Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

444555

nowy filmik z Los Angeles!!- o tym jak spelniac marzenia

Polecane posty

Gość bezzzzdomnaibezrobotnaiiii
Z Tarota do kuchni chyba pasuje - kucharka albo kelnerka w jakiejś restauracji. Ja jej życzę powodzenia. Może mogłaby swój snack bar jakiś otworzyć. Czemu nie. Coś polskiego. Kluski na przykład, pierogi - szybkie, tanie , pożywne. I już ma lekką pracę. Tyle ile. Co jeszcze? Same kluski - z serem , z nadzieniem - takie coś bym robiła i tyle. I właśnie na Zachodzie jej pasuje takie jedzenie. Właśnie na zachodzie SLĄSKIE jedzenie - śląskie kluski. I tyle.

KLUSKi lane, okrągłe, pyzy, kopytka, nadziewane - jaki sos i kurcze - pełny sklep ma od razu - czy ten punkcik. Do czego to wziąć? No to hmmm... jakiś plastik - doliczyć i na wynos. I to wiecie jak to się najesz. A oni przyjeżdżają i słuchajcie każdy kluchy wpieprza, a Polaki nic nie umieją zrobić. Ale tu jest pełno torebek z kluskami - ostatnio widziałam. Może to na eksport jest. To tylko gdzie nie ma takiego punktu. To tylko lodówka - rozmrozić i podać. Zależy co jedzą. Firma kluskowa była polska - tak widziałam w witrynie w mojej wiosce. Bo skąd jestem? Ze wsi i tyle :(

A uważasz, że ja widzę same minusy w sobie? Dlaczego tak uważasz? i tyle. Twoja sprawa. Jeszcze placki można zrobić albo frytki z polskich kartofli i tyle w sumie. Warzywa jeszcze widzę w torebkach - taka pizzderia warzywna. To też jest dobry pomysł. QUEEN BONA - albo QUEEN'S BONA VEGATABLE CORNER - coś takiego... każdy wejdzie - a co to za królowa Bona? niech pani coś powie? i tyle. Co jeszcze?

Napiszcie żle to wymyśliłam? Ja nigdy nie będę gotować. teraz na rencie trochę się poduczę - zwłaszcza placki - ale to umiem, ale naleśniki - z sera BIAŁEGO - od krowy jakieś potrawy. Z białym serem coś. Prosto z polskiej łąki. Coś z mlekiem. Takie coś i tyle. No a reszta to nie wiem... wyjdzie co wyjdzie i tyle. Marzenia musicie mieć - na pewno.

determinacja mojego zycia jest TRANSCENDENTNA - trudne słowo. No tak i nie. Zależy co przez to rozumiesz. Moje życie to ogrywanie TWOJEJ KRADZIEŻY na Najśw. Sakrament więc powiedz mi - od tego zacznijmy - jaka jest TWOJA determinacja życia - transcendentna czy materialistyczna? i tyle. Na to samo wychodzi mi powiesz. No nie - i tyle. Jeśli jesteś transcendentny to NIE POWINNO i tyle. Nie powinno wyjść na to samo i tyle. No ale...

Wiesz ja nawet w swojej największej HEREZJI Życiowej byłam 100 razy bardziej transcendentna niż ty kradnąc na Najsw. Sakrament i przegrałam jedynie tym, że tak jest Polska i tyle. Takie masz państwo choć Ty tyle ile, ale ja mam tak państwo i nikt mi tego nie wytłumaczył i przegrałam z jakimiś odcinkami i z trójkątem. I bardzo dobrze sie dowiem - przynajmniej się uspokoję i pomyślę nad życiem. Ale nad czym? I tyle. No i koniec. Co jeszcze? I i tak nawet bez Najsw. Sakrament jestem bardziej transcendentna niż Ty klęcząc przed tym Najsw. Sakramentem - takie masz państwo. I jeszcze Ci napisze, że no to skomplikowane - ale tak to wygląda - nic tylko kasa. I teraz TAK JESTEM NAWRÓCONA i tyle. Wszystko. Co jeszcze? Także żeby nikt nie robił ze mnie UCZENNICY bo nią nie jestem. A zwłaszcza pewna uczelnia dla chorych umysłowo. I tyle. To wszystko :9

Gość nie tymi drzwiami
cholera co za spamer z tą pochwą :O kilgore,a tamtym topiku uciekłeś, a wiem że masz doswiadczenie w naciskaniu guzików w windzie, odpowiesz na parę pytan? np. co to jest definicja przez abstrakcję?

