Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrecona z tempka

jak to jest z ta tempka wlasciwie

Polecane posty

Gość zakrecona z tempka
29 - 30 dniowe, ale owu teraz to raczej niemozliwe bo robilam testy owu i pozytywny wyszedl mi w 13 dniu cyklu

Gość zakrecona z tempka
przepraszam, pomylily mi sie nicki, ale to jestem ja - zakrecona

Gość mango__
w tym cyklu niepłodność poowulacyjna od 19 dc. temperatura w ciąży nie musi być powyżej 37, ale tak często jest. wystarczy, że będzie z tych wyższych. Robwalka, co Ty za głupoty wypisujesz?!? ---> "termometr pod pachę i wsio" a dalej czary-mary hokus pokus - powiem ci, czy masz gorączkę czy nie :P

nawet jak na jedną z tych zimnych to na pewno owulacja nie wystąpiła 13 dnia cyklu-jest za niska!mango__ czytaj ze zrozumieniem-napisałam autorce to jak sprawdzić podstawową temperaturę ciała,a nie to czy owulacja nastąpiła

Gość zakrecona z tempka
Robwalka - ja napisalam, ze test owu mialam 13 dnia pozytywny, ale to wcale nie oznacza, ze owu akurat tego dnia wystapila - najczesciej dzieje sie tak dopiero po 24-36 godz., a potem przeciez temperatura wzrasta...

Gość mango__
to się doucz zamiast bzdury pisać i wprowadzać w błąd. nawet tak niepewne źródło wiedzy jak wikipedia podaje prawidłowe informacje na ten temat: http://pl.wikipedia.org/wiki/Podstawowa_temperatura_cia%C5%82a pod pachą to możesz sobie zmierzyć czy masz gorączkę podczas choroby, a nie PTC. owulacje może stwierdzić tylko monitoring cyklu. kobieta może przez lata mieć książkowe wykresy, a być bezpłodna. żeby utrafić w owulacje i zajść w ciążę najlepiej kochać się co 2 dzień podczas najlepszego śluzu. wzrost temperatury powie nam, że jeśli owulacja miała być, to była. jeśli zaszło się w ciążę to temperatura pozostanie na wyższym poziomie, czyli np. z podanego wykresu może być 36,7. testy owulacyjne nie są do końca miarodajne, bo badają poziom hormonów. organizm może się przygotowywać do owulacji i wtedy test będzie pozytywny, ale organizm może się też 'rozmyślić' i do owulacji dojdzie np. kilka dni później.

Gość zakrecona z tempka
oj, dziewczyny dajcie spokoj... dziekuje Wam za pomoc, wydaje mi sie, ze owu byla w tym cyklu nawet jesli nie moge tego cyklu porownac z zadnym innym. prawdopodobnie jestem "zimnym" typem i dlatego taka niska. mango_ - napisalas, ze najlepiej sie kochac co 2 dni podczas najlepszego sluzu, czyli w momencie kiedy sluz sie zmienia na gesty, co dzieje sie u mnie przynajmniej, w ciagu jednego dnia, faza plodna sie konczy? czy po zmianie nalezy dalej probowac?

Gość mango glupoty wypisujesz
jesli byl skok temp ( czego brakuje w wykresie autorki) to na 100% owu byla. Nie masz pojecia o npr wiec sie nie wypoiadaj i nie wprowdzaj ludzi w blad. Ja mam dwoje dzieci, zaraz po slubie zaczelam mierzyc temp i robic wykresy. Teraz nie planuje juz wiecje potomstwa i wiem na 100% ze 3 dni po skoku mozn sie jz bezpiecznie kochac w plodne dni wam wyskakuje :O albo uzywamy gumki.

zakrecona , czy ty w ogole wiesz an czym polega metoda o ktorej piszesz? Bo mnei sie wydaje, ze nie masz o niej pojecia :(

Gość zakrecona z tempka
mango glupoty wypisujesz - nie, nie do konca - dlatego wlasnie pytam, to chyba oczywiste... poza tym u mnie moze nie byc wyraznego skoku temperatury, nie zawsze musi byc wyrazny skok, moze tez rosnac powoli...

Gość zakrecona z tempka
ale dziekuje za wlaczenie sie do rozmowy...

no nie wiem czy tak moze rosnac powli. Nam na naukach przedmalzenskich w poradni mowiono, ze jesli jest skok i temp jest wyzsza tzn , ze owul byla...

Gość mango__
Robwalka, przepraszam, coś mnie dzisiaj ugryzło. zakręcona, nie jesteś zimnym typem. masz normalne tempki. najlpeszy śluz to taki, który wygląda jak białko jajka. jeśli wzrostu temperatury nie poprzedza u Ciebie kilka dni takiego śluzu najlepiej kochać się wtedy, kiedy on występuje, bo to on jest najlepszy dla plemników i w nim mogą najdłużej przeżyć. próbowanie ma sens do wystąpienia III fazy, czyli do 3 dnia wyższej temperatury rano. Nie bardzo wiesz o co pytasz, więc pokrótce: Niepłodność poowulacyjna jest uznawana 3 dnia wyższych temperatur wieczorem, po szczycie śluzu (czyli te 3 wyższe temperatury mają być zebrane po tym jak śluz się zmieni na gorszej jakości) i wtedy już próbowanie nie ma sensu - jedynie seks dla przyjemności ;) mango glupoty wypisujesz, dyskutować bezsensownie nie zamierzam. to, że u Ciebie wszystko jest ok, nie znaczy, że u każdej kobiety tak będzie. ;)

Gość mango__
aha, co do rośnięcia powoli. trzecia wyższa temperatura musi być 0,2 stopnia wyższa od najniższej z wyższych, jeśli nie spełnia tego warunku czeka się na czwartą wyższą (która nie musi spełniać tego warunku) i wtedy uznaje się niepłodność poowulacyjną.

Gość zakrecona z tempka
trzecia wyzsza? o rany, to ktora to bedzie u mnie? ktory dzien cyklu z tych co podalam na poprzedniej stronie? ja sie w tym nie wyznaje...

Gość mango__
no to faktycznie głupotę palnęłam w ostatnim poście: 3 wyższa musi być o 0,2 wyższa, ale od najwyższej z niższych temperatur, jestem dzisiaj nieprzytomna. Co do Twojego pytania, odpowiedź na nie znajduje się w pierwszym moim poście na tej stronie: 19 dc wieczorem jest pierwszym dniem poowulacyjnej niepłodności. (zakładając, że te 3 wyższe były po szczycie śluzu).

Gość mango__
ogólnie wejdź na stronę np. www.npr.pl i tam poczytaj. wszystko będziesz miała dokładnie opisane, jest też forum, gdzie otrzymasz fachową pomoc, na forum jest też chyba wątek, w którym piszą dziewczyny starające się o ciąże, to może znajdziesz coś ciekawego dla siebie. ja na razie znikam.

Gość zakrecona z tempka
dziekuje Ci slicznie, a teraz musze juz biec do pracy... ale chetnie bym jeszcze popisala o tej tempce...