Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biszkopta

Właśnie wrzuciłam kilkudniowy biszkopt na odświeżenie do piekarnika, czy ktoś?

Polecane posty

Gość biszkopta

Właśnie wrzuciłam kilkudniowy biszkopt na odświeżenie do piekarnika, czy ktoś tak kiedyś zrobił? I czy się to sprawdziło tak jak w wypadku odświeżania chleba? Liczę też że nie zapleśnieje tak szybko jak go dziś odświeżę i przełożę kremem. Pierwszy raz tak robię. Może ktoś podzieli się DOŚWIADCZENIEM?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krzywatutka
a tak z innej beczki - macie już jakieś plany na Sylwestra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
Nastawiłam temperaturę na 150*C, jak myslicie ile go tak trzymać w tym piekarniku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Biszkoptu sie nie odswieza, spokojnie moze lezec sobie kilka dni i tak go nasaczasz wiec nawet jak wyschnie to nie ma problemu. Nastepnym razem mozesz biszkopt zamrozic a po odmrozeniu bedzie jak "nowy".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
To że może leżeć to wiem i właśnie leżał, ale obawiałam się, że jak tak go teraz na zimno posmaruję to mi zapleśnieje za 2-3dni, więc liczę, że pod wpływem wysokiej temperatury wybiję trochę ewentualne drobnoustroje. I ciastko będzie trwalsze i zdrowsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
To że może leżeć to wiem i właśnie leżał, ale obawiałam się, że jak tak go teraz na zimno posmaruję to mi zapleśnieje za 2-3dni, więc liczę, że pod wpływem wysokiej temperatury wybiję trochę ewentualne drobnoustroje. I ciastko będzie trwalsze i zdrowsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malabrunetka21
jak wiesz to po co sie pytasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
Może czytaj ze zrozumieniem? Przecież nie pytałam o to czy może leżeć, prawda? :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Czyli odswiezasz go zeby uzyc go za kilka dni, bezsens, trzeba bylo zamrozic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
bosz... jak wyżej... przecież pisałam, że będę smarować i dlatego odświeżam i że bałam się że spleśnieje zanim zjemy przez te 2-3 dni. Odswieżanie sprawdziło się i tort juz stoi w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czytanie ze zrozumienie
zawsze potrzebne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×