Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darieenka

Drogie mamy, jakie butelki polecacie dla noworodka ??

Polecane posty

Gość darieenka

Jak mój, dziś 4letni synek, się urodził uzywałam butelek AVENTU i nie mialam nigdy do czynienia z zadnymi innymi. Teraz oczekuje drugiego dziecka i zastanawiam się czy pozostać wierną AVENTOWI czy wypróbowac innej marki, co polecacie?

Gość my tylko
AVENT

Gość a ja tommee tippee :)
mam i jestem bardzo zadowolona

Polecam tommee tippee antykolkowe z ta rurka w srodku i z termometrem.maja tez smoczki przypominajace ksztalt sutka.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
avent

Gość lala wawa99
tommee tippee ja też polecam. niekoniecznie te z dziurką. te zwykłe też są ok. używam cały czas. no i smoczek wieloprzepływowy rewelka

pojemniki na mleko sa rewelacyjne maja swietne lyzeczki bo prawie plaskie i uczacy sie jesc maluch ladnie zgarnia wszystko co jest do zgarniecia:) bardzo fajne sa termosy do butelek (miekkie) ja mam tez laktator reczny(rewelacja! odciagalam mleko dla blizniat)i sterylizator i cala mase drobiazgow tej firmy i naprawde sa swietne i niedrogie biorac pod uwage ze ich produkty sa zwykle pakowane po kilka sztuk.Swietna maja gryzaki dla zabkujacych dzieci podzielone na etapy zabkowania oj duzo tego:)

ale smoczki do uspokajania uzywamy tylko z aventu z tt sa jak dla mnie fatalne po kilku dniach zeszly wzorki ze smoczkow a i prawda jest ze chlopcy nie bardzo chcieli ssac anatomiczne smoki wiec jak mialam dac im plaskie to tylko avent.

Gość jhajdh
tommee tippee

Gość darieenka
dzieki za odpowiedzi, wiec tylko TT i Avent godne polecenia? A np butelki LOVI??

Gość a ja polecam
firmę medela i jej wyroby. Najbardziej zestaw habermana gdyż nie wpływa niekorzystnie na zgryz i nie zaburza funkcji ssania. Idealne dla wcześniaków. Nie ma możliwości zachłysnięcia się. Jedyny minus to cena ale dzięki tej butelce moje dziecko uniknęło sondy do żołądka. A teraz ma idealny zgryz pomimo długiego jej używania.

Gość sdmnasndbcnasbd
Ja na początku używałam butelki Lovi i było ok, po 3 miesiącach nie korzystałam z butelki karmiłam sama ale po miesiącu znowu chciałam częściowo wrócić do butelki i wtedy mały absolutnie nie chciał, próbowałam wszystich, Lovi, Avent, Canpol i już miałam sobie dać spokój gdy stwierdziłam, że ostatni raz spróbuję z Tommee Tippie i...zaskoczył od razu, także tylko te butelki polecam, mam też gryzak w formie smoczka i tez się fajnie sprawdza i kubek niekapek, tez jest fajny.

Milama dr brown, tt, lovi, avent i nuk. Dla noworodka moim zdaniem avent. Moje dzieci (cala trojka ) z innych sie krztusily a dr brown mnie wkurzal jak zaspana stalam w kuchni i wsadzalam jakieś rurki pierdolki do butelki. Wywalilam to w cholere :D Lovi super tylko nietrwala. Po kilku wyparzaniach zlazły napisy a butelka się zrobila taka matowa. Jak mala miala ze 3 miesiace kupilam Nuka do herbatki (tego z szeroką nakrętką ozdobnego) i jestem zadowolona. Do mleka ma avent (szukaj tych bez stabilizatora czy jak tam ta uszczelka się nazywabo to też jest irytujące!) a do herbatki nuk i jest ok.

Gość Mam pytanie_____________
MAM Baby są bardzo dobre.

Gość mmaammaa w domu
zdecydowanie szklane NUK

Gość MatkaSabrinkiiiiii
baby i lovia

Gość ja polecam
TT

Przetestowałam na swoim noworodku lovi, tt antykolkowa z czujnikiem i dr browns antykolka. Ostatni zdecydowanie wygrywa bo mała dłuzej je. Z Lovi potrafiła w 2 min wydoić wszystko i zaraz potem miała okropne czkawki. TT też ok, ale wkurza mnie zasysanie się smoczka.

Gość gość
ja osobiscie moge polecic firme www.esska.com.pl naprawde swietne akcesoria dla dzieci posiadaja, zdecydownaie warto

Gość kajaa23
Polecam wypróbować markę Suavinex, produkty są dobrej jakości i ślicznie wyglądają. Możesz je znaleźć na stronie www.kinderlad24.com.pl

Gość gość
swietnej jakosci butelki i przede wszystkim całkowicie bezpieczne znalazłam u www.esska.com.pl ceny tez sa przystępne, ale wiadomo, ze dla swojego dziecka się nie oszczedza

Gość gość
testowalam wiele, ale najlepiej sprawdzily sie te od www.esska.com.pl swietna jakosc i przede wszystkim przystepne ceny

Wiadomo, że najważniejsza jest higiena, szczególnie w przypadku niemowląt. Bardzo ważne jest czyszczenie butelek i to bardzo dokładne. Polecam do tego celu kupić specjalną szczotkę, którą można kupić na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl . Polecam bardzo.