Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicoj

starania o becikowe

Polecane posty

Istnieje możliwość otrzymania dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka(tzw.drugie becikowe)!1000zł.Gdy dochód rodziny nie przekracza 504zł miesięcznie na osobę.czyje dochody są brane pod uwagę gdy rodzice dziecka nie są małrzeńtwem ?I z jakiego okresu?

Gość a po sie decydowalas na dzieko
jak nie masz na jego utrzymanie?????

Gość kaftanik niebieski
chyba wpadke zaliczyla

kaftanek niebieski /a po sie decydowalas na dzieko skoro nie macie nic do powiedzenia na ten temat(i przypuszczam,że na każdy inny) proszę o opuszczenie tego wątku

Jak mnie śmiesza takie osoby co jak tylko przeczytaja że ktoś dopytuje jak uzyskac jakiś zasiłek to atakuja ze nie maja na dziecko! :) Ludzie przecież spytac można a jak sie jakis należy to czemu nie korzystać?! Państwo nawet złotówki Wam nie podaruje to czemu Oni maj darować jeżeli coś przysługuje!!!!?????

Gość backspace me
małRZeństwem? o zesz:O:O nie no serio, brak słow:O

do "odważnej bez nicku" :) Kochana tylko że dochód może być legalny ( i legalnego może im nie przekraczać) i może być też nie legalny (którego mogą mieć duużo więcej) :) Geniuszu czytania ze zrozumieniem:):D

Po 2 nie są małżeństwem ale nie oznacza ze nie mieszkaja razem i autorka pyta CZYJE DOCHODY SĄ BRANE POD UWAGE . Jednego rodzica mogą nie przekraczac za to 2 może zarabiac nawet 10tys :D

Gość jonnysss
kazdy sądzi według siebie, grzenia..ty kombinujesz to od razu myslisz ze inni tez kombinuja...zwykla meliniara z ciebie chyba....

hehe co tu się dzieje, Do polonisty-chyba sobie tego ,,rz,, nie wybaczę hehe i do wszystkich pozostałych krytyków- by móc się dowiedzieć czegoś na ten temat żebrałam cały dzień pod kościołem.Więc jeśli nie macie nic interesującego do powiedzenia to-s..... ć bo czas mi się kończy w kafejce:P

Oj widze że życia nie znacie jeszcze:) autorko nie wiem jak to jest jak nie jest sie małżenstwem, ale pewnie tak jak ktoś wyżej napisał ze obojgu. Skoro oboje maja prawa rodzicielskie.

:) też tak przypuszczałam,ale ostatnio obiło mi się o uszy,że brane są pod uwagę dochody strony więcej zarabiającej.Skoro jest to rozliczenie za rok uprzedni wówczas nie jest dzielona ta kwota na dziecko tylko na samych rodziców ,czy tak?

Wiesz nie wiem, nie pomoge w tej kwestii. Ale najlepiej idź do urzędu miasta lub gminy i tam Ci wszystko wyjaśnia.