Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym sądzić

przekażcie tę informację znajomym - mieszkania, zbliża sie krach

Polecane posty

Gość co o tym sądzić

... Uwaga, przekazujcie tą informacje znajomym. Na rynku nieruchomości panuję straszny zastój, dowiedziałem się z nieoficjalnych źródeł, że Banki nie wydają już kredytów nawet tym, którzy zarabiają znacznie powyżej średniej i mają zabezpieczenia. Banki siedzą na tykających bombach, zadłużenie ludzi mających mieszkania na kredyt sięga niebotycznych sum. Niektórzy bankierzy dygają nóżkami, bo % ludzi zalegających za kredyty tzw "300 tyś 30 lat" z okresu 2006-2011 powiększa się w gigantycznym tempie. Różnica cen transakcyjnych do oferowanych sięga 50%, czyli jak ktoś oferuje 120 tyś, sprzedaje czasem za 60 tyś. Te fakty usłyszałem od znajomych pośredników. Przewidywany jest gigantyczny krach na rynku nieruchomości, powiększająca się liczba ofert, zobaczcie ile jest ziemi na gatce! Mieszkania ruiny nikt nie kupuje, bo Banki nie dają na to kredytów w ogóle! Dlatego ten kto się zastanawia - niech najlepiej się wstrzyma, bo może przepłacić strasznie i jeszcze różnice w spadku cen będzie Bank kazał mu wyrównać! Niektóre mieszkania sprzedają się już 2-3 lata i nik nie kupuje....

Gość antośek i tośka
my nie możemy sprzedać od 7 miesięcy, schodzimy z ceny i nic (duże mieszkanie)

Gość trolo lolo o
Analitycy: ceny nowych mieszkań nadal spadają "W najbliższym czasie można oczekiwać kontynuacji tego trendu" - powiedział PAP Skoczeń. Dodał, że na ukończeniu są tanie inwestycje mieszkaniowe z tzw. segmentu popularnego, które oferują małe dwu-, trzypokojowe lokale.

Gość Ponapo
Walić to wszystko w dupę

Gość efhnbad
materiały pewnie potanieją i robocizna pewnie też, dla mnie dobrze bo mam w planie budowę zacząć w tym roku albo następnym

Gość dmisia
największym powodzeniem cieszą się małe mieszkanka wyremontowane albo małe działki budowlane uzbrojone do 100 m2 na to kupców nie brakuje, serio ale jakies duże albo drogie to wisi po 3 lata w necie albo jesli ktos nie chce opuscic ceny

Gość zuziiiiiii
Analitycy PKO BP typują, że 2012 mieszkania mogą stracić na wartości nawet 30%! Do poczytania: http://wyborcza.biz/finanse/1,108340,10813905,Przecena_mieszkan_2012__Analitycy__spadek_nawet_o.html

Gość dmisia
* małe działki do 1000 m2 chciałam napisać

Gość efhnbad
uzbrojone do 100 m2 chyba 1000 m2

racja! nie nalezy teraz kupowac, a co bedzie jak katastralny wejdzie? niedaleko mnie, w malym miasteczku,pietrowy apartament, 60m2, wyposazony za 60 tys,chca za 85.000 sprzedac, w tym samym miasteczku za 140000 dom z lat 80,300m2! nieopodal miasta 20tys, siedlisko z domem 200m2, zabudowaniami 300.000

Gość efhnbad
Jaśmina wszystko zależy w jakim mieście mieszkasz, u mnie (miasto wojewódzkie) ceny jak na razie nie spadły wcale.

Gość takie tam duperele nic więcej
I dobrze, niech ceny spadną wreszcie do normalnego poziomu bo obecny został wywindowany przez spekulacje.

Gość efhnbad
nie przez spekulacje a przez kredyt "rodzina na swoim" ludzie sie pozadłużali myśląc że trafiło się jak ślepej kurze ziarno

Gość zuziiiiiii
pod samym wrocławiem już 3600 zł za metr, mieszkanie koło 90m, nowo postawione strzeżone, osiedle.

Gość zuziiiiiii
efhnbad z jakiego miasta piszesz?

Gość efhnbad
poznan

Gość efhnbad
no jest różnica warszawa a 70 km dalej, kolosalna różnica

Gość to u mnie na zadupiu
polska pld-wsch, miasteczko 15 tys mieszkancow i ceny mieszkan dalej w okolicach 2800-3000 zl, nowe bloki buduja i tam ceny 3200-3600 m kw!!!!!!!!!!!!! to mnie zastanawia, bo pracy jak na lekarstwo, ludzie narzekaja... sama kupilam 2 lata temu mieszkanie 48 m za 140 tys, no ale na szczescie dobrze mi tu i mam dobra prace od ponad 5 lat, ale nie rozumiem, skad te ceny!!!!!

Gość duduek
to u mnie na zadupiu wiesz jak mieszkania już po 2800zł, to ja bym na spadki większe nie liczył, jakiś tam zysk muszą mieć, chyba, że będą bankrutować. Właśnie takie ceny (lub nieznacznie wyższe) powinny być w miastach, bo koszty takie same, nie licząc kosztów ziemi, ale jak te koszty przez liczbę pięter się podzieli to już ich udział w cenie nie jest istotny.

Gość duduek
jest bardzo dużo nowych inwestycji a młodych ludzi ubywa, społeczeństwo się starzeje, wszystko wskazuje na zbliżający się krach

tylko ze jeszcze w 2006 r. za metr kw bylo max 1500:d

Gość efhnbad
dudek nie masz racji z tym że młodych ubywa - teraz właśnie wyż demograficzny roczniki 85 - 87 idą na swoje

Gość duduek
efhnbad, 86 rocznik to już gwałtowny spadek urodzeń dzieci, wyż był troszkę wcześniej wcześniej ci ludzie mają teraz od 27-32 lat, czyli mieszkania już kupione (na ogół).

Gość duduek
83 rok- najwięcej urodzeń, później już coraz mniej, dane ze strony GUS

ja z 83:D