy lepiej kupić osobno? który byście wybrały?

Gość o ja cieeeeeee
:o

Gość ...:):)...
:)

Gość normalkaaa
To wszystko zależy. Nie znam się też na tym zupełnie, z wyglądu oba są nawet fajne. Ale odpowiedz sobie na pytanie: czy fotelik ma ci służyc tylko do zabrania dziecka ze szpitala i później sporadycznie, czy będzie używany częściej. Czy mieszkasz w bloku bez windy i będziesz chciała chodzić często na spacery i sama będziesz musiała znosić wózek? U nas było tak, że dostaliśmy wózek wielofunkcyjny od znajomych i fotelik także. Fotelik posłużył nam może ze 3 razy- wyjście ze szpitala plus diwe szczepionki w przychodni. Wózek może w sumie z 5 razy. Był ciężki jak krowa. Prawda jest taka, że wózek wielofunkcyjny- wydaje się że fajny, kilka rzeczy w jednym, ale w rezultacie i tak jak dziecko zaczyna siadać to wszyscy kupują lżejszą spacerówkę. Więc jeśli uważasz że będziesz często korzystała z wózka, fotelika to lepiej kup coś lepszego, jeśli nie- te wózeczki mogą być. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie- zadnego z obu wózków nie posiadałam i nie mogę się wypowiedziec na ICH temat

Gość fionka _--_--_
mieszkam na parterze takze ciezar wozka nie bedzie mial dla mnie bardzo duzego znaczenia a zastanawiałam się tak jak piszesz nad wozkiem gondolą + spacerówka w pozniejszym czasie (parasolka) tylko nie wiem czy takie dziecko które dopiero zaczyna siadać (nie wiem 7-8 mies) mogę wsadzić do parasolki bo jej tyl jest miekki. Czy nie będzie to złe dla kregosłupa? Czy są też parasolki z usztywnianym tyłem?

Gość normalkaaa
Tak, są nawet takie spacerówki, których możesz używać od pierwszych dni życia dziecka (choć nie wiem jak to jest w praktyce), ale które są usztywnione i rozkładają się do pozycji poziomej. Np na allegro, wybór jest ogromny i ceny rózne.

Gość normalkaaa
Ps. doczytałam, że chodzi ci konkretnie o parasolkę. Na tym się niestety nie znam, od kiedy można dziecko wozić w parasolce. Ale z tego co kojarzę, to jak szukałam spacerówki dla mojego półroczniaka to były i parasolki przystosowane dla dzieci niesiedzących jeszcze

Gość Nie jeździj codziennie na
Ten pierwszy Kamil zdecydowanie lepiej wygląda, ale z czarnymi kołami D i w jednokolorowej tapicerce na zamówienie (najlepiej całej czarnej lub całej ciemno-szarej albo całej ciemno-brązowej). Te dwu kolorowe wyglądają festyniarsko. No i bez tego napisu Modern Vision na fartuchu gondoli o ile da się do nie naszywać, bo odstrasza. Ale jest jedno "ale". Fotelik. Nie wsadzaj go do samochodu. Na stelażu wózka ok, ale w aucie jest niebezpieczny. Lepiej dokup jakiś z crash testami, nawet tani Graco będzie bezpieczniejszy niż ten z kompletu od wózka.

Gość mama lobuza
mam bardzo podobny wozek. gondoli prawie wogole nie uzywalam bo maly sie zwyczajnie nie miescil do niej, fotelik owszem bardzo czesto, teraz spacerowka, faktem jest ze te wozki sa duze i ciezkie ja duzo podrozuje wiec caly bagaznik pelen, syn ma 14 m i zastanawiam sie nad zakupen czegos lzejszego ja urodzilam zima wiec jak mozna bylo wychodzic na dwor gdzie juz tak zimno nie bylo to uzywalam fotelika ale Ty rodzisz latem wiec mysle ze gondola Ci sie przyda. mi osobiscie prowadzenie wozka nie sprawialo/nie sprawia klopotow jestem zadowolna

Gość Nie jeździj codziennie na
Wózki na paskach się lepiej bujają, ale paski maja to do siebie że się rozciagają pod wpływem wilgoci i trzeba je wymieniać. Inaczej wózek "gibie" się na boki. Na sprężynach to chyba jest tylko amortyzacja, ale to nie to samo co paski lub wahacze, bo amortyzacja jest bardziej sztywna/mniej elastyczna. Wahacze są chyba najlepsze, ale nie zawsze dostępne w ofercie.