Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się nad życiem

Co byście zrobili jakby wasze dziecko postanowiło dokonac takiego zabiegu?

Polecane posty

Co byście zrobili jakby wasze dziecko postanowiło dokonac takiego zabiegu? 1.Sterlizacja - chodzi o córke? 2.Wazektomia - chodzi o syna? 3. Aborcja????? - chodzi o córke? 4. Syn chciałby dac swojej dziewczynie pieniądze na aborcje? Co byście w takiej sytuacji zrobili?

Powód moze byc taki Dziewczyna (corka) nie chce miec dziecka, facet ja rzucil, itp. Chlopak i jego dziewczyna zdecydowali ze nie chca dziecka, sa za mlodzi itp.

Jeśli aborcja miałaby ratować zdrowie dziewczyny (bo zagraża zdrowiu) bądź dziecko będzie kalekie, to popierałbym decyzję. Jeśli aborcja miałaby być lekiem na głupotę, czyli swędzącą cipę i latającego chuja, to straciłbym córkę i syna.

Pomijam tutaj moment w ktorym aborcja jest legalna a wlasnie moment w ktorym aborcja jest 100% wynikiem glupoty. U mojej znajomej syn 24 lata poddal sie wazektomii, gdzies za granica. Jej corka poddala sie rowniez podobnemu zabiegowi i ona teraz placze ze nie zostanie babcia. Zarowno jej syn jak i corka stwierdzili ze te zabiegi sa po to by zapobiec aborcji. Obydwoje sa dorosli, rozpoczynaja kariere i zamierzaja sie poswiecic wazniejszym dla nich sprawa niz zakladanie rodziny.

Przecież nie można czegoś nakazać/zabronić dorosłej osobie. Radziłabym tylko, żeby dobrze przemyślał/a swoją decyzję i już.

Gość dzień dobry czy to ZOO ?
1.Sterlizacja - chodzi o córke?(tylko jeśli córka jest Cyganką lub Żydówką) 2.Wazektomia - chodzi o syna?(Tak jeśli mowa o twoim synu ) 3. Aborcja????? - chodzi o córke?(tzn .córka ma się urodzić ? przerywamy! jeśli syn ? nie. 4. Syn chciałby dac swojej dziewczynie pieniądze na aborcje? Prawo stara się chronić reguły obrotu gospodarczego by możliwe było odpowiednie funkcjonowanie wolnego rynku .

mam nadzieje że pomogłem :)

dzieńdobry zoo wytłumacz swój 3 i 4 punkt :) I pomijamy legalną aborcje ale o wynik głupoty.

zastanawiam się nad życiem "Co byście w takiej sytuacji zrobili?" Wspierałabym - oczywiście piszę to czysto hipotetycznie, bo dzieci nie mam i nie zamierzam mieć, ale to by był w tym momencie ich wybór, nie mogłabym za nich decydować i nie licząc się z ich zdaniem.

dzieńdobry zoo -To znaczy że córka miałaby usunąc ciąże??? czy miałaby tylko usunąc ciąże jak miałaby jej się urodzic córka a jak syn to nie?

Może jutro czas mnie sie kończy (1min,15s:)

Gość adggd
zgodziłbym sie na pierwszy i drugi punkt. Na 3 i 4 nie. Nawet jakby to dziecko było gdzieś oddane do domu dziecka to sam bym wziął i wychował.

Gość ojdana35
1.Sterlizacja - chodzi o córke? 2.Wazektomia - chodzi o syna? 3. Aborcja????? - chodzi o córke? 4. Syn chciałby dac swojej dziewczynie pieniądze na aborcje? 1,2 TAK,ALE pod warunkiem ze skonczyli 25 lat i są pewni swej decyzji 3 -tak ,ale tylko wtedy gdyby ciąża zagrażała życiu mej córki,lub gdyby ciąża była wynikiem gwałtu ,w innym przypadku starałabym się by zmieniła decyzje 4 -jesli by dał swoje pienądze ,musiałąbym sie z tym pogodzić ,ode mnie kasy na zabieg by nie wyciągnął