Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pseudonim zabezpieczony haslem

zostalam oszukana. jak odzyskac pieniadze?

Polecane posty

Gość gość
KOLEJNA OSZUSTA Z OLX!!!!!! 34 1050 1070 1000 0091 1351 9749 Gabriela Iskrzycka Mazańcowice 301

Gość gość
również została oszukana przez wandę golianek z warszawy- tarowek na olx, sprzedaje meliski dziecięce. podaje nr konta 10 1140 2004 0000 3102 7648 1077- to oszustaka

Gość gość
ja zostalam oszukana przez patrycje jankowska z gdyni, numer konta tp 43 1560 0013 2741 1340 2000 0001

Gość gość
Poszukuje pokrzywdzone osoby które zostały wprowadzone z błąd i przekazały pieniądze do fundacji praw dziecka w Bochni i zamiast pomoc fundacja im zaszkodziła 696412872

Gość nick19
Witam. Śmieszna sprawa, sprzedałam dwie rzeczy za kwotę 50 zł z wysyłka, po czym kupujący twierdził ze jej nie dostał (fakt mój błąd ze listem ekonomicznym) i tu jest finał sprawy znalazłam ten sam produkt 2 tygodnie później na aukcji i sprawdziłam to i to była ta sama osoba. A wygrażała się ze mnie poda za oszusta itp no ale cóż szkoda czasu i zdrowia. A najlepsze jest to ze jak człowiek się godzi za pobraniem, ale prosi formę przedpłaty równy kwocie wysyłki plus ewentualnego zwrotu to już nie chcą, czyżby byli tak uczciwi? czy z braku laku komuś się nudzi i kupuje produkt by później mu się odwidziało i naraża na koszty sprzedającego! Jest tylko jeden układ dobry odbiór osobisty i każdy jest zadowolony. Wiec zawsze są dwie strony medalu. Chcesz coś sprzedać, podaj adres niech przyjedzie, zobaczy dotknie, nawet jak ma to być szmatka za 15 zł. A nie wysłuchiwanie później pretensji, ze coś nie pasuje czy produktu nie ma.

Gość gość
Uwaga na plagę oszustów na OLX , wyłudzają dane , oraz telefony sprzedających i wykorzystują do okradania ludzi: Jak to działa ? oprawca kopiuje zdjęcia z aukcji , którą wystawimy oraz telefon kontaktowy jeżeli mamy podany i ustawia w swojej fikcyjnej aukcji , po takim przekręcie Policja zapuka wam do drzwi w pierwszej kolejności , można narobić sobie kłopotów będąc nie winnym , oszust w tej sytuacji zgania wszystko na ofiarę ze to ona jest całym szefem oszustwa.To samo tyczy się wysyłania danych do przelewu, oszust zbiera dane i wykorzystuje do swoich przekrętów,nigdy nie podawajcie w ogłoszeniu swoich danych, ani nawet telefonu , bo skończy się to dla was przykrą niespodzianką.

Gość gość
Ja tez zostałam oszukana przez panią anba.kowalska z Bialegostoku a WirginiaSiwy dane do przelewusprzedaje ubranią. Podaje numer konta i nie wysyła towaru w rozmowie telefonicznej twierdzi ze wysłała i nawet proponuje ze prześle potwierdzenie nadania i wtedy kontakt się urywa. Podaje numer konta osustki 26 1090 2587 0000 0001 124767441

Gość gość
uwaga na sprzedającego grzyby Iwona. tel --- --- 679 Tychowo. konto o końcówce 0010. Zamówiłem suszone kurki, ok 10 % grzyby czarne, gorzkie, widać suszone w za wysokiej temp, co całości pozbawiło cennych składników, pozostałe grzyby jakby gorzkawe, a miały być na lekarstwo na pasozyty, czystość pozostwia też wiele do życzenia. Po kontakcie ze sprzedającą 0 odpowiedzi.

Gość gość
Dorota Żurkowska 91-348 Łódź ul.Kalinowa 9 m 5 mBank 97 1140 2004 0000 3602 7556 9406 Oszukała mnie przy sprzedaży kurtki na OLX. Nie podaje numeru przesyłki.

Gość gość
Magdalena Brej Osobnica 211 38-241 Osobnica 32 1160 2202 0000 0003 3931 9711 uwaga oszustka na olx sprzedaje klocki lego duplo

Gość Zuzija
ja Ci polecam firmę skutecznypozew.pl - oni fachowo zajmują się takimi sprawami. Też miałam problem z odzyskaniem pieniędzy ale dzięki nim udało się odzyskać moją kasę!

Gość gość
Uzupełnię listę oszustów. Uwaga na gnoja, który podaje następujące dane do przelewu: Górski Bartosz ul topolowa 9/1 82-300 Elbląg getin bank 49156000132006191400000001

Gość gość
Uważajcie na gościa z Wejherowa ADAM DERRON 84-200 WEJHEROWO SIKORSKIEGO 24 sprzedał mi piec w opisie stan niemal idealny a faktycznie katastrofa koszt naprawy przekroczył wartość zakupu kawał cygana

Gość gość
Niestety też dałam się oszukać Zamówiłam koszulki S orginalne podróby i leginsy adidas czarne.Niestety koszulki dostałam M do tego śmierdzące że trzeba je przed praniem wietrzyć a zamiast czarnych legginsów adidas szare z naklejką Nike.Najsmutniejsze jest to że na te rzeczy zbierało sobie moje dziecko z kieszonkowego.Osoba która okradła moje dziecko to Małgorzata niby z Warszawy paczka przyszła z Mierzyna od Weroniki S.Nigdy więcej !!!

