Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłopotliwa kłopotka

Sposoby na uśpienie dziecka :)

Polecane posty

Gość kłopotliwa kłopotka

Macie sprawdzone sposoby na uśpienie w dzień 2-latka? Od 2 tygodni opiekuję się takim chłopcem, ale za nic nie chce przy mnie spać w dzień. Rodzice i poprzednia niania nauczyli go zasypiać podczas noszenia na rękach, ale ja dostałam od rodziców zakaz,bo chcą, aby znaleźć inny, skuteczny sposób :) Jego pora snu to 12-13, ale przy mnie zasypia około 15, gdy jest zmęczony. Wtedy wystarczy, że go przytulę i zasypia podczas oglądania bajki. Jednak tak się na dłuższą metę nie da, bo TV też chcemy ograniczyć. Piosenki, kołysanki, opowiadanie bajek, zmuszanie do snu, długi spacer przed drzemką- nic nie skutkuje. Macie jakieś pomysły, które mogłabym wypróbować? :)

Gość icek z Łodzi
odkręć gaz to szybko uśnie

Gość Biniaa
TV i dwulatek?

Gość kłopotliwa kłopotka
a no TV i dwulatek- nawyki po starej niani, których staram się go oduczyć

Gość mam 2, 5 letnie bratanice
uczenie dziecka noszenia na rekach to ogromny blad! nie powinni rodzice niczego takiego uczyc dzieci. Polozyc do lozeczka i tyle. Dziecko nauczy sie tak zasypiac. W kazdym razie poloz dziecko do lozka, rpzykryj, poloz sie obok powiedz "dobranoc" i udawaj ze spisz. Nie odzywaj sie tylko "spij" predzej czy pozniej dziecko zasnie. Zadnych bajek, spiewania kolysanek czy czego tam innego. Okienka zasloniete, Ty obok dziecka, cisza i juz

Gość annia.....................
Kurde myślałam ,że go chcesz uśpić jak chorego zwierzaczka :D:D:D

jak nie chce spac to nie usypiaj na sile, moze po prostu juz nie ma potrazeby spania w dzien. Moja corka odkad skonczyla 2 lata z dnia na dzien praktycznie przestala spac w dzien

Gość kłopotliwa kłopotka
annia................. nie no,aż taki zły tonie jest :P a tak poważnie to dziecko jest złote, tylko właśnie z deka "zepsute" przez to noszenie na rękach.Ja staram się wcale go nie podnosić, gdy chce się przytulić to może usiąść mi na kolanach, ale zero noszenia. Ze snem jest masakra,bo dopiero po 15 mi zasypia sam z siebie,ale wtedy nie śpi do północy, a to też problem dla rodziców,bo oboje pracują od wczesnego ranka i chcą się wyspać.

Gość kłopotliwa kłopotka
Modliszka22 potrzebę snu to on ma,bo mniej więcej od 11 chodzi i ziewa, staje się marudny, ale spać nie da się położyć

to tym bardziej nie klasc juz go spac w dzien! Moja spi juz przed 20 a wstaje ok 7 - 8 rano i zasypia wieczorem w minute:P Wczoraj pobila rekord i poszla spac juz o 18.30, jakis dzien senny byl - spala do 7 rano:)

to taki okres przejsciowy - moja miala identycznie, przestalam usypiac w dzien i probowalam przetrzymac do wieczora - zazwyczaj dawalam rade

Jest kilka niezawodnych sposobów: - chloroform - pół litra - kij bejzbolowy - młot do wbijania mostowych pali Dobra, to która chce ze mną mieć dziecko?

Gość czytam bo lubię
Jest właśnie w okresie przejściowym , więc albo póxno idzie w dzień spać więc i wieczorem w nocy, albo niespi i wieczorem pada jak zabity. Przerabiałam to, męczyłam się strasznie, przetrzymywałam do wieczora i padal mi o 20 jak zabity i tak zostało. Warto bylo. chociaż domyślam się, że tobi ełatwiej ejst się nim opiekować jak wyspi się w dzień i nie marudzi. Niech rodzice kupia materac na podłogę, kładź się an im a on z tobą to będzie dla niego frajda i być może będzie na nim chcial spać w dzień.

Gość kłopotliwa kłopotka
hmm...może nie materac, ale mają taką dosyć grubą kołdrę wełnianą, więc ona może posłużyć za materac :) wypróbuję jutro :)

Gość BBBRRRRRRR
Wiecie moje dzieciaczki usypiały kiedy odkurzałem ,przy szumie odkurzacza a póżniej jak juz odkurzysz włącz telewizor :) Ale to działa tylko wtedy kiedy dziec nie są wychowywane w chorobliwej ciszy:)

Gość BBBRRRRRRR
Kładłem również fotelik samochodowy na huśtawkę zamocowaną do belki przy suficie( przy czym nzalezy go solidnie zamocowac do huśtawki)anastepnie zapinałem dziecko i bujałem mówiąc spokojnie " buuuuuuujjjjjjjjjjjjjju buuuuuuuuujjjjjjjjjjjju"- zawsze działało:)