No a nie? Determinacja transcendetna dla mnie to jest jedyne co NAPRAWDĘ ISTNIEJE. Bo czasem ludzie mają tak powalone życie , że w ogóle NIC Z SIEBIE NIE ROZUMIEJĄ. Na przykład ja. Ale determinacja immamentna jest tak samo ważna. Tylko chyba niektóre osoby są jakoś sterowane bardziej zewnętrznie i same mogą niewiele. Na przykład osoby, które są na wojnie - albo ktoś złapany gdzieś tam - jakiś niewolnilk. Takie coś. I wiesz do takich rzeczy dochodzi bo w końcu jedyne co tak naprawde istnieje to determinacja transcendetna - tak uważam , taka determinacja która WSZYSTKO wie o tobie ponieważ jest twoim ruchem, zanim ty sie poruszysz. Myślą zanim ty pomyślisz. Dlatego ludzie mają czasem??? straszne życie bo muszą zrozumieć że niczego więcej nie ma. Na przykład. A wracając do filmików - jak ściągnie ktoś laskę z tych filmików na studia do Polski to macie sukces , a tak nie. Bo zawsze będzie że moje studia były sukcesem? To był wynik klamstwa, złodziejstwa, braku zainteresowania dla mnie. Takie coś. No doktorat - ale też z ksywki. A jej co zarzucisz? Jedynie jak się ogra tym Tarotem i zacznie na nia działac. To tylko tyle. Nic poza tym. Kuchnią w pracy fizycznej znowu może sie znaleźć. To wszystko.

Wiecie ta laska powinna mieć rodowod, ale ZA CO? Za co jej go dać? Musiałaby już mieć jakąs pracę lżejszą na taśmie z jedzeniem i tyle. Za uczciwą pracę w polskim przemyśle przetworstwo spożywcze. Takie coś i order może dostać, a jest to realne? Po co jej to ktoś powie? No a co? Lepsze studia? Lepszy rodowod i tyle. No chociaz... ale polski rodowod mogłaby mieć i tyle. Chociaż... jak tam ktoś chce. Ja sobie jestem od Św. Jana Ewangelisty i mnie tak dobrze, a reszta mnie nie obchodzi. Przydałyby mi sie oleje święte, żeby nasmarować kręgosłup i to wszystko. A reszta? A za co sie dowiem? Za to co widziałam 4 lata temu i nie oszalałam, nic. Bo czy ta laska na przykład widuje coś, wywołuje duchy. I tak dalej. Taki rodowod by jej się przydał - apokaliptyczny. Tylko jak go dostać? Czy jest to realne? Apokaliptyczny by mogła mieć. Ale za co? Że zarabia? Bez sensu. Ja dostałam za porwanie diabelskie, a ona? i tyle.

Gość nie tymi drzwiami
dziwna koincydencja, gdy zaczynam pytac o coś z logiki to uciekasz po piwo 😭 na trzezwo nie mozna? :classic_cool:

Eee idę stąd = to nie topik dla mnie. Zastanawiam czy po latach gdyby wróciła do Polski ze Slaska nie moglaby dostać św. Jana Ewangelisty, ze jej życie było jedną apokalipsą , ale się poprawiła. Tyle. No bo co reszta? Systemy matematyczne? Co to jest? I tyle :(

Pozdrawiam 🌼

Ciekawe co ona wie o zniknięciach w USA. Tyle by mnie intereosowało. I gdzie iść na studia w USA. Tam gdzie Polacy mają jakieś wykłady. I żeby sie dowiedziała - ja miałam rektora śp. wiecie że miał wykłady w USA, ale gdzie - no to mogę sprawdzić w necie jakby była zainteresowana i wiecie taka uczciwa i w ogóle. Może tam studia? Polski rektor miał tam wykłady i był płacony i patrzcie tak pasują jej studia za darmo i tyle. No cóz... może sie zainteresuje ona albo ktos? Może ktoś z forum. Żeby nie marnować tragedii rektora w Polsce. i tyle.

