Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia:).

moze ktos mi odpowie na pytanie.

Polecane posty

zapomnialam tabletki antykoncepcyjnej na nastepny dzien wzielam dwie tak bylo napisane na ulotce daylette, w dzien kiedy ale wczesniej kochalam sie z moim partnerem ktory skonczyl we mnie, po wzieciu tych dwoch tabletek na nastepny dzien wzielam kolejna ale juz ostatnia bo stwierdzilam ze tabletki odstawie gdyz zle sie po nich czuje tzn bola mnie piersi itp. ale teraz jest dzoiwnie bo mdli mnie strasznie jestem okropnie senna i nie wiem moze jestem w ciazy jak myslicie3?

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Tak w urojonej jak zawsze co miesiąc;p

no tak tu to wy kobiety jestescie jak jakies okropne sepy zapytac nie mozna o nic tylko ciagla krytyka wysmiewanie brak zrozumienia i odpowiedzi.

kto przerywa branie tabsow w srodku cyklu?i to jeszcze po seksie z finalem w srodku...oczywiscie,ze mozesz byc w ciazy...

zdaje sobie z tego sprawe czyli mam dokonczyc branie? jak radzicie?

Gość fdsfre
Głównym działaniem tabletek antykoncepcyjnych jest blokowanie owulacji jak przerwałaś branie tabletek w środku cyklu to owulacja może Ci się odblokować lada chwila i komórka jajowa natknie się na żywe plemniki. Gratuluję rozumu !

asle ja nie bede na nie jesli zajde, tylko po prostu pytam wiec czy teraz powinnam dokonczyc branie?

Gość fdsfre
Skutki uboczne po braniu tabletek antykoncepcyjnych mają prawo występować do 3 miesięcy ! To całkiem naturalne. Jeśli po upływie 3 miesięcy brania tabletek organizm nadal będzie źle na nie reagował to wtedy można myśleć o zmianie bądź odstawieniu.

to juz nic nie wiem to mam konoczyc branie czy nie?

Gość fdsfre
Ale jaką masz przerwę w braniu ? Jak jeden czy dwa dni i nie chcesz zachodzić w ciążę to możesz dokończyć opakowanie. Tyle że do jego końca warto żebyś się dodatkowo zabezpieczała.

ostatnuoa bralam12 kwietnia

jak jestes juz w ciazy,to chyba nie ma sensu brac,tylko zaszkodzisz dzicku...ja bym poczekala na okres..lub jego brak;)

3 dni,a ty czujesz pierwsze objawy ciazy?to chyba niemozliwe...widac tak reagujesz na tabsy...ja bym juz dala spokoj..i tak juz namieszalas z tym nnie braniem i braniem..poczekaj na okres

czyli mam nie brac?

ja nie mowie ze to sa objawy ciazy ale moze to przez to ze odstawilam tabletk.

Gość fdsfre
Ja bym dokończyła opakowanie ale jednocześnie dodatkowo się zabezpieczała. Po dokończeniu opakowanie nie przestałabym brać tabletek bo to że się źle po nich czujesz jest przejściowe.

Gość RudaRudaRuda111
Przepraszam, za wyrażenie, ale Twoja bezmyślność przeraża. Po prostu brak słów. Jeśli zapomniałaś tabletki, to na następny dzień nie bierze się dwóch, tylko tę, która na dany dzień przypada i obowiązuje zasada "7 dni", tzn- albo trzeba powstrzymać się od współżycia, albo zastosować inny rodzaj zabezpieczenia (prezerwatywa), ponieważ poziom hormonów nagle spadł i pigułki na te 7 dni tracą działanie antykoncepcyjne. A poza tym piszesz, że odstawiłaś tabletki na następny dzień...a przecież plemniki są aktywne w ciele kobiety jeszcze przez 72 godziny. Nie trzeba być ginekologiem, żeby takie rzeczy wiedzieć, wystarczy przeczytać ulotkę, no chyba, że masz problemy z czytaniem tekstu pisanego. Przerażające jest też to, że zabiera się za seks dziewczyna, która nie ma podstawowej wiedzy. To, że zdecydowałaś się na pigułki, to trochę za mało, wiesz. Muszę Cię rozczarować, ale tabletka za Ciebie nie pomyśli, poważnie ;) Mam jednak nadzieję, że będziesz mieć więcej szczęścia niż rozumu i jakimś cudem jednak uda Ci się uniknąć ciąży.

teraz to ja juz zupelnie nie wiem co mam robic moj narzeczony wyjechal wiec i tak juz nie musze sie zabezpieczac.

ruda jakas ty jestes tepa, wes sobie ulotke daylette i przeczyaj ze jest tam napisane ze trzeba wziasc tabletke pominieta czy zapomniana nawet jesli trzeba bylo by wziac dwie na raz! takze ty chyba czytac nie umiesz albo nie widzisz na oczy. po za tym ja zapomnialam tabletki i na nastepny dzien rano dopiero sie kochalam i pozniej wzielam dwie zapomniana i ta ktora powinnam.

ale to jak mam teraz je znowu brac w sensie ominac te dwie?

Bierze się dwie tabletki na raz, tak jak autorka w poście wyżej napisała. "ponieważ poziom hormonów nagle spadł i pigułki na te 7 dni tracą działanie antykoncepcyjne" Nic nie tracą. :o 🖐️ Skuteczność antykoncepcyjna tabletek MOŻE zostać obniżona.

czyli nie brac

juz nie wiem w ciazy moge byc czy nie tabletki brac czy nie warto ludzie zdecydujcie sie.

Gość fdsfre
Co człowiek to opinia, zadzwoń do swojego lekarza.

no wlasnie nie bede juz brala chciazby ze wzgladu na to ze moge byc w ciazy a moj lekarz az strach sie bac.

kobiety dzisiaj zobaczylam ze zaczelam krwawic, bol brzucha identyczny jak podczas okresu i prosze jest, i teraz sie zastanawiam czy jakbym wtedy zostala zaplodniona czy teraz bym krwawic czy to jest mozliwe ze moglam zajsc w ciaze a teraz krwawic? dodam ze pomylima topiki i juz wczesniej o to pytalam prosze bez jakis wywodow tylko o prosta i szczera odpowiedz bo wy kobiety to portaficie czasem nie zle zaatakowac a przeciez tu mozna pytac!