Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataliia_26

kobieta - szef

Polecane posty

Gość Sociopathic boyfriend
heh, mnie jak szef probowal odzierac z godnosci, to sam siebie pobilem I powiedzialem, ze to on mi zrobil. Jego mina I bezradnosc bezcenne. Moze czyta to pozdrawiam z wolnosci.

Gość 4374534
Sociopathic przestań fantazjować. Za dużo Fight Clubu się naoglądałeś/naczytałeś.

"Karrinaaaa nie zawsze jest mozliwosc zmiany pracy. W teorii wszystko ladnie wyglada, ale zycie zyciem" zwasze jest - tylko ze wiekszosc ludzi woli sobie powtarzac tak dluzgo ze nie ma az w to uwierza;/ to jest moim zdaniem lenistwo zwykle;-)) "ROR co do ochłapów, masz rację. Gorzej, jak Cię zmasakrują psychicznie. Napisz mi proszę: za którym razem byłbyś w stanie zrobić coś konstruktywnego będąc mobbingowanym przez szefa?" juz napisalam zglosilabym te sprawe - a gdyby nie pomoglo zmienilabym prace - po co sie meczyc? na pewno nie probowalabym sie "wykazac" bo to bez sensu...jestem hedonistka i najbardziej cenie sobie wlasna przyjemnosc;-))) "Sociopathic boyfriend heh, mnie jak szef probowal odzierac z godnosci, to sam siebie pobilem I powiedzialem, ze to on mi zrobil. Jego mina I bezradnosc bezcenne. Moze czyta to pozdrawiam z wolnosci" czsaem pomaga zwykla asertywnosc - i jasne opowiedzenie sie;))

Gość goska287
Kolezanka mi opowiadala (ona akurat pracuje w biurze), ze u nich w fabryce kobiety brygadzistki celowo tak podkrecaja tasme, ze pracownice ledwo wyrabiaja sie z praca. Jest taki zapierdziel, ze nie ma czasu nawet na pojscie do toalety czy zmiane podpaski, jak ktoras ma okres. 11-12 godzin, plus czesto weekendy, praca w upale, wyzwiska ze strony brygadzistek czy kierowniczki. Co na to powiedziec.

Gość fired_ona
ROR -masz rację w tym co piszesz, tylko człowiek jest SAM z tymi decyzjami. Koledzy z pracy w skrajnej sytuacji są zadowoleni, ze to nie ich spotyka tylko tę jedną osobę (gdy gnębiona jest jedna) a gdy gnębieni są wszyscy to też jak dupy wołowe nic nie zrobią. Takie nawyki mają i już. Dla tego gnębionego to nawet są mili, ale zadowoleni są gdy ten gnębiony jest na dole drabiny w hierarchi...do czasu aż ta osoba straci pracę i na to miejsce musi wejść ktoś inny. I zdarza się, że do czarnej roboty bierze się kogoś z zespołu i to np. tego z najdłuższym stażem, bo inni mają mocne plecy i ich się nie rusza. Sytuacja z życia wzięta.

Gość fired_ona
goska287 -idziecie jak cielęta pod nóż, jedna liczy, że koleżance się noga powinie i te świnie to wyczuwają. Ot co.

Gość goska287
Cos w tym jest, tylko nie rozumiem dlaczego jedna drugiej rzuca klody pod nogi.

Gość pracowitaaa
U mnie szefowa regularnie pomija kobiety przy awansach i roznego rodzaju premiach i obarcza je roznego rodzaju czarna robota. Potrafi tez na przyklad w piatek o 16 przyniesc jakies tematy, ktore zajmuja kilka godzin. Ogolnie nieciekawie :/

Gość Sociopathic boyfriend
do 4374534 -czego nie wiesz, czego nie rozumiesz ? Jestes glupi/a, glucha/, masz dauna ? Fight Club ?oO nawet nie mam pojecia coz to takiego. Podalem przyklad w wersji hard. Rownie dobrze moznd szefowej lapy polamac I kaleke z niej zrobic. Skoro niszczy- upadla ludzi to powinna liczyc sie z tym, ze klapsa dostanie. Osobiscie wolalbym juz siedziec w kryminale niz mialby mnie jakas frajerska pala upadlac I obdzierac z godnosci. Ktos tam wspomnial ''asertywnosc'' Tak zgadzam sie z tym, jednak niektorzy wola byc owieczkami idace nd zez. Ludzie nie potrafia sie zjednoczyc w takich sytuacjach, mobingowany jest pozostawiony sam sobie a oprawca-szef ma przyzwolenie spoleczne. Tyle.