Wiecie to jest tragiczny człowiek i musiałaby sie zainteresowac i być poważna. Czy mam szanse na to? I zainteresować się uczelnią. Rektor nie żyje. Dobrych kilka lat i tylko PO CICHU stojąc sobie o jego tragedię tam studiować. Ot z Polski i tyle. I tak dostać dobrą pracę w USA. Po studiach. ALE JAKICH? Zostaje wydawnictwo albo coś filologicznego - może gazetka jakaś nawet? Choć to tam tyle ile. Coś w wydawnictwie, z ksiązkami, księgarnia. Takie coś. FILOLOG i tyle.

Kto jest chytry to już widzi co powinna zrobić, a ja jej nie napiszę bo nie warto na takim forum. Musiałaby być choć w normie. A jest? Z filmików wynika wielkie nic. I wiecie pracę by dobrą w USA miała. Ja bym jej poradziła. Bo ja już stara jestem, ale to jest młoda osoba - no zależy ile ma lat. Choć w sumie - może i 26 to trochę stara. To jest pomoc dla osoby w sumie chyba ... choć nie - całe studia w USA. I to 5 lat bo do wydawnictwa tam chyba 5 lat filologii. No ale to jest pomysł. Dlaczego nie?

Gość nie tymi drzwiami
o nie nie :D definicja definicji to ponad moje siły... myślałam,że własnymi słowami opiszesz jak wtedy coś wytułmaczyłeś chyba tautologie to dostalam max pkt.:classic_cool: no ale nie bede zamęczać dzisiaj rec na ale kino koło 22... oglądac na noc taki straszny horror?

jak ktoś się będzie interesował to wątek znajdę - na razie idę. O JAKI JĘZYK MI CHODZI? Ktoś wie? I tyle na razie. Pozdrawiam 🌼

Gość nie tymi drzwiami
o esperanto język zapewne :)

Esperanto - to twoje marzenia i tyle. Esperanto. Ale wiecie - no tak 22-23 lata by musiała laska mieć i dawać czadu w tym esperanto i biegły angielski i tyle. Rektor był znany - zapłacony - mówili po imieniu mu. Niezły był. No ale niestety Polska i padł. No i wiecie to jest UCZCIWA kariera i tyle. Ja bym tak poszła na studia. No tylko zależy jakie oceny i tak dalej. Zostają zaoczne i praca. Ha! Ale jak z pracą po zaocznych to nie wiem. Ja się nie znam na USA. To w Polsce, a tam? Do wydawnictwa po zaocznych przyjmą? Po tej filologii tak, ale po zaocznej? Nie wiem. NIe piszę nic bo nie wiem i tyle. I wiecie ja tu też uważam, państwa nie zajeżdżam bo jaka ja jestem - zaraz mam państwo i wszystko mogę rozwalić. I tak też paczka jest moja. Za państwo i tyle.

Ta laska moim zdaniem z filmiku 26-27 lat, nie? Ile jej dajecie? Ja już idę tymczasem... napiszcie jakieś propozycje ile ma lat.

Gość nie tymi drzwiami
na poniedziałek jak zawsze...i to moje ostatnie kolokwium i spokoj do czerwca :) wiec musze zaliczyc ladnie żeby sie pozniej nie pałętać z 4 albo gorszą oceną :O :( laska z filmiku obstawiam, że ma 23-26lat maksymalnie (bylaby heca jakby sie okazało, że ma 35 :D)

Gość nie tymi drzwiami
oglądałes? lubisz horrory? bo ja to nie przepadam, ten akurat widziałam w kinie pare lat temu i juz wtedy sie bałam...nawet nie pamietam jak sie skończył taka bylam przerazona :O

Gość nie tymi drzwiami
juz wiem 22:15 i trwa tylko 1,5 h :) moze w moim zapajęczonym pokoju nie bede sie bać aż tak? :) bo ostatnio sie naciełam na jakies przydługawe coś :O Pulp Fiction :O to znane, nawet na filmwebie sie nie wypowiadałam widząc same peany pochwalne :O

