Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dog in the fog

cykle bezowulacyjne, itp. czy decydować się na stymulację?

Polecane posty

Hej. Wiem, że jest tu wiele tematów o oczekiwaniu na potomstwo, też oczekuję i nie mogę się doczekać... Staram się już jakieś 16 cykli. Mam problem z prolaktyną (ok 40 przy normie do 20stu), biorę Bromergon, już przerobiłam kombinacje typu pół tabl i cała tabletka, owulacja u mnie raz jest raz jej nie ma. byłam na 2 monitoringach w ciągu ostatniego pół roku, i obydwa cykle wyglądały na bezowulacyjne, 3 cykle obserwowałam - tempka i śluz i wychodziło mi na to że są owulacyjne, ale sama nie wiem. Czy to możliwe że mam raz tak raz tak? Mam 28 lat. Nie wiem co o tym myśleć już. Po kuracji Bromkiem przez 4 miesiące po 1 tabl spadła mi ładnie prolaktyna do 3 więc brałam potem już po pół tabletki. Mam jeszcze zbadać TSH i powtórzyć prolaktynę i sprawdzić progesteron (reszta hormonów w normie), ale teraz mam właśnie cykl bezowulacyjny na 100% więc pewnie wyjdzie progesteron niski... Czy mam pecha że trafiam na USG zawsze na cykl bezowulacyjny czy możliwe jest że mimo wyraźnego skoku temp i dwufazowego cyklu nie mieć jednak owulki...? Jeśli u mnie owulacja raz jest raz nie ma, to czy ja się kwalifikuję do Clo, czy ryzykować, czy czekać? Jeśli moje cykle są regularne (plus plamienie przed okresem - mam na to Lutkę dopochw.) to czy faszerować się Clo, czy czekać? Dlaczego owulka nie występuje jeśli prolaktyna jest w normie już? A jeżeli nawet występuje to nici z ciąży, więc co robić? Byłam już u 4 ginów... Jeden wysyła mnie na badanie drożności, drugi każe się wyluzować, jeszcze inny chce monitorować dalej, inny sugeruje stymulację, której się obawiam.... Mam 28 lat, nie chcę tak bardzo ingerować ale z drugiej strony chcę mieć dziecko... Najbardziej boję się rozczarowania jeśli z Clo nie pójdzie... Dziewczyny, czy TSH zachwiane mogłoby mi podwyższać prolaktynę i blokować owulkę? Nie wiem już co o tym sądzić wszystkim... Czy którejś z Was udało się przy takiej kapryśnej owulce zajść w ciążę bez stymulacji???

Gość kafarek
Ale dlaczego boisz się stymulacji to nie zaszkodzi.

Bo to jednak ingerencja, musi być pod ścisłym nadzorem lekarza, wyczerpuje rezerwę jajników, jest to jednak ingerencja w hormony... Boję się też że się nie uda, nie jestem tez okazem zdrowia... Mam 28 lat...