Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość throw away

Zaproszenie na ŚLUB

Polecane posty

Gość throw away

czesc jak to jest, zostałam zaproszona na ślub z osobą towarzyszącą, osobne zaproszenie także dostał mój brat i rodzice. Uczę się także nie zarabiam więc pieniądze na prezent powinni dać mi rodzice prawda? A że mój chłopak jest zaproszony jako osoba towarzysząca to on nie powinien dawać pieniędzy mimo tego że pracuje

Gość jajuhyt
tak jak napisałas

Gość miumiuu
Skoro idziesz z osoba towarzyszącą i jesteś zaproszona jako osobna para to wypadałoby dać jakiś prezent i kwiatki :|

Gość throw away
dzięki, kwaiaty odpadaja bo narzeczeni wyraznie napisali w zaproszeniu ze zamiast kwiatow wino i pieniadze zamiast jakichś prezentów, tak nawiasem ile powinnam dać? kasy rzecz jasna

Gość throw away
ktos napisze???

Gość domi nika
jeśli idziesz na sam ślub to żadnej kasy nie musisz dawać - wino wystarczy w zupełności

Gość throw away
na wesele też, wiec ile kasy powinno sie dac?

Gość throw away
na wesele też, wiec ile kasy powinno sie dac?

Gość jajuhyt
nie pracujesz , minimum 300 zł

Gość kasienkaa1190
skoro dostałaś zaproszenie osobno to wypadałoby dać kase i te wino. a ile ? skoro idziesz z osobą towarzyszącą to chociaż tyle żeby się zwróciło to co młodzi wydali czyli za 2 talerzyki. najczęściej jest to koszt 200zł za talerzyk więc ok. 400zł powinnaś dać.

Gość kasienkaa1190
ale czekaj czekaj doczytałam się jeszcze jednego jak to powinni dać Ci rodzie ???? ile ty masz lat ?? na wszystko naciągasz rodziców?? nie masz kasy nie idź na ślub. bo sorry biorąc pod uwagę że twoi rodzice idą i powiedzmy że dadzą 500zł od siebie idzie twój brat dadzą mu 400zł i tobie 400zł to wychodzi 1300zł ... i chcesz ich od tak naciągnąć na to ? nie stać cię na prezent nie idź.

Gość ja też.....
proswimy was nasi mili abyscie zamiast kwiatków wino nam sprawili wina wytrawne czerwone i białe umila nam wspólne chwile wspaniale ...............................na wesele przybywajcie o prezenty sie nie martwcie by nie składac ich na stercie niechaj zmieszcza sie w kopercie......................ja równiez

Gość throw away
a niby za co mam zaplacic?! Dziewczyno ty rozumiesz że ja nie pracuję!!! Uczę się w szkole średniej!! Matura teraz mnie czeka nawet chodzbym chciala pracowac to niby jak kiedy i gdzie ta praca do cholery?! zasatnów się zanim cos napiszesz ;/ mam dac dupy kurwa?!!! bez sensu ;/

Gość nosem w kałuże
a ja bym nie dała i chuj. nie moaj wina ,że się hajtają jakis prezent bym tylko kupiła i tyle. na pewno bym nie rzuciła 300 zł skoro jestem studentką.

Gość a jjaaaa
Wszystko zależy od tego kto płaci.. U Ciebie kwestią finansową obarczeni są rodzice , musisz pogadać czy będą chcieli sponsorować również Twoją os. tow. . Zawsze może się chłopak dołożyć .

Gość throw away
a niby za co mam zaplacic?! Dziewczyno ty rozumiesz że ja nie pracuję!!! Uczę się w szkole średniej!! Matura teraz mnie czeka nawet chodzbym chciala pracowac to niby jak kiedy i gdzie ta praca do cholery?! zasatnów się zanim cos napiszesz ;/ mam dac dupy kurwa?!!! bez sensu ;/

Gość nosem w kałuże
a ja bym nie dała i chuj. nie moaj wina ,że się hajtają jakis prezent bym tylko kupiła i tyle. na pewno bym nie rzuciła 300 zł skoro jestem studentką.

Gość throw away
Moim zdaniem obowiązkiem rodziców jest zapłacić, równie dobrze mogę nie iść na ten ślub ale mam takiego ojca i matkę dla których to nie problem zapłacić, tylko chciałam się dowiedzieć ile mniej więcej sie płaci za parę.

