Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheCherryGirl

DZIWNE OBJAWY-czy ktoś moze pomóc?

Polecane posty

Witam, piszę, bo dzisiaj bardzo dziwnie się poczułam, wrażenie naprawdę przerażające. Może ktoś mógłby się wypowiedzieć na ten temat i podpowiedzieć co to może być? Już opisuję. Wyszłam dzisiaj z chłopakiem coś zjeść. Wybraliśmy WOK WALK. Zjadłam danie z ryżem, kurczakiem, warzywami + sos curry z mleczkiem kokosowym. Efekt? Jakieś 20-30 minut po posiłku, w trakcie spaceru: -nagła niemożność złapania oddechu (jakby coś siedziało mi w klatce piersiowej i nie pozwalało oddychać); uczucie, jakbym bardzo potrzebowała powietrza, ale nie była w stanie go dostarczyć do organizmu -uczucie ciężkości/bezwładności całego ciała, w szczególności głowy -napad ziewania -ogromna senność, bezwładność -ogólne uczucie, że odlatuję, odpływam, topię się...naprawdę straszne. To powtarzało się wcześniej, ale nie było aż tak intensywne. Na szczęście był ze mną chłopak. Jakiś czas temu badałam sobie poziom cukru we krwi + podstawowe badania: wszystko było ok. Jeżeli ktoś wie, co to może być, albo jest w stanie mi wytłumaczyć skąd taka reakcja organizmu, proszę o pomoc!

Gość junn
jakoś tak mi się na myśl reakcja alergiczna nasunęła.

Gość wewena
zbadaj krew. nie chce cie straszyc ale mi to sie z bialaczka kojarzy... zwlaszcza takie "odlatywanie"

jeżeli bywało wcześniej nerwica i to nie jest nic od jedzenia poczytaj o objawach nerwicy, jeżeli wykluczysz wszystkie inne choroby poprzez badanie krwi, serca itp

Gość trrrkkkrrr
nie stresujesz sie?

Miałam wcześniej objawy nerwicy, napady lękowe itp, ale przeszłam terapię. Dziwne to jest, bo występuje tylko na mieście, jak jestem z chłopakiem. Jak jestem sama to jeszcze mi się nie zdarzyło... Myślałam, że to może byc nagły spadek cukru we krwi, ale żeby AŻ tak intensywny?? Węglowodany w tym daniu pochodziły tylko z ryżu i trochę z mleka kokosowego, ale przeciez w sosie go tak bardzo duzo nie było... Jedno jest pewne, to uczuice jest przerazające...Spadanie, zasypianie stojac, prawie zemdlałam.... Jezeli ktoś ma jeszcze jakies pomysły to proszę o podpowiedź, artykuł o pasożytach na pewno przeczytam!

Gość karooolllii90
ja miałam to samo!!! rok temu w zime zapalilam fajke z kolezanką i po dopiero godzinie myślałam że umieram połozyłam sie na śniegu i nie mogłam nic zrobić taka słabość zapadałam się pod siebie, miałam dzwonić po pogotowie.. dodam ze nie jestem jakąś szczeniarą, paliłam od czasu do czasu gdy ktos zaproponował czy przed różnymi sytuacjami stresowymi i nic mi nie bylo! poza tym czasem mi sie tak robilo przy płci przeciwnej... ale nieco słabsze objawy... badania nic nie wykazały, jedynie jakies male szmery na sercu i malutki niedobór magnezu ale nie sadze ze by to spowodowało takie coś, do dzis sie z tym męczę

Pewnie zatrułaś się nikotyną...Znam to, nic przyjemnego. Ale przynajmniej znałaś substancję, ktora Ci zaszkodziła. Natomiast ja mogę się spodziewać tego "ataku" chyba po wszystkim...Dodam jeszcze, że mam problemy z jedzeniem (objadanie kompulsywne + nadwaga) i jedzenie traktuje jak wroga,zlo konieczne (pracuję nad tym, żeby to zmienić, ale chyba coś we mnie głęboko siedzi i gnębi).

Gość JUZ NIE ISTNIEJE???????
byłam w sytuacji/ przeważnie w domu/ że zaczynały mi drżeć nogi, występował pot i ogólne osłabienie. Lekarz stwierdził ,że jest to niedocukrzenie organizmu.