Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona27

Czy to ciąża ?

Polecane posty

Gość niedoświadczona27

Hej dziewczyny Mam do was pytanie jak wygląda ból brzucha na początku ciąży? Mam powiększone piersi, takie nabrzmiałe, i bolą mnie sutki, w brzuchu czuję takie rozpieranie i napinanie. Poroniłam biochemicznie bez łyżeczkowania jakieś 6-7 tygodni temu okresu nie mam do teraz... Zrobiłam test oby dwa wyszły pozytywne, ale kreski były nie za bardzo widoczne. I do tego jeszcze te upławy i temperatura w pochwie 37,4. Jak myślicie czy to ciąża?

Gość mam zloty srodek na to!!!!
pewnie nie poronilas,jestes w ciazy,a dziecko moze sie urodzic z wadami przez to cholerstwo co wzielas...

Gość niedoświadczona27
Jakie cholerstwo?

Gość ChrząszczówkaBizyyyyyyy
Jak często sie wyprózniasz?

Gość ------tusia----tusia-----
pani wyżej nie wie co to jest poronienie biochemiczne i uznała, że wzięłaś tabletkę wczesnoporonną... skoro testy wyszły Ci pozytywnie, bolą Cię sutki... możesz być w ciąży. pan ginekolog Cię zaprasza:) brzucha na początku ciąży nie widać, w końcówce 1go miesiąca widać lekką zmianę. tzn. ja tak miałam, ale to zależy od organizmu kobiety:)

brzuch mnie bolał tak jak przy okresie, ale mniej. i z tyłu lędźwia. no i wymioty, nudności od początku;)

Gość niedoświadczona27
No właśnie też tak mi się wydaję i takie osoby nie powinny wypowiadać się na takim forum... No zapomniałam dodać że zaparcia są ... Pytam się was bo nie chce iść aż tak szybko do lekarza wtedy byłam gdy zarodek miał 2 lub 3 tyg. a po 3 dniach poroniłam i teraz mam taki lęk :(

Gość magda.ef
Nikt tutaj Ci na to nie odpowie, leć do lekarza. Każda odczuwa ciąże inaczej. Informacje mam dla Ciebie dwie: tak, możesz być w ciąży, bo pierwszy cykl po poronieniu może być cyklem owulacyjnym (choć nie musi) i druga: po poronieniu organizm musi dojść do siebie, więc takie zmiany hormonalne nie muszą oznaczać ciąży.

ja zrobiłam test po tygodniu od spodziewanej miesiączki, następny po kolejnych 3 dniach. oba pozytywne i do ginekologa. rozumiem Cię, koleżanko, bo jak miałam 16 lat to też poroniłam:( wtedy to mimo pozytywnych wyników testu nie wierzyłam, że w ciąży mogę być no a potem się potoczyło...rozumiem Twój lęk, ale im wcześniej tym lepiej dla Maleństwa. trzeba zrobić pierwsze usg, badania krwi, zalecić dietę... wiem, że się boisz:( ale jeśli jesteś w ciąży (a pewno jesteś;)) to musi być dobrze:)

Gość magda.ef
Też poroniłam, teraz właśnie jestem na początku ciąży...lęk jest, ale pamiętaj, że jeśli jesteś podwójna, to wszystko dla dobra Twojego maleństwa :)) Trzeba się przełamać, żeby tym razem było ok.

Gość niedoświadczona27
No dzięki dziewczyny pójdę do lekarza ale tak za tydzień, już biorę kwas foliowy tak dla pewności...