Gość a jjaaaa
Nikogo to nie obchodzi , że nie masz pieniędzy bo się uczysz .. Skoro jesteś taka opryskliwa , to powiem Ci , że gówno kogo to obchodzi , że jesteś gołodupcem i chcesz przyprowadzić jeszcze jednego gołodupca .. Nikt się nie pyta płacąc za os. w lokalu czy ta osoba pracuje itd .. Dobrze ktoś napisał '' jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi ''

Gość nosem w kałuże

Gość a jjaaaa
Nikogo to nie obchodzi , że nie masz pieniędzy bo się uczysz .. Skoro jesteś taka opryskliwa , to powiem Ci , że gówno kogo to obchodzi , że jesteś gołodupcem i chcesz przyprowadzić jeszcze jednego gołodupca .. Nikt się nie pyta płacąc za os. w lokalu czy ta osoba pracuje itd .. Dobrze ktoś napisał '' jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi '' A jeżeli facet milczy na tem finansów wiedząc , że ich nie posiadasz i nie poczuwa się do odpowiedzialności to kopnij dziada w dupę :)

Gość skoro cię czeka matura
to miej litość i naucz się pisać....chodźbym :O

Gość a jjaaaa
''jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi '' Nikogo nie interesuje , że nie macie kasy . Jeżeli facet nie poczuwa się do dokładki wiedząc , że groszem nie śmierdzisz to kopnij dziada w dupę :)

Gość a jjaaaa
''jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi '' Nikogo nie interesuje , że nie macie kasy . Jeżeli facet nie poczuwa się do dokładki wiedząc , że groszem nie śmierdzisz to kopnij dziada w dupę :)

Gość throw away
ale ja mówię czy to problem z kasą?! napisałam tu coś tekiego?! Ludzie zapytałam tylko ile się płaci mniej więcej za parę i gówno was obchodzi czy rodzice zapłacą!!!! Na brak pieniędzy nie narzeka sie u mnie w domu! Ale ktoś tu od razu pisze że wykorzystuje rodziców !!! Rodzice sa od tego i zreszta sami chcą!!!!!!!! Ciekawe gdzie waszym zdaniem powinna pracowac maturzystka!! Ludzie ;/ nawet czasu na to nie ma, do 16 jestem w szkole!!! A chłopak by zapłacił ale nigdy nie prosiłabym o to bo to niekulturalne kiedy jest sie osoba towarzyszaca ;/

Gość throw away
ale ja mówię czy to problem z kasą?! napisałam tu coś tekiego?! Ludzie zapytałam tylko ile się płaci mniej więcej za parę i gówno was obchodzi czy rodzice zapłacą!!!! Na brak pieniędzy nie narzeka sie u mnie w domu! Ale ktoś tu od razu pisze że wykorzystuje rodziców !!! Rodzice sa od tego i zreszta sami chcą!!!!!!!! Ciekawe gdzie waszym zdaniem powinna pracowac maturzystka!! Ludzie ;/ nawet czasu na to nie ma, do 16 jestem w szkole!!! A chłopak by zapłacił ale nigdy nie prosiłabym o to bo to niekulturalne kiedy jest sie osoba towarzyszaca ;/

Gość pffffffffffyyyyyy
głupia jesteś. chcesz być pasorzytem to bądź... choć mi by było wstyd bawić się za pieniądze rodziców i jeszcze za twojego chłopaka mają płacić.......

Gość jesteście...
Jesteście zaproszeni z rodzicami jako rodzina i prezent powinien być jeden od wszystkich. Twoja osoba towarzysząca to osoba, która będzie się z Tobą bawić. Jest Twoim gościem, zwolnionym z prezentu. Może kupić kwiaty ale tylko dla własne lepszego poczucia. Jeśli jesteś przed maturą to chyba jesteś niepełnoletnia, nie możesz przynieść alkoholu. To w złym guście. Nawet jeśli jesteś pełnoletnia to wciąż za młoda aby przychodzić na imprezę z butelką. Pamiętaj, że będą tam osoby o wiele lat starsze od Ciebie i pewnie z rodziny.. Mój ślub odbędzie się w lipcu.Uważam, że dawanie pieniędzy to trochę jakby kupienie biletu wstępu. Proszenie o pieniądze w zamian prezentu, to brak kultury.

niech rodzice dadza koperte a Ty z facetem wino i kupony z totka:) a teksty w stylu ze masz nie isc bo nie masz kasy sa denne masz dac dupy zeby parze mlodej sie zwrocilo? smieszne. wiedza ze sie uczysz i dali ci zaproszenie osobne ale to nie znaczy ze licza na koperte. poza tym kto normalny robiac wesele chce aby goscie mu za nie zwrocili:)

Gość throw away
wy jesteście dziwni ;/ jaki wstyd? Jestem na utrzymaniu rodziców bo się uczę, zreszta ojciec wszystko by dal zebym poszła,oni nie żałują pieniędzy. Jestem dzieckiem moich rodziców jak mam zaplacic sama za co? Ludzie to chyba normalne ze rodzice placa za dzieci! Bo skąd same mają na to wziac pieniadze?! zal wam dupe sciska czy co?!!! skąd ta zawisc!! Zapytalam tylko ile placi sie za parę!!!