Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nocna koszulka

TRUSKAWKI - 2 pytania !

Polecane posty

Gość Nocna koszulka

1. Mam w zamrażarce truskawki z własnego ogródka pomrożone z minionego lata i tak sie zastanawiam czy moge takie odmrożone, zmiksowane blenderem podać dziecku - jako dodatek np. do dania ryżowego. 2. Właściwie to od którego miesiąca można podać maluchowi truskawki, bo schematy mówią różnie. Słoiczki i kaszki z truskawką są już od 6 miesiąca, a na Osesku piszą, że po 10 m- cu, a moja mała ma 8,5 miesiąca. Dziękuję !

1. Jeżeli nie będziesz robiła tego często to dlaczego nie? Nie zawsze mamy dostęp do świeżych owoców/warzyw. Z całą pewnością będą lepsze niż te napompowane, sztucznie wyglądające truskawy, które obecnie goszczą w sklepach. 2. Truskawki są silnym alergenem dla małych dzieci, więc lepiej z nimi poczekać.

Gość móój mma tak samoo
te które są w słoiiczkach sa pasteryzowane, a Ty chcesz podac świeże, to jest różnica. Spróbuj małymi porcjami, jak się nic nie stanie, wysypka czy cos takiego to możesz smiało dawać.

Gość MatkaSabrinkiiiiii
truskawka czesto uczula wiec daj jej troche i sprawdz

Gość taka jedna z wrzesnia
długo juz leza te owoce w zamrazarce, nie wiem czy beda dobre w smaku

Może najpierw spróbuj podać np. jogurt czy kaszkę truskawkową - objawy alergiczne mogą wystąpić nawet po nich. Jeżeli nie musisz to wstrzymaj się z truskawkami. Z mrożonych zrób teraz kompot, a małej podaj w wakacje świeże.