Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Poleccie jakis niezbyt typowy a dobry obiad z miesem mielonym

Polecane posty

Lasagne to chyba typowy, podobnie spaghetti, mielone... a co do baraniny, to nie mam pojecia, gdzie ja kupic :)

Gość kkkiiikkkaaa
Ja ostatnio miałam zupę z soczewicy i warzyw z mięsem mielonym. Pycha:)

Gość czesc ja tez jestem
chili con carne

Gość INnY I JUZ
ZJEDZ GOWN....w panIERCE

Gość ye ye
ta typowy, chyba, że lasagne z biedry :classic_cool:

zbereznik, no to baranine sprobuje dopiero w maju, a chcialam cos na niedziele zrobic :) a penne z mielonym to tez typowy... nie chce wybrzydzac :) aaa golabki tez zwykly Widzialam gdzies przepis na cukinie z warzywami i miesem, ale moze jeszcze cos?

Gość INnY I JUZ
Biedra dla zuli i tyle!! i bIEDAKOW

Gość kksmsassaaaaaaaaaaa
Pewnie Ci zostało tego mięsa po pozbyciu się zwłok. No cóż. najlepiej nagotuj spaghetii o rozdaj sąsiadom. I dobrze dopraw co by nie poczuli ludzkiego mięsa

Gość ye ye
a czy ktoś powiedział, że nie jestem żulem? :classic_cool: ave biedra

ye ye - moj facet i ja czesto jemy makarony, bo on je uwielbia, i lasagne z mielonym to jego specjalnosc, wiec dla mnie typowy :) poza tym jest dosc prosty, tylko czasochlonny

Gość ye ye
no właśnie, nie lubie stac przy garach :(

pizza z miesa mielonego SPOSÓB WYKONANIA: Mięso wyrób jak na mielone, ale bez bułki czy innego "zestalacza". Przyrządź sos: podsmaż koncentrat na oliwie z dodatkiem octu i przypraw (można lekko posłodzić, jeżeli jest zbyt kwaśne). Pieczarki podduś z papryką i cebulą. Mięso rozsmaruj na blasze wysmarowanej oliwą. Nałóż sos, na to warzywa, piecz ok. 20 minut w 150 stopniach. Pod koniec pieczenia posyp żółtym serem, poczekaj, aż się roztopi. Składniki bazylia cebula czosnek jajka 2 szt. mięso mielone 70 dag oregano pieprz sól ja dodaje jeszcze pomidory i duuuuzo sera

pizza raczej nietypowa bo na spodzie z mielonego, mozesz zrobic jeszcze szaszlyki z mielonego

mielone w ciescie francuskim Składniki: 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej natka pietruszki sól,pieprz,vegeta 1 gotowe ciasto francuskie 1 żółtko lub jajko do posmarowania ciasta Mięso mielone włożyć do miski,dodać jajko,czosnek,posiekaną cebulę(ja delikatnie podsmażam),natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i dokładnie wymieszać.( Czasami dodaję dodatkowo 1 łyżkę śmietany).Uformować kotlety. Ja na jeden kotlet daję ok 10 dkg farszu,ale oczywiście można dać mniej.Ciasto francuskie podzielić na grubsze paski i opleść nimi mięso tworząc kratkę.Posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 180-200 stopni ok.30-40 minut.Podawać jako danie obiadowe z dowolnymi surówkami i np. ziemniaczkami. Smacznego.

Zdziwilabys sie - moj szef uwielbia tatara. I moja przyjaciolka. Ale nie zrobie, bo osobiscie sie brzydze...