Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xwszystkieXnickixzajeteXxXxX

Koronka

Polecane posty

Gość xwszystkieXnickixzajeteXxXxX

Mam 16 lat i wykrzywioną do przodu dwójkę. Miałam aparat ma zęby, ale nie mam cierpliwości, aby go nosić, ponadto zauważyłam, że im dłużej go noszę, tym bardziej cofa mi się sąsiadująca jedynka do tyłu, przez co jeszcze mniej chciałam go nosić. Dość poważnie myślę o wyrwaniu go i wstawieniu na jego miejsce koronki, więc stąd moje pytanie: Ile mniej więcej kosztuje taka koronka, razem z wyrwaniem i bez. Jakieś inne propozycje odnośnie mojego problemu?

Gość pommponik
Pozbywanie się własnego zęba w takich okolicznościach to nie jest dobre rozwiązanie. O własny ząb zawsze warto walczyć, gdyż własny ząb zawsze będzie lepszy niż najlepsze implanty, a usuwa się go dopiero, gdy jest tak zniszczony, że nic nie da się z nim zrobić. W Twojej sytuacji aparat ortodontyczny (stały) to najlepsze rozwiązanie, ale jeśli nie chcesz go nosić to może pomóc wykonanie licówki http://www.anident.pl/protetyka-licowki.html lub koronki, ale do tego nie trzeba usuwać dwójki. Licówki lub koronki zakłada się po prostu na ząb własny po jego oszlifowaniu. Pozdrawiam :)