Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_31

Czy jest tu ktos kto planuje trzecie dziecko?

Polecane posty

Gość aaaaaaaa to i ja się dopiszę
Marzy mi się trzecie dziecko. W tym roku na koniec stuka mi 30 lat, mam dwójkę jak na razie. Też jestem zapracowaną mamą. Moje dzieciaki mają 4,5 roku i pół roku. Wracam własnie do pracy (tej co wcześniej). Pracuję tam już 6 lat. Mam nadzieję, zę "stolerowaliby" jeszcze jedną ciążę, bo ja akurat w ciąży nie sprawiam kłopotu pracodawcy, cały czas pracuję aż do porodu. Myślę nad maleństwem tak gdzieś za 2-3 lata, tak, żebym miała 32-33 lata. Też mnie trochę martwi kwestia zorganizowania wszystkiego i pogodzenia z pracą, ale może się da??

najpierw do :tilli co ty chrznisz 19:50 [zgłoś do usunięcia]tilli-tilli hej dziewczyny teraz zobaczylam, ze sa dwa tematy grudniowe u mnie jeszcze nic pewnego a jesli okaze sie pewne..to bedzie to wpadka okres mam nieregularny raz co 38 dni raz co 40... zabezpieczam sie od roku i wszystko zawsze bylo ok, nie mialam nawet cienia podejrzenia, ze zabezpieczenie moglo zawiesc 40dc a u mnie cicho (niby teraz powinnam dostac okres zrobilam jeden test i chyba negatywny, mowie chyba bo nie wiem na pierwszy rzut oka - nic ale jak sie tak przyjzec (nawet nie z bliska- tylko z oddalenia) to jest tam jakis cien cienia.. moze moja wyobraznia natomiast czuje sie dziwnie jak nie dostane @ do 13.04. powtorze test na razie sie boje wiec gdzie niby jest chrzanienie ?:D myslalam, ze mialam wpadke (bo sie zabezpieczam - do piatku ;)) a na koncu dodaje ze mam nadzieje ze zagoszcze na dluzej :) wiec to chyba radosc oczekiwania przeze mnie przemawia nie? a dzieki temu podejrzeniu o wpadce doszlismy do wniosku ze pragniemy trzeciego dziecka wiec ? huh nie wiedzialam ze bede musiala sie na forum usprawiedliwiac :classic_cool: a teraz poczytam dalej ;)

ja pracuje, lubie swoja prace i nie boje sie, ze ja strace :) aczkolwiek nie zna sie przyszlosci :) moge wtracic slowko :) niezle! bylas tym 1% :)

Gość złośnica.....
Wcale się nie dziwię, że planujecie trzecie dziecko, bo instynktu się nie da oszukać:) Ja planuję trzecie za 10 lat, ale to tylko plany...Bo może za 3 lata znowu będę w ciąży. Do tego czasu chcę zarobić miliony, zrobić na koncie oszczędności, postawić dom i czuć się bezpieczna finansowo...Wtedy to nawet piątkę mogę robić, bo KOCHAM DZIECI :)

Kluska! 👄 dziekuje zlosnica - dobre plany :) ja sie czuje stabilnie finansowo i zawodowo i choc moze nie jestem idealna ksiazkowa mama to patrzac na moje zdrowe i usmiechniete dzieciaki mysle, ze robie dobra robote ;)

A ja w sumie to nie wiem, czy planuje 3-cie, ale faktem jest, że często ostatnio o tym myślę. Syn ma 6 lat córa 3 ja 28. Marzy mi się taki cukiereczek koło 33, takie spokojne macierzyństwo, a nie taki sajgon jak przy tej dwójeczce- studia moje, męża, mieszkanie u rodziców, teściów, później w wynajętym mieszkaniu- bryyyy. Teraz już po studiach, praca, mieszkanie (co prawda pół na pół z bankiem;)) ale jest. Z drugiej strony jak sobie pomyśle o tych kolkach, ząbkowaniu, pieluchach etc. to mi przechodzi. Chyba po prostu koło 32 pozostawię kwestie do rozstrzygnięcia naturze:)

Gość no no no no
My oczekujemy na trzeciego malucha... najstarsza pociecha ma 4 lata najmłodsza 2 latka, ja mam 28, jest super...taka spokojna ciąża...maluchy się cieszą, my sie cieszymy...jest super...a o przyszlosc sie nie martwimy, chwała Panu Bogu wszystko jest ustabilizowane...

no no no no - mi wlasnie tez sie mazy taka spokojna ciaza bo poprzednie , choc planowane - jednak na wynajmowanym mieszkaniu, druga ciaza jeszcze na macierzynskim po pierwszym dziecku, tylko maz pracowal, cale dnie poza domem, nawet on nie mogl sie pozadnie nacieszyc tym oczekiwaniem i pierwszymi miesiacami dziecka a teraz - tak na spokojnie... tez mam 28 lat :D

oj pomieszalo mi sie :P za duzo podobienstw:) mialo byc no no no - moje tez 4 latka i 2 latka kiniasul - tez chcialabym takie spokojne macierzynstwo

Czesc kochana :) Juz dawno sie widzialam.ale jakos sie tutaj nie zgadalysmy a wiec : Marika dzis skonczyla 8 latek (chwala jej za to ) :P Nicole -wiadomo ;) Masz dziecko na tym samym etapie to wiesz :P Ja jestem w 31 tygodniu ciazy ,mecza mnie przepowiadajace i zgaga ale tak ciaza luz,dowiedzialam sie o niej przez WIELKI przypadek,wine braku okresu zwalalam na torbiel na lewym jajniku,okazalo sie ze.....zostaniemy znowu rodzicami,najpierw szok i placz przez 3 tygodnie i to nie dlatego .ze nie mamy stabilnej sytuacji czy cos,poprostu Niki dala nam obojgu w kosc "biale noce itd" i dopiero zaczelismy sie wysypiac a tu bah i pozytyw na tescie..w sumie odstawilam hormonalna anty,bo czulam sie jak przekwitajaca 30 latka :P Zaczelismy zabawe w gumkach i niespodzianka..moze mialo tak byc ? Na 20 tygodniowym USG dzidzia pokazala jajca,ucieszylismy sie do lez :) Pozdrawiam serdecznie 😘

majoweczko 👄 ale szok!! Agusia mi wyslala sms-a ze dalas jej szanse na dziecko innej plci hihi :) cos czuje ze i ona moze do nas dolaczy hehe ze staraniami :P dobrze, ze sie cieszycie i jeszcze chlopak!! Wszystkiego Najlepszego dla Mariki🌼 oj mi Piotrula tez dal popalic z nockami w sumie dopiero od niedawna przesypia cale bo dopiero nam wszystkie zeby wyszly ;) mozesz mnie znalezc przez Agusie na Facebook? ;)

Tam rzadko zagladam na facebooka ,ale mam gg i skyp i pare jeszcze innych komunikatorow ha ha zoastawiam maila Szela82@interia.eu A wiesz ze Agata zostala mama w grudniu po raz drugi ? Ma sliczna dziewczynke,ja bylam zaraz po niej :)