Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujgcjhucf

by niejadek zjadł obiadek;)

Polecane posty

Gość ujgcjhucf

słuchajcie moja 6,5 miesieczna córcia buntuje sie jak ma jeść obiadek...deserki je chetnie sama otwiera buzke a obiadki juz nieee.na obiad robie jej cielęcinkę, marchewke, pietruszke, ziemniaczka, troche jabłka...no i zageszczam kleikiem ryzowym....ale chyba jej to nie smakuje nie wiem co tu robic....

Gość fsfsfsfs
może spróbuj dać jej odiad ze słoika...

ugotuj inny zestaw warzyw, lub inne proporcje aż w końcu podpasuje córce. Ja doprawiałam zupki dla dzieci koperkiem i natką pietruszki, może Twoja też polubi? Tylko zmiksuj nać razem z warzywami, by mała nie pluła nią ;) bo się zrazi.

Gość 6,5 miesięcznie
dziecko ciężko nazwać niejadkiem, bo dopiero zaczyna przygodę z jedzeniem, deserki je chętniej bo pewnie od nich rozpoczęłaś karmienie - są słodkie, szczególnie te ze słoiczków i dziecko przyzwyczaja się do słodkiego smaku. Spróbuj dawać na razie jednoskładnikowe obiadki, żeby zobaczyć co je chętniej - a żeby upewnić się że dziecku naprawdę coś niesmakuje to ponoć 30 razy trzeba mu to podać, z resztą u takiego Maluszka często się wszystko zmienia i szybko nudzi dlatego staraj się podawać różne dania.

Gość Mama przedszkolaka 3,5 roku
No nic dziwnego,że nie chce jesc.Dziecko jak najpozniej powinno poznac smak słodkiego