Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KafeApteka

DEPRIM w ciąży ?

Polecane posty

Gość KafeApteka

Czy któraś z Was stosowała ? Jestem w 20 tygodniu - jestem straszanie nerwowa, nad wszystkim górę biorą emocje, źle śpie, wszystko mi z rąk leci, ciągle płaczę itd. Mówiłam o tym lekarzowi na poprzedniej wizycie i powiedział że spokojnie mogę łykać Deprim, bo to tylko zioła i że melisę też mogę pić. Przeczytałam teraz w necie ulotkę i tam piszą: " Poinformuj lekarza gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Brak kontrolowanych badań odnośnie bezpieczeństwa i skuteczności stosowania leku w ciąży i okresie karmienia piersią." Hmm, więc nie wiem. Brać ?

Gość KafeApteka
Up !

w 2 trymestrze miałam wysokie ciśnienie lekarz stwierdził,że jest ono indukowane ciążą.Czułam się okropnie nerwowo,wystarczyło kilka kroków,czy rozmowa i już miałam 170/90 przepisano mi dopegyt z czasem się unormowało. na wys. puls w granicach 120-130 dostałam tabl. których nazwę wymazałam z pamięci po nich nie czułam ruchów przez dwa dni( w sumie to 1,5) gdy tylko się zorientowałam że mała się nie rusza zadz.do doktorki nie kazała panikować.Na drugi dzień pojechałam do szp0itala zostałam tam tydzień.Ordynator powiedzial, ze tamten lek ewidentnie negatywnie dzialal na dZiecko i ze w pore przyjechalam.Dostalam isoptin teraz oboje czujemy sie swietnie.