Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Torba-w-paski

Na czym polega studiowanie przez internet?

Polecane posty

Gość Torba-w-paski

Może mi ktoś przybliżyć temat? Studiował ktoś przez internet?

Chodzi Ci zapewne o e-lerning. W mojej szkole wygląda to tak: logujesz się na konkretne zajęcia (na które się wcześniej zapisujesz), w wyznaczonych dniach i kolejno najpierw jest wykład (30 min), potem samodzielne robienie zadań (30 min) i chat z wykładowcą (60 min). Po zakończonym module, piszesz pracę zaliczeniową, a co pół roku trzeba się stawić na egzaminy. Jak będziesz chciała o coś jeszcze zapytać - pisz.:)

Gość Madzia_małego_szkraba
Ile kosztują mniej więcej taki studia?

Gość jonnna
To wszystko zależy od uczelni, a ogólnie to przejrzyj sobei ofertę puw.pl i będzie wiedziała wszystko.

Gość oleminka
Co do PUW, czyli polskiego uniwersytetu wirtualnego właśnie, to całość bazuje na elearningu. Tylko, że wszystko jest pod kontrolą, w sensie weryfikowana jest Twoja wiedza, stale jesteś tym samym mobilizowany i to jest ważne.

Gość welinka
No jakoś to na pewno jest sprawdzane, w końcu przecież masz jakiś dyplom na koniec z oceną rzecz jasna :) Ciekawi mnie e-learning powiem szczerze.

Gość czeczerecze
@oleminka gdzie znajdę ten PUW? Jest jakaś strona?

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
nachalna reklama badziewia. ten dyplom ma jeden skutek wywoluje salwe smiechu u osoby go ogladajacej.

Gość atamcoswymysle
Studiowanie przez internet polega na piciu wódki przed ekranem komputera we własnym domu zamiast w zapyziałym akademiku - oto XXI wiek!

Gość wwwww
HHAHHAHAH no to jakaś wersja hardcore :D nie no nie jest aż tak rozrywkowo. Co ciekawe rzeczywiście jest coś takiego jak polski uniwersytet wirtualny, a tego tworu jeszcze nie znałem. Mam za sobą kilka kursów online i każdy zakończony certyfikatem, niestety już na samo studiowanie czasu brak, chociaż nie udało mi się skończyć studiów, więc tak myślę, że studia przez internet nie byłyby do końca taką głupią decyzją, a co do wspomagaczy to life is life :)

Gość mysteys11
Masz status studenta niestacjonarnego. Dyplom taki sam jak na studiach niestacjonarnych - także nie rozumiem opinii: znowu 10 osób pisze.... : ''. ten dyplom ma jeden skutek wywoluje salwe smiechu'' - zapewniam Cię, że nie wywoła takiego skutku, gdyż student realizuje program studiów NIESTACJONARNYCH (czyt. zaocznych - gdzie jest większa liczba zjazdów!) Program realizuje się ten sam w proporcji: 40 % w uczelni, 60 max w e-learningu. Sesje egzaminacyjne w uczelni, zaliczenia, egzaminy, ćwiczenia - również. Także większa część teorii (wykładów na które większość de facto nie chodzi bo nie jest to obowiązkowe) jest w e-learningu. Jednak i wiedza z tego jest sprawdzana. Czasem jeden przedmiot kończy się: egzaminem opisowym, egzaminem testowym, pracą egzaminacyjną. Na dziennych często ma się ocene za samą obecność. Także porównaj sobie czy taki ''śmiech''. Student ma status studenta niestacjonarnego tylko część zajęć ma z wykorzystaniem metod kształcenia na odległość (do 60 % maksymalnie!). Piszę pracę, zdaje egzaminy, zalicza przedmioty, zalicza praktyki i otrzymuje ten sam produkt końcowy.

Gość mysteys11
Masz status studenta niestacjonarnego. Dyplom taki sam jak na studiach niestacjonarnych - także nie rozumiem opinii: znowu 10 osób pisze.... : ''. ten dyplom ma jeden skutek wywoluje salwe smiechu'' - zapewniam Cię, że nie wywoła takiego skutku, gdyż student realizuje program studiów NIESTACJONARNYCH (czyt. zaocznych - gdzie jest większa liczba zjazdów!) Program realizuje się ten sam w proporcji: 40 % w uczelni, 60 max w e-learningu. Sesje egzaminacyjne w uczelni, zaliczenia, egzaminy, ćwiczenia - również. Także większa część teorii (wykładów na które większość de facto nie chodzi bo nie jest to obowiązkowe) jest w e-learningu. Jednak i wiedza z tego jest sprawdzana. Czasem jeden przedmiot kończy się: egzaminem opisowym, egzaminem testowym, pracą egzaminacyjną. Na dziennych często ma się ocene za samą obecność. Także porównaj sobie czy taki ''śmiech''. Student ma status studenta niestacjonarnego tylko część zajęć ma z wykorzystaniem metod kształcenia na odległość (do 60 % maksymalnie!). Piszę pracę, zdaje egzaminy, zalicza przedmioty, zalicza praktyki i otrzymuje ten sam produkt końcowy.

Gość kulka000
Studia przez neta to właśnie jest szansa dla osób, które mają pracę i chcą się rozwijać. Dla mnie to po prostu najkorzystniejsze rozwiązanie.

Gość gość
Witam Odnawiam temat, szukam osób które studiowały przez internet i mogą podzielić się swoim doświadczeniem . Chciałem wybrać taki tryb studiów z uwagi na już posiadaną wiedzę , oraz dlatego, że chciałem mieszkać w DE [z racji posiadania obywatelstwa]. Jeżeli ktoś chciałby podzielić się doświadczeniami to zapraszam i z góry dziękuję

Gość magierka22
Ja studiuje na Akademii Polonijnej online. Wykłady masz nagrane i wgrane w platformę. Są też konsultacje na skype itd. Oczywiście jak dla mnie musiałam się na początku wykazać większą chęcią i motywacją by zacząć się uczyć, ale teraz doskonale sobie rozkładam plan i jest mi łatwo podejść do "zajęć". Egzaminy - większość trzeba napisać na uczelni bo jednak nie ma jak tego przeprowadzić przez internet. Ale ogólnie ja bardzo sobie chwalę te studia i jestem zadowolona. Mogę pracować i studiować bez obaw. Dyplom dostanę taki sam jak każdy inny student. www.ap.edu.pl