Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy!!!123

trądzik

Polecane posty

Gość pomocy!!!123

Witam wszystkich. Mój problem to trądzik. Załapałem go chyba genetycznie(mój brat wcześniej też miał problemy kiedy był w moim wieku) dbam o higiene, myje sie codziennie, trzymam diete (nie jem czekolady, pikantnych przypraw, jogurtów i mleka tak jak doradził dermatolog) dostałem recepte na antybiotyk Tetralysal. Wykorzystałem już 2 opakowania (32 tabletki) - brak poprawy. Oddałem wymaz do badania na jakieś bakterie jak poleciła dermatolog. w wynikach okazało się, że tetralysal nie jest skutecznym lekiem jednak dermatolog kazał kupić dwa kolejne opakowania i kontynuować cykl. Do tego mam gronkowca skórnego, nie jest to niebezpieczne ale jednak coś złego jest. Używam też takiego leku robionego w aptece, coś z siarką, nakładam to na noc. Maść - metronidazol, clindacne. Największe skupisko łoju i pryszczy mam na prawym policzku, tak jakby duże ognisko, czerwone, pod którym znajdują się ogromne ilości łoju. Jak tylko przemyje to miejsce mydłem, cieknie ropa. Można tą rope lać dniami i nocami a rana rośnie i rośnie... okropnie boli do tego. Na prawym policzku sytuacja nie jest taka zła ale boję się żeby nie wyrosło i na tym coś takiego... Okropnie sie tego wstydze, a za miesiąc mam wycieczkę do Francji. długa podróż autokarem, boje się o jakieś zakażenie i kosmiczny wysyp syfów... co robić??! jestem w okropnej sytuacji. prosze o pomoc

Gość jaki morał
napisz w skrocie o co chodzi

Gość jaki morał
rozwinąłes/ rozwinęłas topik na maksa, a nie napisales/as o co dokladnie Ci chodzi. Chcesz wyleczyc trądzik szybko? rób maseczki z polopiryny S, a w tyg. przed wycieczka zacznij brac polopiryne. Efekt murowany!!

Gość jaki morał
w sumie to mozesz wypróbować juz teraz, a za miesiac powtorzyc kuracje. Nic tak nie dziala na syfisja jak kwas

Gość pomocy!!!123
Tak, zależy my na szymbkim powrocie do stanu normalnego w którym nie będę sie wystydził wychodzić z domu... słszałem coś o przemywaniu moczem ale nie wiem co o tym sądzić...

Gość jaki morał
oo! i bardzo dobrze słyszales! Srodkowy mocz, nigdy pierwszy. Na wacik i rób nawet oklady.

Gość Anatenka
metronidazol to nie jest lek na trądzik...dziwne, że każe brać ci tetralysal jeśli wyszło w badaniach że nie skuteczny... może skonsultuj to? jeśli antybiotyk nie pomoże, to pewnie spróbujesz izotrerynoiny, ale tu poprawa też potrwa

Gość weffergaer
moze zmien dermatologa? moze ktos inny bedzie umial Ci pomoc

Gość pomocy!!!123
Chyba właśnie zmienie go... a to leczenie z nadmiarem witaminy A to więcej ma skutków ubocznych niż leczenia więc nie jestem tego taki pewny. A ten mocz, świeży - poranny?

Gość jaki morał
zamiast chodzic do dermatologow, znajdź dobrego kosmetologa w Twoim miescie, lub odpowiedniego farmaceute, ktory zna sie na dermokosmetykach. Wybierz sie do kosmetyczki, na jakies dobre zabiegi nawilżające, odtłuszczajace, itp.

Gość pomocy!!!123
Ten dermatolog pewnie ciągnie tylko forse za kolejne wizyty a ja psuję sobie organizm i dalej męcze się z trądzikiem...

