Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia:).

moze ktos mi odpowie na pytanie.

Polecane posty

?????????????????????

odpowiedzcie.

bardzo prosze nie wiem juz co robic.

Gość to znowu ta wariatka o ciązy
dopiero niedawno czytałam, ze jeszcze nie wsadził ,ale chyba jest w ciązy itd,pisała jak potłuczona, nienormalna a dziś znowu zaczyna, ale z innej beczki

psychiczna jestes czy jak wam za odpwoiedzi to moze jk by sie placilo to byscie normalnie bez obrazania odpisywaly

co Ci szkodzi dobrac to opakowanie do końca i mieć święty spokój, a następnego po prostu nie zaczynać? Nie wiem w czym problem.

no wlasnie o to chodzi ale co najgorsze jest to ze dzis no i wczesniej pojawia sie ta krew nie wiem czy to okres czy plamienie

juz możesz sobie zrobić test, bo minęło kilka dni i będziesz mieć pewność. Na krwawieni nie zwracaj uwagi - takie odstawienie tabletek w środku może powodowac plamienia, krwawienia i różne bóle - tego się nie przewidzi.

czyli prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy jest?

???????????????????????????

???????????????????????????????????????????????????????

Gość Anatenka
krwawienie jest przez nagłe odstawienie tabletek. Nie kończ opakowania, bo to nie ma sensu. W ciąży możesz być, zrób test za jakieś 2 tygodnie. A w ogóle, to ty jakaś niepoważna jesteś, podejście masz jak dziecko ;/

bardzo prosze o odpowiedz.

niby dlaczego tak uwazasz?

?????????????????????????????????????????

Gość wwrrr
Jaka znowu k***a odpowiedz? Nie bierz tabletek, bo to nie cukierki, zeby sobie jesc kiedy Cie najdzie ochota, modl sie zeby nie byc w ciazy, a na nastepny raz zanim cokolwiek dziwnego zrobisz w sprawie tabletek przezytaj cztery razy ulotke, idz do lekarza albo napisz na kafe i zastosuj sie do rad co bardziej zlosliwych/wkurzonych osob.

Gość Anatenka
bo tabletek nie przerywa się z dnia na dzień, zwłaszcza jeśli miałaś taką sytuację że zapomniałaś. A do tego po kilku dniach zastanawiasz się, czy nie dokończyć tego opakowania. Tabletki to nie cukierki, nie można sobie dowolnie wybierać kiedy wziąć

to wy raczej a nawet na pewno nie umiecie czytac jesli byla bym w ciazy to sie nic nie stanie a tabletki bralam bo dziecka nie planowalam, a co do tabletek to ja ich nie chce dokoanczac tylko pytam sie jaka jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze?

na ulotce napisane jest ze mozna przerwac przyjmowanie w kazdej chwili.

dlaczego wy nie odpowiadacie na pytania ktore bm ja chciala?

Gość Anatenka
przecież ja ci odpowiedziałam :) tak, możesz być w ciąży

ale wy piszecie powaznie czy tak tylko sie wysmiewacie?

odpiszcie.

jesli mozliwe ze moge byc w ciazy to nie wiem bo skoro w ciazy to pewnie musialabym miec dni plodne a ja mialam okres od 28 do 3 chyba a pozniej plamienia.

no i chyba najgorsze jest to ze to nie plamienia a okres czyli to ze jestem w ciazy jest raczej wykluczone? odpiszcie.

czy mozecie mi odpisac bo dziewczyny juz chyba same nie wiecie bo raz tak a raz tak

Gość czy ty przypadkiem nie masz
chłopaka w Anglii czy innej Holandii albo Irlandii? Ja myślę że nie jesteś w ciąży, a nawet jeśli to za wcześnie nawet na test ciążowy że nie wspomnę o jakichkolwiek objawach. Co do twoich pytań, nie bierz tabletek jak nie wiesz jak. Jeśli masz takie podstawowe braki w wiedzy o tej metodzie i nie masz samodyscypliny to nie jest metoda dla ciebie. Jeśli brałaś tabletki to okresu nie ma tylko jest krwawienie z odstawienia, które ma z prawdziwym okresem tyle wspólnego że jest krwawieniem z tego samego miejsca. To krwawienie nie wyklucza jednoznacznie ciąży a brak tego krwawienia nie oznacza jednoznacznie ciąży. Więc czy jest czy nie ma to powinnaś po takich sytuacjach wykonać w 2 tygodnie po stosunku test ciążowy. Kolejny fakt, to to że podczas brania tabletek nie ma dni płodnych, a ty dwa posty temu próbowałaś je liczyć na podstawie kalendarzyka. Jeśli brałaś tabletki nawet nieregularnie i jeśli bierzesz jakiekolwiek środki hormonalne to żadna metoda naturalna nie wchodzi w grę a tym bardziej ta najbardziej zawodna wyliczanka jaką jest kalendarzyk. Na ulotce napisali że można przerwać przyjmowanie ale powinnaś pomyśleć że dzień wcześniej miałaś wpadkę i zanim przerwałaś powinnaś to skonsultować z lekarzem co masz zrobić, albo zastosować się do zasad bezpieczeństwa podczas zapomnienia tabletki. Teraz to można gdybać. Producent też nie jest w stanie przewidzieć i opisać wszystkich sytuacji które przyjdą do głowy jakiejś Kasce.