Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielka72

leki na grzybicę

Polecane posty

Gość Anielka72
No tak,tylko że ja nie używałam żadnych leków dopochwowych na dwa tygodnie przed pobraniem i przez cały ten czas miałam straszne upławy, nawet w dniu pobrania próbki więc byłam pewna,że wyjdzie coś konkretnego. Co do partnera to był on leczony lekami doustnymi i maścią, a poza tym ze względu na moje dolegliwości nawet nie współzyjemy bo czuję niekomfortowo,więc również odpada. Ginekologa zmieniałam już 4 razy,byli prywatni i państwowi i nic...

Gość Anielka72
A nadżerkę z jakiego badania można wywnioskować?Bo w cytologii nic takiego mi nie wyszło.

nadżerkę zobaczy lekarz przy zwykłym badaniu ginekologicznym, jeśli Ci o tym nie powiedział czyli jej nie masz, jak już pisałam Ci wcześniej mnie najbardziej pomogła intensywna kuracja probiotykami, po kolejnym antybiotyku miałam już tak wyniszczony organizm że nawet nie czułam poprawy po leczeniu, dokuczało mi również uczucie ciągłej suchości, podrażnienia, swędzenia bardzo pomocny okazał się wtedy provag żel, zakwasza środowisko pochwy dodatkowo chroniąc przed infekcjami, pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość Anielka72
Czyli nadżerka odpad, bo jestem regularnie badana. Z tymi probiotykami to już nie wiem, ciągle biorę lacibios feminę i lactovaginal, ale odnoszę wrażenie że to wogóle nic mi nie pomaga, może powinnam zamienić na jakieś inne? Chociaż stosowałam też vitagynC, provag i jeszcze jakieś inne probiotyki których nazw już nie pamiętam... Na początku myślałam,że to wina partnera, ale przeleczony był, a od dłuuuugiego czasu się nie kochamy a dolegliwość i tak mi nie mija. I jeszcze ten wynik posiewu z którego nic nie wyszło-myślałam, że w końcu coś się wyjaśni.

Gość Anielka72
mam jeszcze pytanie co do okresu po odstawienu antykoncepcji, gdyż powinnam go dostać w sobotę, ale nic się nie pojawiło. A słyszałam, że to możliwe po długim stosowaniu antykoncepcji, że @ może pojawić się dopiero po nawet kilku miesiącach.

Gość agula8
co do probiotyków to ostatnio dowiedziałam się że ich działanie wzmacnia witamina b i że nie powinno się ich stosować jednorazowo tylko przez dłuższy czas.Dlatego pewnie ten provag zalecją brać przez conajmniej 20 dni....

Gość aneee45
Jeśli preferujesz mięso, wędliny i ser, to dosłownie głodzisz dobre bakterie, które mieszkają w jelitach i też domagają się swojego jedzenia w celu przetrwania i powiększenia populacji. Bakterie te nie potrafią wykorzystać niestrawionych resztek pochodzących z tych przetworzonych pokarmów. Gdy nadal hołdujesz takiej diecie, przynajmniej dołącz większa ilość dodatków, sałatek warzywnych, niewielkie ilości ziemniaków bogatych w skrobie i pełnoziarnistego chleba, by pożyteczne bakterie nareszcie miały co jeść i kontynuowały rozmnażanie. Cukier stanowi numer jeden na zakazanej liście, jeśli cierpisz na grzybice, ponieważ grzyby uwielbiają go jeść i wówczas rozmnażają się najszybciej. W jelitach fermentują alkohol i stwarzają sobie idealne warunki do życia. Ten, któremu uda się na początku kuracji zwalczania grzybów wytrwać 2 do 4 tygodni zupełnie bez cukru i jego pochodnych, zafunduje organizmowi przyspieszenie wyleczenia. Kto sądzi, że wtedy może zajadać zdrowy miód, pić nektary owocowe, jest w błędzie; również te naturalne środki dostarczają cukru. Ludzie mający grzyby powinni także na pewien czas zrezygnować z białego ryżu i jasnych makaronów- to nic innego jak węglowodany, czyli cukry, tylko w innej postaci. Alkohol jest niewskazany przez cały czas leczenia grzybicy. Przewlekły stres uchodzi za jeden z najważniejszych czynników sprzyjających grzybicy i w czasie jego trwania walka z tą infekcją jest naprawdę trudna. Nasz układ trawienny wyposażony jest w ogromną ilość zakończeń nerwowych, które czule reagują na przeróżne bodźce. Stres rodzi się tylko teoretycznie w głowie, reaguje na niego natychmiast również i okolica brzucha. Siec nerwów cierpi pod wpływem negatywnych bodźców, popełnia błędy przy przenoszeniu sygnałów, jelito zaczyna się boleśnie kurczyć, jest nie tylko źle ukrwione, ale i osłabione. W ścięgnie jelita, które w normalnych warunkach stanowi nieprzepuszczalną barierę dla zarazków robią się miniuszkodzenia. Dopiero wówczas grzyby są w stanie pokonać te barierę i zaczynają się przytwierdzać do ścianek jelita specyficznym klejem złożonym z peptydów (substancji białkowych). Jeśli popełnisz kolejną pomyłkę i do stresu dołączysz jeszcze pokarm, który grzyby bardzo lubią, wówczas potrafią one bezlitośnie i na długo opanować cały organizm. Powinieneś mieć dużo samozaparcia, by skutecznie przeprowadzić terapie mające na celu zniszczenie wielkiej populacji grzybów w swoim organizmie. Wprowadzaj stopniowo zmiany trybu życia i odżywiania oraz stosuj Transfer Factor Plus. http://www.transferfactor.info.pl/ http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Gość maxibaby
hej mam pytanie, czy stosowal ktos trioxal na grzybice? jak tak to ile trwalo leczenie i czy skuteczne bylo? dostalam od lekarza recepte na to ale wolalabym najpierw zorientowac sie w sieci na temat tego leku

Gość pompolinka_a
ja bralam juz dawno temu, chyba pod koniec lata, pamietam ze bralam chyba 3 dni.. jakos tak ale szybko przynioslo ulge i do tej pory jestem zdrowa:) ale to lek na recepte, do lekarza musisz isc i tak sie zbadac, nie ma co w ciemno czegokolwiek robic, w koncu to okolice narzadow rozrodczych:)