Gość jaki morał
porannego bym sie nie trzymala, proponuje jeść delikatne i wysokozmineralizowane pokarmy, a mocz za dnia. Srodkowy, czyli sikasz troszkei i kolejne krople moczu nabierasz do pudełeczka, czy słoika, moczysz waciki i robisz oklad. Aha i zrezygnuj z gorących kąpieli, myj buzie zima wodą.

Gość jaki morał
badałes hormony ? Przy "takim" trądziku jak opisujesz, to priorytetowa sprawa

Gość weffergaer
zmien dermatologa, nie idz do kosmetyczki, to nie pomoze. dermatolog zaleci Ci pewnie jakas powazniejsza kuracje, np. Almiralem, ja zaczynam we wrzesniu, tez mam problem z tradzikiem. mam nadzieję, że to pomoże

Gość fsdfsgetgwaf
pierwszy raz slysze o leczeniu tradziku moczem! dajcie spokoj! nie rob tego, idz do innego dermatologa!!!!!

Gość jaki morał
tak? a niby co innego dodają do kremów, jak nie mocznik ?

Gość jaki morał
antybiotyki też są robione z substancji, ktore powinny szkodzic, a jednak wywołują reakcje

Gość pomocy!!!123
Nie badałem hormonów Chyba właśnie zmienie tego dermatologa. Jest ktoś w stanie polecić mi dobrego dermatologa z wrocławia? teraz chodzę do takiej pani z CosmoDent? chyba jakoś tak przy ul. Beyzyma

Gość jaki morał
ja nie znam, jestem z innego województwa, rób jak uwazasz. Jezeli masz kase to zainwestuj w buzie, bo potem zostaną Ci parchy, albo przebarwienia i bedziesz miał do konca zycia ślady

Gość jaki morał
miałam zmiany hormonalne w organizmie i straszny tradzik. Zainwestowalam w dobre kosmetyki i kosmetologa. Po 3 miesiacach moja buzia była do tego stopnia "wyleczona", że bez problemu mogłam zrobic mikrodermabrazje. Teraz używam tylko odpowiednich dermokosmetykow. Przede wszystkim nalezy zachować minimalizm. Płyn micelarny do przemywania i dobry krem. Nic wiecej.

Gość jaki morał
dodam, ze kosmetolog podjął się 6 zabiegów mikrodermabrazji z kwasami i w przeciągu miesiąca znajomi mnie nie poznawali ;)

Gość pomocy!!!123
to gratuluję ale obawiam się że ja nie będę miał tak łatwo... dałbym rade żyć normalnie gdyby nie ta ogromna cysta na policzku, jest ogromna, bolesna i cały czas JEST po prostu. czy mam odstawić moje obecne maści i antybiotyki?

Gość pomocy!!!123
a co do tej mikrodermabrazji to chyba na blizny po trądzikowe, a u mnie do blizn to jeszcze droga daleka... najpierw trzeba wyeliminować sam trądzik...

Gość jaki morał
o to chodzi, pierwszorzedną sprawa jest wyelimniowanie ognisk i chrost najlepiej do 0, a potem zluszczenie radykalne, "scieranie" naskórka, az pojawi sie nowy, gładki i swiecacy ;) z niewidocznymi porami. Ja bym odstawiła te leki. Smaruj buzię czyms intensywnie nawilżajacym, aby nie przesuszac skory, ktora bedzie produkować łoj, a tą cyste potraktuj moczem!

Gość jaki morał
a jeżeli chcesz to wyprobuj takie cos: 1 tabletka polopiryny S (lub ew. inna tbl.kwasu acetylosalicylowego) wymieszaj z 2 jogurtu naturalnego lub kefiru, i nałoz na 15 minut, przykrywajac cyste i inne zmiany ropne

Gość pomocy!!!123
Doszły mnie słuchy, że po okładach z moczu trądzik się zaostrza i jest niemożliwy do pokonania... opinie są mieszane, będę musiał porozmawiać z jakimś lekarzem.