Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to ja Agnieszka

Irlandzki paszport

Polecane posty

Witam, czy ktoś z Was lub Wasze dziecko otrzymał /otrzymało irlandzki paszport? Mam pytanie - przed świętami wielkanocnymi wysłałam aplikacje na paszport. Dziś sprawdziłam stan mojego konta i pieniądze za wyrobienie paszportu zostały pobrane... Czy to oznacza, ze wniosek został przyjęty / rozpatrzony pozytywnie? Jak myślicie? Macie jakieś doświadczenia?

Tak na mój "polski rozum" :D to chyba powinno być dobrze. Skoro pobrali opłatę... No chyba, ze się rozmyślą / czegoś dopatrzą i pieniądze zwrócą.

Gość Niewiemjakw\Irl
Nie wiem jak w Irlandii, ale w Stanach jest tak, ze w momencie gdy Urzad Imigracyjny realizuje czek ktory wysyl;asz z aplikacja, jest ona przyjeta. Wydaje mi sie, ze tak jak tutaj, bedziesz musiala poczekac na decyzje. Tutaj trwa rozpatrzenie aplikacji srednio 6 miesiecy, a dostajesz odpowiedz listem.

Dziękuję serdecznie za odpowiedz. Ojciec mojego małego jest Irlandczykiem i w sumie nie powinno być problemu ale sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana bo mały urodził się w UK i jego ojciec mieszka tutaj prawie 30 lat...