Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosktosktotaki

Rola mafijnych przywódców (szefów). Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość ktosktosktotaki

Bardzo proszę o pomoc, choć w skrócie napisać jaka była lub jest rola przywódców mafijnych. Bez róznicy czy w polsce czy na świecie. Chodzi mi ogólnie o zagadnienie,albo o rady co mógłbym tu napisac. Będę dozgonnie wdzięczny...

{no rola to jakby ując ich trzymanie władzy, budzenie respektu, utrzymywanie 'żołnierzy' w ryzach, zawsze zwartych i gotowych}

trzymanie reki na pulsie. Pilnowanie hierarchii i porzadku, wydawanie polecen i zgody na samodzielne dzialania.

Gość ktosktosktotaki
Dziękuję Wam! Bardzo mi to pomogło ;)

Gość antysemityzm i inne atawizmy
ale ich rola w czym ? w mafii ? w popkulturze ? jako pracodawców ? sprecyzuj tą prośbę

Gość ofiara stalkera i stalkerki
ZABIĆ SZPIEGA Objawy Mafii Przestępczość zorganizowana w III RP Wywiad Gospodarczy i Polityczny- wszystkie autora Kazimierz Turaliński

Gość ktosktosktotaki
''Rola mafijnych przywódców w kreowaniu wizerunku mafii'' Tak konkretnie to chodziło mi o takie coś.

Gość ktosktosktotaki
Za poprzednie odpowiedzi Wam bardzo dziękuję , Mam jeszcze jedno, trudniejsze pytanie chyba dla tych co sie tym interesują. A mianowicie chodzi mi o porówanie mafii w literaturze i filmie. Lecz nie konkretnie w danych książkach i filmach lecz ogólnie, tak mniej więcej. Czy wizerunek mafii filmowej rozni sie od tej książkowej ? Jesli ktoś by znał odpowiedz to niech napisze, każda podpowiedz bedzie dobra... Dziękuję

Gość dfgdfgfhdf
nikt nie wie?

Gość antysemityzm i inne atawizmy
imo różni się książkowo jest bliżej realizmu

{rozni sie; w filmie są bardziej brutalni, wulgarni, w książce wyrafinowani, z klasą, gustem, gestem, ci ksiązkowi są tacy, że nie domyśliłbyś sie że to drab, tacy bardziej jak lord, w filmie to taki zwykly boss, najczesciej opasły, z nalaną gębą, nie musi byc oczytany, kulturalny, taki chamowaty, w ksiązce : pan, arytokrata niemalze}

Gość dfgdfgfhdf
ana kąda podaj swój adres - przeslę Ci bukiet kwiatów lub skrzynkę piwa, w zależności od tego czy jesteś kobietą czy mężczyzną ;)