Gość nie tymi drzwiami
teleportowałes sie na wawel? o własnie to spytam o coś z dziedziny 'krakow', jakis czas temu w serialu w-11 bylo pokazane fajne miejsce, stare baseny opuszczone, zator - istnieje cos takiego faktycznie? w Waszym wieku... a ja nie mysle optymistycznie mimo żem młoda...nie ja w ogole nie mysle :O :(

hahaha 35 - nieee ale reszta to nie wiem. A tu jest firma, którą znalazłam - zobaczcie - wszystko mrożone przecież - kluski i warzywa i wiecie wszystko gra - już masz punkt gastronomiczny i wiecie ja to piszę i podaję linka do wyrobów firmy: Oto on: http://www.jawo.pl/?co=products&m1=3 bo jakbym tak była w USA to bym sobie zjadła polskie kluski i polskie warzywa do tego i ograła moje STUDIA W POLSCE DZIENNE, na których miałam się uczyć gotować, ale nie dało sie Z PRZYCZYN transcendentnych mniej lub bardziej - no to wyjazd do USA i ogrywanie studiów, że wszystko co mogłam to bez sensu zrobiłam i tyle. Bo czemu ja jestem w Polsce? Bo ja jestem ŚLĄZACZKĄ wyobrażcie sobie. Tak mi wmówili w domu. I z czego to sie stało? A ta królowa Wiktoria też sie nie da - bo co pieprzyła o końcu świata to Bona i Mengele ograli się czasem w pracy, a jej biło na łeb i tyle wam powie... no ale - i tyle. To mogli przestać z tym Janem Ewangelistą i powiedzieć, że dziadek miał pass USA i niech dawają pieniądze bo za co te studia i gdzie. Ale medycyna w Poznaniu i wyglądam w tym USA Z TEGO ŚLĄSKA właśnie. A reszta bez sensu i tyle. Koniec. Od Piłsudskiego studia i mogłabym byc. jak prąd - jest albo go nie ma. I tylko te szkoły i możecie pytać o pracę w USA po medycynie bez nostryfikacji za amazon i tyle. Takie coś, a tak to tam brzdąkanie na 1 strunie gitary przez całe życie - jak moja nauka gry na instrumencie muzycznym xyz. I tyle.

Jeszcze tej lasce orkiestra pasuje tylko JAKI INSTRUMENT. Jakby umiała grać. Flet, takie coś, skrzypki. Może umie? I wiecie to nie chodzi żeby być bethovenem tylko fajne melodie, pośpiewać. Bo ja grałam żle. Ale jakie ja miałam melodie? Bez sensu i tyle. Jakieś stare dziadostwo - no tyle ile. Ale lepsze miałam mieć - proste nuty, ale dobrze wykonane, melodia po prostu, a ze mnie robili dr hab od dziecka - dajcie od dziecka. Czy prof zw. i tyle :(

No patrzcie orkiestra POWINNA BYĆ MORALNA??? Z jedzenia w orkiestrę laska może iść i tyle. Też ma możliwość. Może jakaś praca w orkiestrze. Hmmm - może umie na czymś grać? kto wie?

Gość nie tymi drzwiami
może klimat przyjemny? takie błękitne niebo, pastelowe kolory, amerika i te bary... sielanka? w koncu film z 1994.. to prawie te czasy co Beverly Hills 90210 :D już drugi raz próbowałam ugryzc to i daremnie... chyba sie nie przekonam, chociaż czytalam opinie ludzi ktorzy sie do niego 'przekonali' ja to nie wiem, albo cos sie lubi albo nie lubi od początku i do konca. chociaz...

No ja grałam ale teraz to żegnam ten wątek TRÓJKĄTEM muzycznym - taki dzwonek RODZAJ - kto ma wiedzieć ten wie o co chodzi. A kto nie ten nie wie i nie będzie wiedział i tyle. No ja chyba miałam być solistką w tej orkiestrze. No cóz... zegnam wszystkich TRÓJKĄTEM a jakim - jaki chcecie i tyle.