Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciulaaa

Jak pokonanałam trądzik

Polecane posty

Gość kiciulaaa

hej, pisze po to,bo wiem jka cięzka jest walka z trądzikiem,z którym się borykałam od 1o lat!!...probowalam wszystkiego,masci,kremy,antybiotki,tabletki anty,zabiegi oczyszczania,kwasy,próbowalam solarium,słońca,no wszystkiego,ale nigdy nie udało się.Nawet ciąża zbytnio mi nie pomogła,a wręcz na początku nawet zdecydowane pogorszenie...gule podskórne przy rzuchwie,no masakra,byłam zalamana...po porodzie chwila była spokoju,myślałam,że to juz jest koniec ale niestety.. UŻywalam zalecanych kosmetykow przez kosmetyczkę z biodermy,które okazaly sie bardzo drogie,a wcale rewelacji nie było..PO mału jak zaczelo brakowac mi kasy,schodziłam po coraz tańsze produkty,i wiecie co sie okazało alternatywa na moje problemy??.. Twarz myję szarym mydłem,potem oczyszczam tonikiem clean&clear chłodzącym,a potem wklepuję krem z Pharmaceris nawilżający na noc do cery trądzikowej!! i tyle..rano tylko obmywam twarz wodą,przecieram w strefie T tonikiem,i potem makijaż Bez makijażu nie wyszlabym nigdy z domu!!!!!!!!!!..czulabym się okropnie,zawsze musial byc make up.. teraz jest juz super,na twrzy tylko blizenki,które są coraz bladsze,i wystarszy odrobina fluidu bądz nawet kremu koloryzującego,żeby to zrównać!!!! czuję się coraz lepiej,rzadko cokolwiek wyskoczy,a jak juz to nakładam benzacne!!..naprawde nie sadzilam,że w tak banalny sposób mogę odzyskac radość z życia!!!!! Dzielcie się swoimi doswiadczeniami,jesli macie ochotę,pozdrawiam!!!!!

Gość macie zryte berety
a wystarczy nie żreć paści, przcież wysyp na skórze to efket tego co jemy, takie prste a takie trudne.

Gość mi też pomogła dieta
i smarowanie wodą utlenioną ;)

Gość linkołaj
na trądzik polecam (jak wcześniej) mydło siarkowe do mycia, a do przemywania twarzy - zwykłą wodę utlenioną! ja stosuję już codziennie od kilku dni i widzę poprawę, nawet blizny są odrobiną zaleczone woda utleniona nie wysusza cery, leczy ją, więc bez obaw możesz myć nią twarz nawet kilka razy dziennie przełamałam sie (trochę dlatego, że mam wysypke na ciele i musiałam gdzieś z tym iść) i poszłam do dermatologa. niestety nie wiele mi pomogło, gdyż dostałam jakieś lekarstwa na tydzień i właściwie bez poprawy. natomiast na te wysypke zaczęłam myć się mąką ziemniaczaną i powiem Wam, że to na prawdę pomaga! pani dermatolog kazała mi kupić krem - skinoren - w aptece, on jest bez recepty. smaruję się nim wieczorem, a rano mam wygładzoną i ładną cerę raz na czas - inhalacje z ziół, potem maseczki i efekt będzie rewelacyjny tak więc podsumowując : 1. mąka ziemniaczana 2. woda utleniona 3. skinoren 4. mydło siarkowe 5. inhalacje + maseczki

Gość kiciulaaa
wlasnie zapomnialam dodać,że diete również stosuję!! i przed ciązą,i wtrakcie,bo lekarz zwracal uwage za zbyt szybki przyrost wagi,juz nie wspomne o karmieniu piersia,gdzie musialam miec dietę,tylko nabial,gotowane miesa,duszone warzywa i duuuuuuuuuuuzo wody niegaz,powiem szczerze,ze gdybym nie miala diety,to poprostu mialabym jeszcze wiekszy trądzik,a tak pozatym nie na wszystkich dziala dieta,to zalezy od rodzaju trądziku.Ja nie jadam obeznie wcale slodyczy,kebabów,coli,robiącv obiad podsmażone mieso odsączam na papierze.obecnie teraz na pewno ma to jakis wplyw na moją skórę,ale wczesniej tez dbalam o linie i stosowalam diety a trądzik był

Gość kiciulaaa
mydla siarkowego tez używalam, ale jednak wolę szare :) Naprawde z tą wodą utlenioną prawda,że pmaga na blizny??

Gość kiciulaaa
przepraszam za literówki