Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alejaazzzzz

przetłumaczenie zdan

Polecane posty

Gość alejaazzzzz

Hej!! Potrzebuje pilnie pomocy. Mamy do przetlumaczenia zdania z polskiego na niemiecki, ja niestety nie uczylam sie wczesniej niemieckiego i nie mam pojecia od czego zaczac....;( moze znajdzie sie jakas dobra duszyczka, ktora mi pomoze??? . Z gory dziekuje;*

Gość alejaazzzzz
Zdania: 1. Codziennie wstaję okolo godziny 6 rano. 2. Nikt mnie nie budzi. 3. Wstaje szybko, poniewaz wczesniej sama sie budze. 4. Mam budzik, ale on nie dziala prawidlowo. 5. Moj budzik dzwoni zbyt pozno. 6. Najpierw gimnastykuje sie 5 minut. 7. Potem ide do toalety. 8. W lazience przebywam 25 minut. 9. Ja nie kapie sie rano, lecz biore prysznic. 10. Myje sobie codziennie wlosy. 11. Czyszcze tez zeby. 12 W lazience czesze sie szybko 13 Niekiedy ukladam sobie wlosy 14 Ja robie tez makijaz 15. Mezczyzni gola sie rano 16. Codziennie jem tez sniadanie 17. Rano nie pijam nigdy mleka 18. Nie pije tez herbaty, lecz kawe 19. Jem przewaznie dwie kanapki z serem lub z szynka 20. Po sniadaniu zmywam naczynia 21. Ubieram sie bardzo szybko 22. Zdejmuje ciapy 23. Ubieram buty i plaszcz lub kurtke 24. Zamykam drzwi 25. Ide piesza zrobic zakupy

Gość folksdojcz
to daj te zdania :O

Gość folksdojcz
co rozumiesz poprzez "zdejmuje ciapy" ?

Gość Kloc5555
kxspogkiew-v ef-pkreverojoth tjrihiiiiiiiiiiiiiihj kfgjrfhj j

Gość folksdojcz
1. Jeder Tag stehe ich ungefaehr 6 Uhr auf 2. Niemand wacht mich auf 3. Ich stehe schnell auf, denn frueher wache ich auf 4. Ich habe den Wecker, aber er ist kaputt. ae = a-umlaut itp

Gość alejaazzzzz
nasza nauczycielka jest bardzo kreatywna;P poprostu zdejmuje ciapy

5. Mein Wecker klingelt zu spaet 6. Zuerst 5 Minuten treibe ich GYmnastik 7. Dann gehe ich in dieTOilette 8. In dem Badenzimmer bin ich 25 Minuten 9. Morgens waesche ich mich nicht, aber dusche 10. Jeder Tag wasche ich meine Haare 11. Ich putze auch die Zaehne 12 In dem Badenzimmer kaeme ich mich schnell 14 Ich mache auch Make - up 16. Jeder Tag esse ich auch Fruehstueck 17. Jeden Morger trinke ich keinen Milch 18. Ich trinke keine Tee, nur die Kafee 19. Virwiegend esse ich zwei belegte Brote mit Kase und Schinken 20. Nach dem Fruehstueck spuel ich Geschirr 21. Ich ziehe mich schnell aus 23.Ich ziehe die Schuhe und das Mantel oder die Jacke 24.Ich mache die Tuer zu 25. Ich gehe zu Fuss einkaufen

Gość alejaazzzzz
tak

Gość alejaazzzzz
Slicznie dziekuje za pomoc;)

Gość alejaazzzzz
i jeszcze jedno: 26. Codziennie sram tylko raz dwa rano.

Gość alejaazzzzz
ktos bardzo inteligentny podszywa sie pod nicka;( jeszcze raz dziekuje za pomoc i wydaje mi sie ze jeszcze jedna zblakana duszyczka chce aby przetlumaczyc mu 26 zdanie, ujawnij sie pod swoim nickiem!!!

folksdojcz co to ma byc? :D jak sie nie zna dobrze jezyka to lepiej nie probowac i nie wprowadzac ludzi w blad ;) 1. Ich wache jeden Tag gegen sechs Uhr. 2. Keiner weckt mich. 3. Ich stehe schnell auf, weil ich ganz von selbst auf wache. 4. Ich habe einen Wecker, der funktioniert aber nicht richtig. 5. Mein Wecker klingelt zu spaet. 6. Zuerst turne ich fuenf Minuten. 7. Danach geh(e) ich in die Toilette. 8. Ich verbringe im Bad 25 Minuten. 9. Ich dusche mich immer morgens anstatt zu baden. 10. Ich wasche mir taeglich die Haare. 11. Ich putze auch meine Zaehne. 12. Im Bad kaemme ich mich schnell. 13. Manchmal mache ich mir die Haare schick. 14. Ich schminke mich auch. 15. Maenner rasieren sich morgens. 16. Ich esse taeglich das Fruehstueck. 17. Ich trinke morgens keine Milch. 18. Ich trinke auch kein Tee, sondern Kaffee. 19. Ich esse meistens zwei Sandwiches mit Kaese oder Schinken. 20. Nach dem Fruestueck spuele ich ab. 21. Ich ziehe mich schnell auf. 22. Ich ziehe meine Hausschuhe aus. 23. Ich ziehe meine Schuhe und Mantel oder Jacke auf. 24. Ich mache die Tuer zu. 25. Ich gehe zu Fuss einkaufen.