Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaga

Moja mama nie akceptuje mojego związku...

Polecane posty

Gość aaaaaga

Witam Zacznę od tego, że mam 22 lata i za niecały rok kończę studia. Jestem jedynaczką, która wychowywała się wśród starszych ludzi i od zawsze podobali mi się starsi faceci. Między moimi rodzicami jest 11 lat różnicy. Potrafię dogadać się z rówieśnikami, ale nie dają mi tego czego oczekuję od faceta. Poznałam sporo starszego mężczyznę od siebie, który jest po rozwodzie. Jest mi z nim dobrze. Kocham i jestem kochana i wiem, że to jest właśnie to. Moi rodzice tego nie akceptują. Moja mama robi mi niesamowite przykrości z tego powodu... Że to wstyd, że jak z nim będę, to ona nie chce mnie znać i powie wszystkim znajomym, że umarłam itd, itd... Nie wiem co robić i jak sobie z tym poradzić. Czy ktoś był w takiej sytuacji?

Gość white honor, white pride
Przecież między nimi też jest różnica, więc powinni rozumieć.

Gość zawiedziony1410
szukaj pracy i wiej z domu

Gość 63542644624
Też na starość chcę młodą panienkę.

jesli naprawde czujesz się z nim szczęśliwa to poczekaj aż rodzicom przejdzie złość,w końcu ochłoną, a jeśli nie to musisz nauczyć się z tym zyć

Gość aaaaaga
Jest mi z tym strasznie źle, bo kocham mame i uważałam ją zawsze za swoją przyjaciółke...

kocham mame i uważałam ją zawsze za swoją przyjaciółke... Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.

Gość mam taką znajomą
też zawsze ładowała się w związki ze starszymi bo uważała że rówieśnicy ją nie interesują, nei mają jej nic do zaoferowania, nie są dość wyrafinowani, doświadczeni, inteligentni itp ale tak naprawdę chodziło jej zawsze o prestiż i stabilizację finansową danego kolesia w efekcie zawsze ładowała się w związki z facetami żonatymi, którzy mieli dzieci w jej wieku do dziś jest samotna, podstarzała stara panna, ma 40 lat uważam że to że wybierała takich kolesi wynikało z jakiś jej problemów z domu rodzinnego, ona szukała kogoś kto miał jej zastąpić ojca zawsze jej się wydawało że zawsze będzie pożądana, piękna, młoda i będzie mogła przebierać w ofertach, dziś faceci starsi od niej o 20 lat wolą dwudziestolatki

Gość aaaaaga
Z ojcem zawsze miałam dobry kontakt i nigdy nie czułam żeby mi go brakowało, więc to nie o to chodzi. Może wolę starszych dlatego, że właśnie mój tato jest starszy od mamy?

Gość aaaaaga
Moja mama ciągle chce widzieć we mnie dziecko i może właśnie nie dostrzega mojej dojrzałości.

To Twój związek z partnerem, a nie rodziców z nim. Dla mnie to zwykły szantaż emocjonalny, bo w rzeczywistości się do tego nie posunie. U mnie może być to samo i mimo sporej więzi emocjonalnej z rodzicami, w doopie to mam :)

Gość aaaaaga
Moja mama ciągle chce widzieć we mnie dziecko i może właśnie nie dostrzega mojej dojrzałości.

Gość aaaaaga

Gość aaaaaga
Moja mama ciągle chce widzieć we mnie dziecko i chyba nie zauważyła, że ja już dawno dojrzałam...

Gość aaaaaga
desconfianza - też jesteś związana z kimś starszym? :)

Gość aaaaaga
desconfianza - też jesteś związana z kimś starszym? :)

Gość aaaaaga
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość kachnaaaaaaaaaaa
A ile lat jest od Ciebie starszy Twój partner?

Gość aaaaaga
20 lat

Gość sasssssssssssssssssss
to on ma 42lata, a Twoja mama? pewnie też około 40, wiec widzi w nim równiesnika a nie zięcia

Gość aaaaaga
Moja mama ma 49 :)

Gość kachnaaaaaaaaaaa
To znajdź pracę, pokaż że jesteś dorosła i spróbuj być szczęśliwa - na faceta z przeszłością trzeba uważać, ale trzeba przede wszystkim dać sobie i jemu szansę na szczęście - jeśli się kochacie i pokażecie, że jesteście w pełni dorośli, odpowiedzialni i szczęśliwi - myślę, że z czasem rodzina zaakceptuje to... znam taka parę są razem 10 lat i miłość między nimi widać do dzisiaj...

Gość aaaaaga
kachnaaaaaaaaaaa dziękuję bardzo za opinie