Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maya19952

Studia w Angli.(Polsko-języczne i w weekendy)

Polecane posty

Cześć! Mieszkam w Londyni i chce iść na studia zarządzanie, marketing. Pracuję i chce w weekendy się uczyć. Doradźcie mi gdzie mogę znaleźć takie uczelnie. :)

Gość Hggfgffdfdfdf
Polsko-jezyczne? Yyyyyy

Gość jesli czekolade
ale w UK nie ma ksztalcenia na studiach w weekendy ...

Gość 120m2 to wg mnie super
a po co ci studia polsko jezyczne???? strata czasu . takie bardziej ''flexible'' to sa na birkbeck i open uni.

W UK możesz studiować na Polskiej Akademii Otwartej w i w Europejskiej Wyższej Szkole Prawa i Administracji. Obie uczelnie mają e-learning, PAO ma zarządzenie i marketing, ich ZOD jest w Londynie.

Gość ja sama mam syna w wieku 11
lat i niebawem z rodziną do UK planujemy się przenieśc. Od jakiego wieku w uk są studia? Tak jak w PL od 19 lat?

Gość gufjfy
Od 18 lat. Jak mają 20/21 to już zwykle po studiach są,

Gość zielonooki vhhg
Studiowanie na polskich pseudo uczelniach to jest siara. Ta u góry dobrze mówi. Nie dosc że poziom niski, płacisz dużo, słownictwo polskie nic w Anglii ci nie da. Do kierunku się nie czepiam, nie każdy ma mózg żeby iść na dobry kierunek.

Gość Eeerrr...
Niski poziom na polskich uczelniach?! Widze, ze nigdy nie studiowales w UK...

Gość zielonooki vhhg
Studiuje w UK . moja koleżanka rzuciła sie na te polskie studia i poziom był śmieszny. Rzuciła to w cholerę. A ty studiowalas w UK że masz takie porównanie czy tylko slyszalas opinię pracowników fizycznych którzy nawet w Polsce nie studiowali? Chcetnie się dowiem...

skionczylam studia w UK 4 lata temu. Obecnie robie 2 semestr mgr w PL. Nie jest az tak zle jak myslalam ale przemeczac to ja sie nie musze...

:D uwielbiam to przekonanie o niskim poziomie studiów w UK. Prawda jest taka że jak się inteligentnym nie jest to trafi się na gównianą uczelnię. Jaki twój poziom takie twoje studia. Więc jeśli rzeczywiście macie doświadczenia z uczelniami w UK i jest na nich niski poziom to świadczy o was :) Ja na swoje nie narzekam. A co do tematu: interesowalam się kiedyś tą polską uczelnia w Londynie...no i nie zachwycili mnie. Kierunki nie zaciekawily mnie i jeszcze te negatywne opinie. Ale to było jak zaczynali więc może teraz jest lepiej.

Gość mesmerised
skonczylam studia w UK na University of Arts i ten co pisze, ze poziom nauczania jest niski g..wie tak na prawde o tutejszych uczelniach. Nie dosc, ze wyposazenie szkoly moze przyprawic o zawrot glowy to poziom nauczycieli oraz prowadzonych zajec jest bardzo wysoki. Tutaj nikt nie ryje teori na pamiec, tutaj sie dziala, jest duzo zajec praktycznych, student jest stymulowany do tworzenia a nie odtwarzania. Poza tym nauczyciel jest jak mentor i partner, ktory zawsze znajdzie czas aby pomoc studentom w zadaniach. Po tej uczelni znalazlam odrazu prace w super studio fotograficznym wiec gdzie ten niski poziom?

Gość gość
Czy studiowałaś fotografię w Londynie? Czy warto studiować fotografię?

Gość gość
Witam, studiuje w UK rowniez. Bardzo mnie zaskoczyl poziom, bo tez wczesniej sluchalam opinii, ze tutaj jest wiele latwiej niz w Polsce. To jest bardzo mylna opinia!!! Jesli ktos porownuje "high school" czyli w tlumaczeniu-Polska szkole srednia do poziomu Uniwersyteckiego to moze sie smiesznie pomylic! Bo University a High school to niestety nie to samo. Mowie to do tych, ktorzy akurant tak sobie smiesznie porownuja...z nie wiedzy. Jesli chodzi o studia na wyzszych uczelniach, College lub University to tez wiadomo zalezy od wyboru kierunku, ale prawda jest taka,ze poziom jest wysoki, jest inna struktura ksztalcenia, jest mnostwo indywidualnej nauki, mnostwo prac grupowych, wszystko w oparciu o teorie w celu tworczego jej wykorzystania przez ucznia po to, aby kazdy kto sie nauczyl wszystiego na "tip top" potrafil te wiedze zastosowac! Wiec nauka w Polsce zatrzymuje sie na etapie "teoria" prawda???A tutaj moi drodzy tak dobrze nie ma...TUtaj trzeba sie zaprezentowac, trzeba umiec sie przebic, umiec wiedze wykorzystac, trzeba argumentowac, pracowac za 2 a czasem za 3...Dlatego ja od 2 ostatnich lat prawie zapomnialam, co to znaczy wyjsc do ludzi, w roku szkolnym....Nocki z glowy...Inne obowiazki i czuje sie o kilka lat starsza. W Polsce tez studiowalam i bylam czasem zestresowana zaliczeniami, ale zawsze prawie zawsze taki natlok teorii, doprowadzal do tego, ze studenci przychodzili na testy prawie ZAWSZE ze sciaga...Tutaj to nie mozliwe....NIE MOZLIWE zeby mozna bylo sciagnac. POzdrawiam

Gość gość
Są już takie studia polskojęzyczne w Anglii. Uczelnia nazywa się Wyzsza Szkola Spoleczno - Gospodarcza w Manchester. Istnieją 2 kierunki: - Zarządzanie - licencjat - Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - inżynierskie Można wybrać wiele specjalizacji na obu kierunkach. Studia jak najbardziej są uznawane na terenie Anglii. Po ukończeniu można kontynuować studia wyższe w całej Unii Europejskiej w tym w Wielkiej Brytanii. Studiuje się w trybie zaocznym. Część zajęć prowadzą w systemie e-learning a oprócz tego są zjazdy z profesorami. Zajęcia prowadzone są w języku polskim. Sesje egzaminacyjne odbywają się w Manchester. Można u nich zdobyć wiele certyfikatów angielskich.

Gość gośćk
Czy ktos studiowal w londynie na polskuej uczelni?czy rowniez moge miec dofinansowanue pracujac i majac dzieci.maz rowniez pracuje.dziekuje za odp