Gość wypilam sok z cytryny
To jest akurat prawda, ze kobietom na stanowiskach kierowniczych odbija i czesto naduzywaja wladzy w stosunku do innych kobiet. Sa bardziej msciwe i wredne. Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Jest nawet takie powiedzenie: "kobieta kobiecie kobieta".

jesli juz pokusic sie o generalizacje to bym powiedzila ze ludziom z niska samoocena na stanowiskach kierowniczych sie rzuca na glowe, ale toz jest latwe do zweryfikowania i tacy ludzi rzadko kiedy sa dopuzsczenie do zarzadzania duzymi i waznymni psrawamai, ale u "u panan tadka" na zapleczu rzeczywiscie moga sie "wyzyc";/ nie wiedze roznicy miedzy kobiety i facetami - widza ja natomaist kobiety-=podwaldne kt czesto same sa ofiarmi patrirchalnego wychowania i wiecej 'wybacza" mezczyznie na inna kobiete , zwlaszcza szefa, sa z miejsca najezone

Gość wesola i szczesliwa
ja sobie nie wyobrazam kobiety szefa zeby jakas obca baba mna pomiatala

i koljena ofiara patriarchatu;-)) obca "baba" nie bedzie nia pomiatala ale obcy "chlop" to juz sam "zaszczyt";-))) i co za patologia w mysleniu;-)) ze szef jest od pomiatania kims;-))))

Gość wesola i szczesliwa
no offence ale masz jakies feministyczne skrzywienie z tym patriarchatem. Ja nie kupuje tych bajek nawiedzonych feministek (ktore nawiasem mowiac szkodza kobietom). Pracowalam w roznych miejscach i wszyscy szefowie byli konkretnymi, normalnymi ludzmi, a wszystkie szefowe, za wyjatkiem jednej, byly wrednymi, zlosliwymi babsztylami. Przypadek? Nie sadze. To samo tyczy sie kolezanek i kolegow z pracy.

jedna jaskulka wiosny nie czyni;-)) o to co ty sadzisz na temat feministycznych pogladow (ktorych ja nigdzie nie przyowluywalam) to jest mi obojetne;-)))

Gość wesola i szczesliwa
No coz, jak widac nie jestem jedyna "jaskulka":) Zreszta popytaj swoich znajomych, to moze zmienisz zdanie. Nie musialas pisac nic o feminizmie, wystarczy, ze wspomnialas o "patriarchalizmie" (ktory nawiasem mowiac nie jest niczym zlym), zebym wiedziala z kim mam do czynienia:)

patriarchat jest tragiczny i deprecjonujacy wartosc kobiet ale sa takie ktore lubia byc deprecjonowane bo tak je mamusie wychowaly;-) moi znajomi maja takie samo zdanie na te n temat - od pewnego poziomu plec zaczyna byc drugorzedna. as easy as it is;-) a te ponizej "boksuja" sie cale najezone na swoje szefowe;-))

Gość wesola i szczesliwa
Nie dosc, ze feministka, to jeszcze z poczuciem jakiejs nieuzasadnionej wyzszosci nad tymi "ponizej". Na szczescie wiele kobiet zrozumialo, ze de facto nam szkodzicie i omijamy was szerokim lukiem.

Gość kobieta szef
jako szef wole prace z mezczynami (pracuej z jedna kobieta - asystenka (na szczescie) i zarzadzam 20 mezczynami)

Gość goska287
dlaczego wolisz prace z mężczyznami?

Gość kobieta szef
nie chcialaabym byc zle zrozumiala, ale facet jest konkretny, kobieta rozmamlana szybciej roziwazuej problem z facetem jest mniej konfkitowy i nie musze sie z nimi tak cackac jak z jakjkiem moze to kwestia z tym kim wspolpracowlam

Gość goska287
bardzo negatywnie wypowiadasz się o kobietach

Gość kobieta szef
i nie jest mi z tym dobrze wbrew pozorom bo sama jestem kobieta wiec wobec tego czy ja jestem takim współpracownikiem ? z mojego punktu widzenia najwazniejsze jest eliminowanie tych cech ktore utrudniaja mi realcje z podwadnymi; dazenie do pewnej doskonalosci i z moch obeserwacji wynika niestety, ze kobiety bardzo emocjonalnie podhcodza do zarzadzania a emocje trzeba odstawic

Gość goska287
jak emocjonalnie podchodzą do zarządznia?

Gość kobieta szef
jak kobieta radzi sobie ze stresem? jak pracuje pod presja czasu? jak kobieta panuje nad sobą w chwilach np, konfliktowych z mojego otoczenia wynika ze kobiety radzą sobie gorzej a decyzyjność? czy życie osobiste wpływa na prace kobiety? wydaje mi się ze o wiele bardziej niz facta

Gość goska287
Wydaję mi się że przez takie osoby jak Ty dyskryminuje sie kobiety w pracy i dużo prawdy jest w tym co inne dziewczyny pisały tutaj o kobietach szefowych. A w ogole to dlaczego masz asystentkę a nie asystenta?!

Gość kobieta szef
przez takie jak ja?! :D ja jestem dowodem na to ze kobieta szef jest ok :P nie dostałam awansu bo mam piękne oczy i klęczałam przed prezesem :D dostałam go bo na niego zasłużyłam ciężka praca :) mam asystenkte, bo zatrudnił ja poprzedni szef - nie narzekam na nią; wykonuje moje polecenia, nie mam 'ale' i powiem więcej - mam plan wypromowania jej - jest inteligenta wiec polowa sukcesu, aczkolwiek zeby dostała awans musi mieć osobowsc ja napisalam jakie sa problemy z kobietami i tyle a ty dopisujesz już ze przeze mnie kobiety sa tak trakowane. kazdy pracuje na swoj rachunek wszystko zalezy od oosbowisci, charektru. i nie powiesz mi ze kobiety nei sa problematyczne, bo sama musialam na siebie krytycznei spojrzec zeby pokonac sswoje slabosci taki jak nieumiejtnosc dzialania pod presja czasu czy rozwiazywanie konfiktow pozdrawiam 🖐️ :D