Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłopotliwa kłopotka

Sposoby na uśpienie dziecka :)

Polecane posty

Gość kłopotliwa kłopotka

Macie sprawdzone sposoby na uśpienie w dzień 2-latka? Od 2 tygodni opiekuję się takim chłopcem, ale za nic nie chce przy mnie spać w dzień. Rodzice i poprzednia niania nauczyli go zasypiać podczas noszenia na rękach, ale ja dostałam od rodziców zakaz,bo chcą, aby znaleźć inny, skuteczny sposób Jego pora snu to 12-13, ale przy mnie zasypia około 15, gdy jest zmęczony. Wtedy wystarczy, że go przytulę i zasypia podczas oglądania bajki. Jednak tak się na dłuższą metę nie da, bo TV też chcemy ograniczyć. Piosenki, kołysanki, opowiadanie bajek, zmuszanie do snu, długi spacer przed drzemką- nic nie skutkuje. Macie jakieś pomysły, które mogłabym wypróbować?

Ja mojej córce robię masażyk - np. wydłużoną wersję "idą konie, idą słonie" - potem wymyślam kolejne zwierzęta/pojazdy etc, zmieniając ruchy etc. Dla ambitniejszych - książka np. bogdanowicz z masażykami. Inny sposób to na ziewanie - po kolei wszystkie pluszaki z którymi śpi ziewają, mówią dobranoc i się kładą a na końcu ona sama rzuca się na poduszkę :)

Gość taka mam
2 latka nosili na rekach? moj ma 1,5 roku i zasypia sam idzie spac o 14

Gość Jednodniowy
Poloz go w łóżku bądź na macie przeczytaj bajkę posmyraj go po plecach lub po nosie smyrajac po nosie smyraj od czoła po czubek nosa i powinien szybko paść

Gość yeyeryery
Będzie trudno... Moja córa ma dwa latka i śpi w dzień po trzy godziny ale... gdy coś się zmienia bo pojawia się np nowa osoba to nie ma siły żeby zasnęła chyba że późnym popołudniem a to trochę bez sensu bo wtedy trudno dziecko uśpić wieczorem.