Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rafiego

dlaczego wszyscy tak straszą porodem??

Polecane posty

Gość mama rafiego

Czy to, aż coś tak bardzo strasznego? Ja rodząc myślałam tylko o tym żeby przytulic mojego synka, fakt trochę bolalo, ale czego się nie robi, żeby popłynęły łzy radości, szczęścia i spełnienia. ...

Gość no tooooooooooooooooo
no to mialas lekki porod, bo ja mdlalam z bolu i juz nie wyrabialam, po 13 godzinach porodu, z czego 8h po odejsciu wod i gdyby nie kroplowka to bym sie meczyla kolejne 8h

Gość tez mama
rodziłam 12 u, bolało, ale miło wspominam

Też nie wiem czemu tak strasza? Fakt miałam lekki bo tylko 4 godziny ale gdybym musiała dłuzej to napewno by mąż "zadbał" o to żeby mnie na stół wzieli. Jakoś trzeba sobie radzić w życiu.

od razu na stol? bez przesady. Teraz po czasie tez milo wspominam, jest sie z czego posmiac, ale wtedy myslalam, ze umre, ze nie wytrzymam tego bolu.

ja tez uwazam ze strasza...bola skurcze rozwierajace a sam porod nie boli,a wrecz jest ulga bo mozna pszec,i trzeba sluchac poloznych jak mowia odychaj to-odychaj,idz pod prysznic-to idz.ja bym mogla rodzic co tydzień,milo to wspominam.

ja wspominam pierwszy okropnie(bole krzyzowe bez przerwy praktycznie 12 godzin i popekalam,na koncu lyzeczkowanie ),drugi o wiele lepiej,to od porodu zalezy,ale generalnie boli ,pytanie jak dlugo trwa ,jest roznica miedzy 12 h a 4 h prawda ?

Gość mama rafiego
Każdego boli na swój sposób, ależ kurcze zachodząc w ciążę wiemy co nas czeka,a każdy tu panikę sieje bo poród to koniec świata (no może nie każdy z góry przepraszam za obrazę)

owszem, faza parcia byla dla mnie juz czysta przyjemnoscia, to bylo cos cudownego, bo przestalo mnie juz BOLEC! I co z tego, ze sluchalam poloznych? chodzilam pod prysznic, oddychalam skoro pozniej jak sie zaczela jazda to nie moglam sie podniesc z lozka nawet? Moj porod byl okropnie bolesny i zazdroszcze tym co mialy taki lekki porod

w dodatku tak mnie kregoslup bolal , ze myslalam ze zejde im z tego swiata, przykladali mi zimne oklady a mnie to jeszcze BARDZIEJ BOLALO! nigdy wiecej porodow, to moje pierwsze i ostatnie dziecko:)

no toooo-:) :) tez tak mmowilam po 1 ,roznica az 6 lat a teraz nagle 2 jedno po drugim,a drugi porod to byl maly pikus ,wiec nigdy nie mow nigdy :)

Gość tez mama
poród wspominam z sentymentem, nawet teraz mogłabym znaleźć się w tamtej sytuacji. synek rodził się z rączka, nie byłam nacinanie. po porodzie nic nie bolało i od razu normalnie funkcjonalność. nie wyobrażam sobie cesarka jeśli nie byłaby konieczna.

Pewnie że jest różnica między 4 a 12 godzin:) Dlatego pisze że jakbym jeszcze dłużej rodziła to nie cackała bym sie wcale tylko załatwiała CC:) Godzine po porodzie mówiłam tak: Nastepne dziecko to tylko CC!!!:) A za 10 tyg rodze i nie CC:) Teraz pozwalam sobie na ZZO:) Jeżeli bedzie wszystko ok to nawet nie myśle o CC:)

ppodziwiam Cie, bo ja zamierzam sobie zalozyc spirale na 5 lat i pozniej kolejna na 5 :P

dla mnie właśnie gorszy był ból po porodzie jak sie goiłam bo byłam nacinana:( Ale podobno leprze to niż pęknięcie:/

No tak te rozwierajace bola to fakt,ale krotko trwaly 1-3minuty bolu a potem mozna biec do fryzjera:-P...a mialam krzyzowe najgorzej to wspominam zakaz parcia-to jest nie fajne

ja peklam na 2 szwy i po pare godz po porodzie juz smigalam jak nowonarodzona, natomiast chodzila po polozniczym taka babka po cesarce, co ledwo,ledwo sie turlala i ja pozniej przyczailam pod prysznicem :P i mowi, ze w zyciu juz cesarki, ze wiecej komplikacji z nia niz z dzieckiem, ze straszne problemy itp., itd....

ja zakaz parcia mialam przez chwile, ale ciezko bylo, bo mala sama pchala sie na swiat i nielatwo bylo to powstrzymac. A mi rozwarcie szlo bardzo wolno i bolesnie ech...

Ja byłam cięta. Bolało okropnie chyba z tydzień nie mogłam siadac a schodzic ze schodów to juz masakra! Schodziłam bokiem:) No opinie o CC sa różne właśnie. Mam znajomą co miała 2 i mówiłą ze po 1 to super, luxus i wogóle. 2 załatwiła z lekarzem i wtedy juz mówiła, że masakra. Wole nie sprawdzać dlatego pokładam nadzieje w ZZO:D

Gość mama rafiego
Ja też rodzilam krzyżowo, ale wiedziałam na co się pisze przygotowałam się na ból i myślałam tylko i wyłącznie o tym, że każde szczęście okupione jest cierpieniem. Wydaje mi się, że bardzo duża rolę odgrywa tutaj psychika...

Gość mama rafiego
A na wszystkie cięcia i bolesne krocze najlepszy jest płyn do odkazania ran pooperacyjnych (taki różowy) po kilku godzinach człowiek już bólu nie czuje

Wiecie co dziewczyny ja miałam wywoływany poród i po kroplówce położna przyszła pytać czy coś zaczyna boleć i właśnie mnie zaczynały krzyże napierdzielać i jej powiedziałam i ona mi wtedy wstrzyknęła coś do wenflonu i pomału te bóle mi przeszły na brzuch. Niewiem czy to ma związek z tym co mi tam podała czy poprostu miałam takie szczęście:)

Obok mnie leżała babka co miała jakieś waciki nasączone jakimś antybiotykiem (mówiła ze ma ze Stanów bo jej mama jest tam położna) i kobitka po 3 wizytach w kibelku ( podcierała sie nimi) siedziała na łóżku po arabsku!!!!! Oj jak ja jej zazdrościłam:)

Gość mama rafiego
Moja ginekolog powidziala ze normalnie tego płynu nie dają tylko trzeba poprosić o płyn do odkazania ran(niestety nie wiem jak on się nazywa)

Gość Ojejusiuuuu
Jak si nie bierze znieczulenia to się męczy, i tyle. Co prawda nie wiem po co. Ja rodziłam od 8 rano do 2 w nocy, i nie było źle:) A 2 dni po porodzie, po wyjściu ze szpitala, pobiegłam sobie pól kilometra na nóżkach do sklepu po potrzebne rzeczy. I nic nie bolało. Mogłam skakać, siadać.

Gość mama rafiego
Ja po 4 godzinach po porodzie już normalnie chodziłam tylko właśnie moja gin kazała mi to przykładac