Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama i nie wiee

Jesli 10latek kopie niechcacy piłke w głowę dwulatka i ten umrze

Polecane posty

w skutek tego uderzenia, czy ten 10latek /jego rodzice poniosa jakies konekwencje? dziekuje

Gość k***a chyba mam to samo
JESLI GO ZAWINIE W SLISKI KOCYK TO NIE :D

Gość Ganta
Jeśli dwulatek będzie znajdował się na śliskim kocyku, to w konsekwencji dostaniesz nowy domek w Łodzi oraz ochronę policji :)

sąd rozstrzygnie czy byl to nieszczęśliwy wypadek, nieumyślne spowodowanie śmierci czy też dziecko działało świadomie i jaka w tym jest wina jego rodziców dlaczego dziecko bylo pozbawione opieki w czasie zdarzenia itd itp. Proszę :P

Gość A czy twój syn zrobił coś taki
ego??W jakich okolicznościach?Wiem jacy potrafią być być chłopcy w ty wieku.Nic nie patrzą,robią coś specjalnie a potem udają że nie chcący.Broń boże nic temu chłopcowi nie zarzucam,ale mam takiego zbója w rodzinie:) Pewnie sprawa będzie,będą odszkodowanie i te sprawy.

Gość olinek...,
czy ten 10-latek to Twój syn? Nie krytykuję, nie oceniam, mam syna starszego, wiem, jak to jest. Jeżeli tak, to nie zazdroszczę znalezienia się w tej sytuacji. Oby dwulatkowi nic sie nie stalo...

Gość odpowiada na zasadzie winy
nadzorze nad bachorem

nie nie, poprostu pytam z ciekawosci jak wygladaja takie sytuacja. powiedzmy ze taki 10latek świadomie mocno kopną pilke w głowe takiego malucha i ten padł jak długa i zmarł, to co wtedy? przeciez rodzice moga byc 20metrów dalej i nie sa w stanie temu zaradzic, wiec co? ginie nam dziecko i nic tak na dobra sprawe chyba nie mozemy zrobic ...

Gość gfdhjskqlkdjfhdsjm
O mój Boże.... Sąd rozstrzygnie czy to był nieszczęśliwy wypadek czy celowe działanie 10 latka

no to jak sad rozstrzygnie ze bylo to swiadome celowe dzialanie i co wtedy???

ja sie pytam o konsekwencje czy sa jakiekolwiek, nie wiem publiczne wytarganie za ucho, kara pieniezna od rodziców malego huliagana dla rodziny zmarłego dziecka czy jeszcze cos innego...

Gość olinek...,
myślałasm, że jestes w takiej sytuacji. A tak czysto hipotetycznie to po co sie nad tym zastanawiac, skoro cie ta sytuacja nie dotyczy?

olinek.. a czemu nie? nudzi mi sie wiec tak sobie wymyslam

Gość olinek...,
nie no nikt Ci nie broni, ale wlasnie sie zastanawiam po co nad tym myśleć? No ale to dobrze, że taki temat z nudów powstał, a nie naprawdę....

olinku no wiadomo, bo byla by to tragedia :( apropo postów z kocykiem i apartamentem w łodzi, to trzeba by sie zajął taka osoba rutkowki bo sami od panstwa to gówno dostali przeciez

o zgrozo nudzi mi się i tak sobie wymyslam to masz bujną wyobraznie kobieto. a tak na marginesie gdyby podobna sytuacja się zdarzyła to zacznijmy od tego ze nie ma takiej mozliwosci zeby ktos kopnął piłke w głowę a ta druga osoba od tego zmarła.owszem moze miec wstrżąśnienie mózgu lub cos podobnego ale nie smierć. a jesli nawet,załóżmy,to jak 10olatek może ponosić konsekwencje? przecież to dziecko.pod wzgledem karnym nieletni, cywilnym-małoletni.ewentualnie mogą odpowiedzieć rodzice zarówno jednego jak i drugiego dziecka o brak opieki lub niedostateczną opiekę nad dzieckiem.

czarny niku, rozumiem ale wlasnie takie smieszne "zarzuty" jak brak wlasciwej opieki to wyroki sa smieszne przeciez i dzieciack traci zycie a rodzic dostaje jakies dwa lata z zawiasach albko i nie. wiec konsekwencji zero niemal

Gość olinek...,
ale pisałaś, że rodzic moze byc 20 metrow dalej na ławce, wiec jakby na to nie patrzec, opieka była. Ty stoisz przy swoim 10-letnim dziecku cale życie na odleglosc metra?

no dokladnie nikt nawet nad dwulatkiem na wyciagniecie reki nie stoi a moze on w przeciagu sekundy zlapac kij i wbic go swojemu rózniesnikowi w oko i utrata wzroku i co wtedy? ale mroczne tematy mi dzis w głowie siedza, czarne scenariusze

Gość odpowiedz: bejbe
jesli tak wychowalas dziecko - to fakt trzeba sie bac o jego zachowanie, polecam trzymanie na smyczy. co nie zmienia faktu ze 2 latek be opieki - nie swiadczy dobrze o rodzicach, tym bardziej ze zostawiaja je z niewyżytym 10 latkiem ktory dlubie innym po oczach