Gość gość
Witam ja również zostałam oszukana kupiłam na olx buty od pani której dane ujawnię bo jest perfidna oszustka która wykorzystuje ludzi i takich ludzi jak ona trzeba eliminowac z portalów jest pewna siebie więc dlatego podaje jej dane żeby nikt więcej nie wpłacał jej pieniędzy na konto Nr telefonu tej pani 570 745 596: Julia Hubert Kosciuszki 3/20 89-115 Mrocza Nr konta: 26 1940 1076 3179 6211 0000 0000 Podaje nr telefonu gdy ja postraszylam że podam oficjalnie jej nr telefonu to powiedziała że i tak jest nowy więc nie ma problemu uważajcie na nią to perfidna oszustka która jak tylko dostanie pieniądze to blokuje twój nr telefonu!

Gość gość
Pisze do osoby ktora zostala oszukana przez Julie Hubert Ja również u tej pani kupilam po wplacie na konto i nie bylo u mnie najmniejszych problemów. Po wplacie paczke mialam 2 pni później i towar zgodny z opisem jak i zdjeciami. dlatego zdziwił mnie Pani post tutaj.

Gość gość
Ja również zakupiłam.buty u Pani z nr tel 570745596, zrobiłam.przelew i kontakt się urwał, tyle że ta Pani inaczej się nazywała i miała inny nr konta, ale nr tel ten sam.

Gość gość
Zostalam oszukana na kwote 100zl przez Pania: Aleksandra Kansy ul. Ligonia 10 40-036 Katowice ING Bank Śląski SA 35 1050 1214 1000 0091 3697 8013 Zamowilam kosmetyk o wartosci 100zl, a wyslala mi kilka innych bezwartosciowych rzeczy i od tamtej pory kontakt sie urwal. Osoba ma jeszcze jedno ogloszenie w olx, gdyby komus udalo sie od niej wyciagnac nr telefonu bylabym bardzo bardzo wdzieczna za pomoc: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2Yzq9/

Gość gość
Ja również zostałam oszukana zakupiłam buty na olx u Moniki Jerzewskiej. Czy jak ją zwą. Towaru nie dostałam ani zwrotu pieniędzy. Mam tylko numer telefonu 570745596. I numer konta Monika Jerzewska 44 7999 9995 0652 4239 3204 0001

Gość gość
Szukam osób oszukanych na olx przez panią o różnych danych osobowych ale podającą numer 570 745 596

Gość gość
Ja tez zostalam oszukana przez Panią 570... Byłam na policji i powiedzieli mi że kwota to nie jest przestępstwo bo wplacilam ok 60zl. Czyli dupa. Kasa mi przepadła.

Gość gość
Ale jak znajdzie się więcej osób to można złożyć pozew zbiorowy. Może w ten sposób coś wskuramy

Gość gość
Może tak ale raczej wątpię że policja bedzie sie takimi błachostkami zajmowała. Oszustwa internetowe zawsze lecą na ostatnie miejsce skoro to nie duża kwota. Tak mi kuzyn policjant mówił. Pozdrawiam :)

Gość gość
Mnie oszukano drugi raz. W pierwszym przypadku była to kwota to kwota 40 paru złotych. Zgłosiłam na policję co prawda ułożyli sprawę ale myślę że jeżeli się zbierze więcej osób na tą panią to ktoś jej się wreszcie do d**y dobierze

Gość gość
Oszustka Katarzyna Byczkowska Tamka 12 Łódź dane podaje na męża Błażej Byczkowski Oszukała mnie na kwotę 100zł

Gość gość
UWAGA! Monika Nowicka Numer konta: 25 1050 1139 1000 0092 5111200 Ul. Pomorska 127 Bydgoszcz O szukała na kwotę 165zl, konto jest już nie aktywne. No cóż za 1 razem trafiłam na uczciwego człowieka, za 2 się nie udało. Nigdy więcej zakupu bez jakichkolwiek gwarancji. Ale cóż człowiek uczy się całe życie :) Serdecznie nie pozdrawiam, ale pocieszam się myślą że sprawiedliwość dosięgnie każdego.

Gość Sukkis
no skutecznypozew.pl pomoże na pewno w odzyskaniu pieniędzy - a na pewno dobrze przygotują pozew , pracuje tam rzesza dobrych prawników!

Gość gość
Popełniłem 15 minutowy poradnik wyczerpujący temat oszustów i ich metod na jakie się natknąłem w 7 lat na OLX, Nie pomoże już oszukanym ale może kogoś uchroni przed ryzykownym zakupem, opisuję kilkanaście znaków ostrzegawczych na jakie powinien zwrócić kupujący uwagę https://youtu.be/ECeq6u9KQ24 mam nadzieję, że komuś pomogłem łączę się w bólu z tymi oszukanymi, sam to przerabiałem, jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem pod filmem wyczerpująco i według mojej najlepszej wiedzy, pozdrawiam

Gość gość
Osoba z numerem telefonu 570745596 powróciła na OLX jako Kasia. Link do jej aukcji: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/cZ41N/ Osoby oszukane przez nią zgłaszajcie ją!!! Mnie chciała oszukać wysyłając sfałszowane potwierdzenie przelewu. Na szczęcie w porę zorientowałam się że skoro zrobiła przelew niby o godzinie 16ej to nie miał on prawa być zaksięgowany tego dnia bo nie ma już wtedy w żadnym banku sesji wychodzących - wiem po pracuje w banku. Mi podała że nazywa się Monika Mudlaff i podała paczkomat Poniatowskiego 44 Grudziądz. Tam jej trzeba szukać bo tam chciała odebrać paczkę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować